Haberler

İmamoğlu'na "Aptal" mı dedi? Kaftancıoğlu iddialar karşısında sessizliğini bozdu

Güncelleme:

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik "Aptal, hırslı, müteahhit kafalı" ifadeler kullandığına ve aralarında gerginlik olduğuna dair iddialar karşısında sessizliğini bozdu. İddiaları yalanlayan Kaftancıoğlu, "Ekrem Başkanımız dahil bütün yol arkadaşlarımızla 16 milyon için hep birlikte çalışacak ve Genel Başkanımızın önderliğinde 85 milyona nefes aldıracağız." dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında gerginlik yaşadığına yönelik haberler bir süredir kamuyonun gündemindeydi. Kaftancıoğlu'nun İmamoğlu'na yönelik "Aptal, hırslı, müteahhit kafalı" ifadelerini kullandığı iddia ediliyordu. Söz konusu iddialarla ilgili geçtiğimiz hafta bir açıklama yapan İmamoğlu, "Kaftancıoğlu nezaketli bir hanımefendidir. Yani bu bahsi geçen kelimeleri söylememiştir diye düşünüyorum" şeklinde konuşmuştu. Siyaset gündeminde ses getiren iddialar sonrası Kaftancıoğlu sessizliğinibozdu.

"İFTİRA VE YALANLARA BİR KEZ BİLE YANIT VERMEDİM"

Konu hakkında sosyal medyadan açıklamalarda bulunan Kaftancıoğlu, "Acı ve yakıcı gündemle boğuşanlardan özür dileyerek: Vatandaşın acı ve yakıcı gündemi dururken bugüne kadar bataklık medyasının iftira ve yalanlarına bir kez bile yanıt vermedim. Vatandaşın gündemini perdelememe adına bundan sonra da vermeyeceğim. En güzel yanıt sandıkta verilinceye kadar kendileri söylemeye, kendileri oynamaya devam etsinler. Keyifli ve daha inandırıcı senaryolar diliyorum kendilerine. Tv'lerde söylenen doğruysa eğer (yetkililere ulaşamıyorum) Gaziantep Şizofreni Hastaları Derneğinin açıklaması nedeniyle: Söylediğim iddia edilen, hatta iftirası atılan "şizofreni" ifadesinin tıbbi bir tanı olup hakaret olarak kullanılamayacağını en iyi biz hekimler biliriz. İfadeyi hakaret amaçlı kullanmak, bu tanıyı almış hastalarımıza en büyük hakaret olur çünkü. Dolayısıyla yalan." ifadelerini kullandı.

"NEFRET VE AYRIŞTIRICI SÖYLEM KULLANMADIM, KULLANMAM"

Kaftancıoğlu açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı: Yazmaya başlamışken iddia edilen diğer ifadeler ise ırkçı ve ayrımcı ifadeler olup, yaşamı boyunca nefret söyleminin karşısında durmuş biri olarak nefret ve ayrıştırıcı söylem kullanmadım, bundan sonra da kullanmam. Evet bu arada, devleti yönetenlerin hırsızlık yapmasının 85 milyona yapılabilecek en büyük hakaret olduğunu hissederek 'hırsız' dediğim için kamu görevlisine hakaretten ceza almışlığım vardır. Ve yine attıkları iftira ve yalanlara karşı hakaret değil, gerçekleri yüzlerine haykırdıklarımın oluşturduğu 'Canan Kaftancıoğlu bize de hakaret etmişti' korosunu da gülümseyerek izliyorum. Eğlenceli.

"EKREM BAŞKANIMIZLA 16 MİLYON İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Son olarak şunu ifade edeyim: Yaşamı boyunca sorumluluklarını daima ön planda tutmuş biri olarak, aynı sorumlulukla Ekrem Başkanımız dahil bütün yol arkadaşlarımızla 16 milyon için hep birlikte çalışacak ve Genel Başkanımızın önderliğinde 85 milyona nefes aldıracağız."

İşte Kaftancıoğlu'nun paylaşımları:

İmamoğlu'na 'Aptal, hırslı, müteahhit kafalı' mı dedi? Kaftancıoğlu iddialar karşısında sessizliğini bozdu

İmamoğlu'na 'Aptal, hırslı, müteahhit kafalı' mı dedi? Kaftancıoğlu iddialar karşısında sessizliğini bozdu

Mesut Şahin
Haberler.com - Politika

Canan Kaftancıoğlu İmamoğlu Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (5)

Rifat Yılmaz:

Yani demiş. CHP bildik bileli ağzı bozuk. Utanmadan milleti aşağılarlar sonra.

32
8
yanıtYanıtla
Yusuf Kuşçu:

Nefes aldiracaginiz 85 milyon olmaz 85 milyona dusmanlik edenler olarak dusunuyorum

22
7
yanıtYanıtla
Tarık Ziya:

Çok politik bir cevap sen belediyede kal cbaskani adayı Kılıçdaroğlu

15
4
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Bu aralar kulak çekme modası var, bunun son örneği de Canan Hanım olmuş, birileri fena çekmiş kulağını 1-2 santim uzamıştır bile.Ama asıl bombayı milletimiz patlatacak, 6 1 masanın kulağını öyle bir çekecek ki....

13
5
yanıtYanıtla
erdal aydoğan:

üç yıldır bir kez bile yaptığın bir hizmetle adını duyamadık daha ekrem. herşey kime göre neye göre güzel oluyo anlamadık.

4
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title