Haberler

Kılıçdaroğlu, Lozan Barış Antlaşması'nın 100. yılı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan Barış Antlaşması'nın 100. yılı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakıp saygı duruşunda bulunduktan sonra beraberindeki heyetle Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan Barış Antlaşması'nın 100. yılı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Partiden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakıp saygı duruşunda bulunduktan sonra beraberindeki heyetle Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, deftere şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım, Türkiye Cumhuriyeti'nin tapu senedi olan Lozan Antlaşması'nın 100'üncü yıl dönümünü kutlamanın heyecanıyla huzurundayız.

Kurtuluş Savaşıyla kazanılan bağımsızlığımız İsmet İnönü ve beraberindeki heyetin kararlılığıyla Lozan'da 24 Temmuz 1923 günü siyasi, hukuki ve iktisadi anlamda tescillenmiştir. Aynı azim ve kararlılıkla büyük Türk milletinin bağımsızlığını korumak ve bizlere emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti'ni, işaret ettiğiniz çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkarma ülküsüyle mücadelemizi sürdürüyoruz.

Yolumuzu aydınlatan ilkelerinize bağlılığımızla huzurunuzda milletimize söz veriyoruz, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı, Türk siyasi tarihinde kurucu bir nitelik taşıyan Lozan Barış Antlaşması'nın bayram olarak kutlanmasını sağlayacağız. Bu vesileyle başta İsmet İnönü olmak üzere tüm silah arkadaşlarınızı ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Sonsuz sevgi ve şükranla, ruhunuz şad olsun."

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrinin bulunduğu alana geçti. Kemal Kılıçdaroğlu, İnönü'nün mozolesine de çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu Anıtkabir Politika Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
title