Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Açıklaması

"2002 yılında demokrasi, özgürlük ve milli irade söylemleriyle iş başına gelmiş olan AKP bugün tamamen baskıcı ve otoriter yandaşlarını zengin eden, çalan, çırpan, yalan söyleyen bir iktidar haline gelmiş durumdadır"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, "2002 yılında demokrasi, özgürlük ve milli irade söylemleriyle iş başına gelmiş olan AKP bugün tamamen baskıcı ve otoriter yandaşlarını zengin eden, çalan, çırpan, yalan söyleyen bir iktidar haline gelmiş durumdadır" dedi.

Öztürk, bir restoranda partisinin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kamil Aydın, Aziziye Belediye Başkan adayı Ahmet Murat Resuloğlu, Palandöken Belediye Başkan adayı Ahmet Kazanç, Yakutiye Belediye Başkan adayı Nurullah Özkılıç ile basın toplantısı düzenledi.

Doğalgaz dağıtımının özelleştirildiğini hatırlatan Öztürk, "TBMM'ye bir kanun teklifi verdik. Doğalgazı özel olarak alıp çalıştırana 'burada indirim yap' demek olmaz ancak devlet yüzde 18 KDV alıyor. Bu KDV'den vazgeçin dedik fakat muhalefet milletvekillerinin verdiği kanun teklifleri meclis döneminde ötelenir. Biz kanun teklifini verdik, iktidar milletvekilleri sahiplensin, kendileri neticelendirsin önemli olan Erzurum'da doğalgazın ucuzlatılması. Çünkü kış günlerinde en az 18 saat yakıyoruz, bu adil değil" diye konuştu.

Türkiye'de yargının, yürütme tarafından esir alındığını ileri süren Öztürk, şöyle devam etti:

"2002 yılında demokrasi, özgürlük ve milli irade söylemleriyle iş başına gelmiş olan AKP, bugün tamamen baskıcı ve otoriter yandaşlarını zengin eden, çalan, çırpan, yalan söyleyen bir iktidar haline gelmiş durumdadır. Muhalefet liderinin sözleri bizzat başbakan tarafından sansürlenir olmuş. İnternet engellenmiş, basın-yayın organları AKP'nin ilan panosuna dönüştürülmüş. Türkiye'de AKP iktidarı otoriteleşmede sınır tanımıyor. İktidar hayatın her alanına ve bütün özgürlüklere müdahaleyi kendine görev ve hatta hak olarak görmektedir. İş adamından gazetecisine, kürtajdan heykele, çevrilen dizi filmlerden atılan manşetlere, televizyon yayınlarına kadar hayatın her alanına bizzat sayın başbakan müdahale etmektedir."

Öztürk, 17 Aralık operasyonlarına da değinerek, "AKP içinde filizlenen derin paranoya hali devletin asli vazifelerini ifa etmesine mani olmaktadır. Hükümet yetkilileri emniyet teşkilatı ve yargı mensuplarının çalışmalarını istememektedir. Savcıların da polislerin de suçu ve suçluyu takip etme, yakalama ve adalete teslim etme yükümlülükleri vardır. Adli süreçlerde komploya yer yoktur olmamalıdır da. Suç varsa üzerine gidilir, gidilmelidir" şeklinde konuştu.

MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın da Erzurum'un bazı sorunları olduğunu belirterek, seçim gezilerine başladıklarını, sorunları yerinde görüp vatandaştan görüş aldıklarını anlattı. - Erzurum

Kaynak: AA / Politika

Oktay Öztürk Kamil Aydın Aziziye Erzurum Politika Güncel Haberler

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Dolar için Morgan Stanley'den korkutan tahmin: 39 TL'yi görebilir

Dolar için Morgan Stanley'den korkutan tahmin: 39 TL'yi görebilir

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Kurban pazarında zabıtayla tartışıp kendini astı! Çevredekiler son anda kurtardı

Kurban pazarında zabıtayla tartışıp kendini astı! Çevredekiler son anda kurtardı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title