Haberler

Kılıçdaroğlu: Görüşmeleri MİT Yapmasın

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hükümete İmralı nedeniyle sitem etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İmralı sürecine ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Görüşmeleri devletin bir yetkilisi yapmasın. Kimle görüşürse görüşsün, akil adamlar yapsın. Devlet meşru zeminlerde görüşme yapar.'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İngiltere İşçi Partisinin davetlisi olarak geldiği Londra'da, CNNTürk televizyonunda yayınlanan 5N1K programına katılarak canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

BAYKAL'IN YAPTIĞI KONUŞMA

Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın partisinin grup toplantısının basına kapalı bölümünde yaptığı konuşmaya ilişkin sorulara cevap verirken şunları söyledi:

''Sayın Baykal uzun süre CHP'de genel başkanlık yapmış, siyasal birikimi olan bir lider. Kendisinin görüşleri bizim açımızdan çok önemli. Elbette ben partinin genel başkanıyım, Sayın Baykal Antalya milletvekili ama bu onun birikimlerini bizim görmezden gelmemizi öngörmez. Böyle bir liderin birikimlerinden bir siyasal partinin yararlanması son derece doğaldır.''

"ASLA DOĞRU BULMUYORUM"

Kılıçdaroğlu, partisinin Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün polis teşkilatına yönelik TBMM'de sarf ettiği iddia edilen sözlerin hatırlatılması üzerine de hangi kelime kullanılmış olursa olsun, bütün polisleri hedef alan bir açıklamayı asla ve asla doğru bulmadığını vurguladı.

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in tartışma yaratan sözleriyle ilgili soruya da bu sözlerin planlanmış bir konuşmada sarf edilmediğini belirterek, parti adına görüş ifade edenin Genel Başkan Yardımcısı olduğuna dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, CHP'de aykırı sesler değil, demokratik bir ortamda görüşlerini aktarma kültürünün olduğunu dile getirdi.

"PARTİYE HAKİMİM"

Kılıçdaroğlu, ''Partiye hakim misiniz?'' sorusuna ise ''Tabii'' karşılığını verdi ve uyarıları dikkate almayanların ise sonucuna katlanacağını söyledi.

İMRALI SÜRECİ

Kılıçdaroğlu, ''İmralı sürecinin neresinde duruyorsunuz?'' sorusuna, ''Hiçbir yerinde'' karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Bizim görüşümüz şu; Parlamentoda bir uzlaşma komisyonu kuralım, bunun paralelinde parlamento dışında yine o siyasal partilerin belirlediği akil adamlardan oluşan bir komisyon kuralım. Dolayısıyla sorunun çözümüne yönelik çözümler üretelim. Görüşmeleri devletin bir yetkilisi yapmasın. Kimle görüşürse görüşsün, akil adamlar yapsın. Devlet meşru zeminlerde görüşme yapar.''

"ZİYARETİ SAMİMİ BULMUYORUM"

Kılıçdaroğlu, bir başka soruyu yanıtlarken de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli Orgeneral Ergin Saygun'a yaptığı ziyarete insani olarak itirazı olmadığını, ancak samimi bulmadığını söyledi.

"GELİRSE KAPIMIZ AÇIK"

Mustafa Sarıgül'ün, partiye katılıp katılmaması konusundaki gelişmelerin sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Gelirse ben defalarca söyledim kapımız açık'' yanıtını verdi.

''Sarıgül'ün liderliği elinizden almasından çekiniyor musunuz?'' denmesi üzerine Kılıçdaroğlu, ''Hayır'' karşılığını verdi.

"SİYASETTE BAŞARININ TAKDİRİNİ HALK VERİR"

Yerel seçimlerdeki başarı kriterlerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, amaçlarının daha fazla belediye kazanmak olduğunu bildirdi.

Kılıçdaroğlu, ''Oran belirlemek doğru değil ama biz mevcut olan belediyelerimizin dışında, diğer belediyeleri de ağırlıklı olarak büyükşehirlerden en azından bir ikisini yeniden kazanmak isteriz'' dedi.

''Kendinizi başarılı buluyor musunuz?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, ''Benim ölçütlerime göre, 'ben başarılıyım' demek doğru değil. Siyasette başarının takdirini halk verir'' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Londra İmralı Barış Süreci Politika Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title