Haberler

İstanbul için kimi tercih edecek? Vitrinde 5 isim var, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zor bir seçim bekliyor

Güncelleme:

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'nin kimi aday göstereceği herkes tarafından merak ediliyor. Adaylık için kulislerde partinin ağır topları olarak tabir edilen Murat Kurum, Fahrettin Koca, Şadi Yazıcı, Tevfik Göksu ve Hilmi Türkmen'in isimleri ön plana çıkıyor. Yakın zamanda bu isimlerle özel bir görüşme yapması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zor bir seçim bekliyor.

14 Mayıs seçimlerinden sonra tüm gözler 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere çevrilmiş durumda... Partiler seçim çalışmaları için startı verirken özellikle AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ince eleyip sık dokuyor. Kulislerde adaylık için Murat Kurum, Fahrettin Koca, Şadi Yazıcı, Tevfik Göksu ve Hilmi Türkmen'in isimleri ön plana çıkarken son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. Adaylık için vitrine çıkan bu isimlerin uzun yıllardır partide görev alması "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zor bir seçim bekliyor" yorumlarını da beraberinde getirdi.

ERDOĞAN İSTANBUL'U İSTİYOR

Seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasında 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere dikkat çeken Erdoğan, İstanbul başta olmak üzere 2019 yerel seçimlerinde muhalefete kaptırdıkları büyükşehirleri yeniden almak istediklerini ifade etmişti. Bir dönem belediye başkanlığını da yaptığı ve "Aşkım, sevdam" olarak nitelendirdiği İstanbul'u geri almak isteyen Erdoğan, en doğru adayla seçime girmek istiyor.

İstanbul için kimi tercih edecek? Vitrinde 5 isim var, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zor bir seçim bekliyor

ZOR BİR SEÇİM OLACAK

AK Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in adı ön plana çıkıyor. Bu isimlerin AK Parti içerisinde uzun yıllardır siyaset yapmaları ve halk nezdinde hepsinin bir karşılığının olması tercih noktasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bir hayli zorlayacak.

ANKET ÇALIŞMASI YAPILACAK

AK Parti kulislerinde konuşulanlara göre; işi şansa bırakmak istemeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da aday gösterilecek isim için kapsamlı bir anket çalışması yapılmasını istediği öğrenildi. Özellikle CHP'nin güçlü olduğu ilçelerde vatandaşa ismi İBB adayı olarak geçen vitrindeki isimler sorulacak. Bu anketten elde edilecek sonuç adayın belirlenmesi hususunda önemli bir kriter olacak.

"İSTANBUL FETRET DEVRİ'NE GİRDİ" DEMİŞTİ

Her fırsatta İstanbul'u geri almak istediklerini ifade eden Erdoğan, katıldığı bir açılışta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sert sözlerle yüklenerek "Bizden önce on yıllar boyunca ihmal edilen İstanbul, 1994'ten itibaren mahalli idareler boyutuyla da altın yıllarını yaşamıştı. Ancak İstanbul'un birkaç senedir yerel hizmetler noktasında tekrar bir Fetret Devri'ne girdiğine üzülerek şahit oluyoruz. Hep birlikte çalışarak inşallah İstanbul'u içinde sürüklendiği bu Fetret Devri'nden hep beraber çıkartacağız" demişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Belediye Başkanlığı Fahrettin Koca Hilmi Türkmen Murat Kurum Şadi Yazıcı İstanbul Göksu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (39)

Gastro-Five Adi:

Akp alırsa kanal istanbul olacak avrupa yakası araplara verilecek.

122
19
yanıtYanıtla
Alfakurt:

Bir Ak partili olarak oy vermiyecem sebep fahiş kira fahiş zamlar enflasyon.

118
21
yanıtYanıtla
Trabzon61:

Tevfik Göksu 10 Numara

19
114
yanıtYanıtla
GECELERİN YARGICI:

Bu kadar zamdan sonra sana oy moy vermicem yetti artık...

114
18
yanıtYanıtla
Merdan:

Reis % 90'la her belediyeyi alacak.

14
118
yanıtYanıtla
Fikret Dikbaş:

Emekliler ve asgari ücretliler sana seçim kazandırdı.ama siz ne yaptınız.memurlara ve kendinize zam yaptınız emekliyi ve asgari ücretli ye jest yerine ceza verdiniz artık ne yaparsanız yapın emekli ve asgari ücretliden size oy çıkmaz.

115
9
yanıtYanıtla
Merdan:

Yaparsa erdoğan yapar.

14
109
yanıtYanıtla
ERTAN IŞIK:

Evet yaptı yapacağını ve yapmayada devam ediyor beklemede kal yeni zamlar için :))

yanıt84
yanıt12
Merdan:

Bunda ne var, bunlar zamcık. Daha bu iyi günleriniz

yanıt60
yanıt7
Doğrucu vatandaş:

Erdoğan bitti.

113
10
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title