Haberler

İngiltere'yi küplere bindiren zirve! Erdoğan ile görüşen Hamza Yusuf'u açık açık tehdit ettiler

Güncelleme:

Gazze'yi kan gölüne çeviren İsrail'in en büyük destekçilerinden biri olan İngiltere'de gündem Hamza Yusuf-Erdoğan görüşmesi. İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'un İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkilileri olmadan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine tepki gösteren Dışişleri Bakanı David Cameron, İskoçya'yı diplomatik ve lojistik desteğini kesmekle tehdit etti.

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile COP28 İklim Zirvesi'nde İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkilileri olmadan görüşmesi ülkede krize neden oldu.

HAMZA YUSUF-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ İNGİLTERE'DE GÜNDEM OLDU

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'un Dubai'de düzenlenen COP28 İklim Zirvesi kapsamında İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkilileri olmadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi ülkede gündem oldu. İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Yusuf'un Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin protokole aykırı olduğunu ifade ederek tepki gösterdi.

DIŞİŞLERİ BAKANI CAMERON KÜPLERE BİNDİ

Cameron, İskoç hükümetine bir mektup göndererek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirilen görüşme için İngiltere Dışişleri Bakanlığının zamanında bilgilendirilmemesinden duyulan rahatsızlığı dile getirdiği kaydedildi. Mektupta, "İngiltere merkez hükümet yetkililerinin toplantıda olmaması, hükümetlerin başbakan ve bakanlarının yurtdışı ziyaretlerinde merkez hükümetin desteğine yönelik protokollere aykırıdır. Bu protokollere aykırılığın devam etmesi durumunda Londra'daki merkez hükümetin kolaylaştırıcı rol üstlenmeyeceği ve İskoçya'ya diplomatik lojistik desteğin kesileceği anlamına gelmektedir. İskoç hükümetinin, Birleşik Krallık hükümetindeki varlığını yeniden gözden geçirilmesi gerekebilir " ifadelerine yer verildi.

İngiltere'yi küplere bindiren zirve! Erdoğan ile görüşen Hamza Yusuf'u açık açık tehdit ettiler

İSKOÇYA HÜKÜMETİ: GEREKLİ DAVET VE BİLGİLENDİRME YAPILDI

Yusuf'un Sözcüsü, görüşmeye Londra merkez hükümet yetkililerin de davet edildiğini ve bilgilendirmenin yapıldığını söyledi. Ancak İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hamza Yusuf görüşmesinin nerede yapılacağının "çok geç" bir zamanda söylendiğini dile getirdi. Yetkililer, bu hareketin Birleşik Krallık dış politikasına zarar verdiğini savundu. Birleşik Krallık Sözcüsü, son dakika değişiklerin bu tür zirvelerin doğasında olduğunu ifade ederek, İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi için uygun zamanda başka bir yerde olduğunu aktardı.

"GAZZE'DE YAŞANAN İNSANİ FELAKETİ ELE ALDIK"

Hamza Yusuf sosyal medya hesabı X üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesine ilişkin fotoğraf paylaşarak, "İklim değişikliğine yönelik küresel hareketin yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile Gazze'de yaşanan insani felaketini ele aldık. Acil ve kalıcı ateşkese ihtiyaç var. masum çocuklar ölüyor, bu durmalı" ifadelerini kullandı.

İSKOÇYA TOPLANTILARINA İNGİLİZ YETKİLİLER DE KATILIYOR

Birleşik Krallık'ta dış ilişkiler ile ilgili konular Londra'daki merkezi hükümette bulunuyor ancak, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda hükümetleri de uluslararası temaslarda bulunabiliyor. Ancak uluslararası temaslarında yanlarında merkezi hükümetin görevlendirdiği bir yetkilinin de olması gerekiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Dışişleri Bakanlığı Yusuf Erdoğan David Cameron Hamza Yusuf İsrail Gazze Çevre Diplomasi Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Betis Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Real Betis Sevilla maçı şifresiz mi? Lyon Monaco maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Lyon Monaco maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (2)

Tutankamon Hoca:

hiç bir yaptırımı gücü olmayan insanları onla görüştü bunla görüştü o kızdı bu köpürdü diye haber yapıyorsunuz bu ikisi sabaha kadar değil 10 yıl görüşse ne hükmü var gemileri kaldıranlar cözüm üretirmi üretecek olsa ticareti keser

69
61
yanıtYanıtla
Bordo Bere:

ISKOCYANIN BASINDA ARAP BIR BASBAKAN ÖNCE SAKA SANDIM AMA GERCEKMIS DEMEKKI ADAM ISINI DÜZGÜN YAPIYORKI HALK ONU SECMIS YOKSA OSKOCLAR HATA YAPMAZ

97
13
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title