Haberler

Kılıçdaroğlu çevrecilerin direndiği Akbelen'de! Yanındaki isim ziyaretin önüne geçti

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Muğla'da, maden sahasının genişletilmesi gerekçesi ile ağaçların kesildiği Akbelen Ormanı'na gitti. Buradaki köylülere ve çevrecilere seslenen Kılıçdaroğlu, "Ben boşuna mı, 'bu beşli çeteler bu milletin kanını emiyor' diyordum. Bunun için söylüyordum." dedi. Kılıçdaroğlu'nun yanında, genel başkanlığı bırakması için değişim hareketine katılan CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in olması da dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'nın Milas ilçesinde YK Enerji'nin maden sahasını genişletmek için ağaçlarını kesmeye başladığı Akbelen Ormanı'ndaki çevrecileri ve köylüleri ziyaret etti. CHP'deki değişim hareketine katılan Grup Başkanı Özgür Özel'i de yanına alan Kılıçdaroğlu, "Ben boşuna mı 'beşli çeteler' diyorum. Boşuna mı, 'bu beşli çeteler bu milletin kanını emiyor' diyordum. Bunun için söylüyordum." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu çevrecilerin direndiği Akbelen'de! Yanındaki isim ziyaretin önüne geçti

"DERDİNİZİ ANLATMANIZ ÖNEMLİ"

Burada köylülerin ve çevrecilerin tepkilerini dinleyen Kılıçdaroğlu, daha sonra şunları söyledi: "Sizin verdiğiniz mücadeleyi yakından takip ediyorum. Bunu bilmenizi isterim. Buraya geliş nedenim, davayı yeni öğrendiğim için değil. Sizin sesinizi, sizin bizzat mikrofonu alarak derdinizi anlatmanıza imkân sağlamak içindir. Benim Ankara'da konuşmamın çok önemi yok. Sizin konuşmanız önemli. Sizin, derdinizi anlatmanız önemli. Çünkü derdi ve sorunu yaşayan sizsiniz. Mağdur olan, haksızlığa uğrayan sizsiniz. Çamınızı koruyan sizsiniz. Ama bu çam, bu ağaç sadece sizin ağacınız değil; 85 milyonun ağacıdır bu ağaç. Bu ağacın ömrü hepimizden çok daha fazladır.

Kılıçdaroğlu çevrecilerin direndiği Akbelen'de! Yanındaki isim ziyaretin önüne geçti

Bu ülkede ormanın ne olduğunu, ormanda yaşayanların ne olduğunu, ekosistemi, bütün bunların hepsini bilen birisiyim. Çünkü bu orman sadece ağaç değil. O ormanda kuşlar, kurtlar, kaplumbağalar; binlerce ama binlerce canlı var. Her birisinin hakkını ve hukukunu korumazsak, o zaman görevimizi yapmamış oluruz. Ağacı kestiğinizde suyu kesmiş olursunuz. Ağacı kestiğinizde tabiatı öldürmüş olursunuz. Ağacı kestiğinizde oksijeni bitirmiş olursunuz.

"KARDEŞİNİZ YANINIZDA"

Bütün dünya bunu biliyor ama bir avuç çete bunu bilmiyor. Ben boşuna mı 'beşli çeteler' diyorum. Boşuna mı, 'bu beşli çeteler bu milletin kanını emiyor' diyordum. Bunun için söylüyordum. Siz sanmayın ki sadece burada oluyor bunlar. Türkiye'nin hangi coğrafyasına gitseniz benzer olaylar var. Ama siz direndiniz ve direniyorsunuz. Direniyorsunuz, Kemal kardeşiniz sizin yanınızda."

Kılıçdaroğlu çevrecilerin direndiği Akbelen'de! Yanındaki isim ziyaretin önüne geçti

KALABALIK BİR HEYETLE GİTTİ

Kılıçdaroğlu daha sonra ağaçların kesildiği bölgeye giderek, incelemede bulundu. Akbelen Ormanı'nda, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na; CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer ve Eren Erdem, Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP Milletvekilleri Suat Özçağdaş, Ali Gökçek, Gökan Zeybek, Mahmut Tanal, Mustafa Sarıgül, Gizem Özcan, Utku Çakırözer, Mehmet Tahtasız, Barış Karadeniz, Sibel Suiçmez Elvan Işık Gezmiş, Hüseyin Yıldız, Aşkın Genç, Süreyya Öneş Derici, Cumhur Uzun, Orhan Sarıbal ve Namık Tan eşlik etti.

GİZLİ TOPLANTININ İFŞASINDAN SONRA İLK KEZ YAN YANALAR

CHP'de Kılıçdaroğlu'na karşı değişim hareketini başlatan Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel gibi isimlerin yaptığı gizli online toplantı ifşa olmuştu. Bu olay yankı uyandırırken Kılıçdaroğlu "Etik bulmuyorum" demişti. Gözler toplantıda yer alan isimlere çevrilirken Özel ile Kılıçdaroğlu'nun Akbelen'de yan yana olmaları dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: ANKA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Özgür Özel Muğla Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

Ali Yurt:

Senin ülkeyi bölmek kadar deyil bay kemal orman yetişir vatan bulunmaz

51
61
yanıtYanıtla
özen66:

bunların umudu kemalse vay hallerıne

66
29
yanıtYanıtla
zırzop:

keske gezi parkında burda sahip çıktıgınız agaclara sizin belediyeniz olan beşiktaştaki kesilen agaclara da sahip çıksaydınız da samimi oldugunuza inansaydık şimdi

40
45
yanıtYanıtla
serdar Yılmaz :

Yaşlandı artık..Emekliliğin tadını çıkart salla siyaset filan boş işler..:))

53
25
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Jandarma'ya emir verene söz geçirebilecek mi ? Vatandaşı darp etmelerine , gaz sıkmalarına önlem aldırabilecek mi ? Ormanı katletmek isteyen şirketi veya ortaklarını vazgeçirebilecek mi ? Ağaçları kurtarabilecek mi ? Vs Vs

22
41
yanıtYanıtla
o zen:

Sen Yanmasan ben yanmasam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa

yanıt12
yanıt2
İbrahim Demirel:

Mevcut iktidarı desteklemiyorum Ama bu adamdan da bir cacık olmazdı bunu net söylüyorum. Aklı başında insan evladı bu adamın sıradan ilçe de bile başkanlık yapamayacağını iyi bilir. O yüzden bu adam kazanamadı diye üzülmeyin değmez. Diğeri kazanıyor koltuğu bırakmıyor bu kaybediyor yine bırakmıyor.

42
11
yanıtYanıtla
girilmez:

valla oy verdiysen bu adama boş konuşuyorsun demektir

yanıt11
yanıt10
İbrahim Demirel:

Hocam ben almanyada yaşıyorum oy kullanma hakkım var ama Türkiyede yaşayan insanların hayatına ben karar veremem. Geçen ay 3 hafta ziyarete geldim. 35 bin TL para harcamışım nereye gitti bilmiyorum. O yüzden ben oy moy vermem kimseye.

yanıt5
yanıt10
mahmut:

Ülkenin enerji açığını santralllarla çözülmesine karşı çıkıyor. Nasıl çözülecek bu enerji ihtiyacı? Avrupadan borç bulurumla mı ?

25
27
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title