Haberler

Demirtaş'ı isyan ettiren "üst arama" uygulaması! Bundan böyle görüşlere çıkmayacak

Güncelleme:

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a Adalet Bakanlığı talimatıyla görüş için odadan her çıkış ve girişinde üst araması yapılmaya başlandığı iddia edildi. Avukatların verdiği bilgiye göre kameraların önünde ayakkabılarını çıkarması istenen Demirtaş'ın bu uygulamayı "zorbalık" olarak yorumladığı ve bundan böyle aile, avukat ve milletvekili görüşlerine çıkmama kararı aldığı ifade edildi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatı Ramazan Demir, müvekkili ile görüşmek için Edirne Cezaevi'ne gittiğini ancak Demirtaş'ın arama uygulamasını kabul etmediği için görüşe çıkmadığını duyurdu.

"TALİMAT ADALET BAKANLIĞI'NDAN GELDİ"

Demir, Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla Demirtaş'tan odadan her giriş çıkışında ayakkabılarını çıkartması istendiğini öne sürdü.

"KAMERA ÖNÜNDE AYAKKABILARINI ÇIKARMASI DAYATILMAKTADIR"

Sosyal medyadan açıklama yayınlayan Demir şu ifadeleri kullandı; "Seçimlere çok az bir zaman diliminin kaldığı şu günlerde, Edirne Cezaevi'nde Sayın Selahattin Demirtaş'a onur kırıcı üst araması dayatılmaya başlanmıştır. Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla, bugünden itibaren, Sayın Demirtaş'ın görüş için odadan her çıkış ve girişinde, kameraların önünde ayakkabılarını çıkarması dayatılmaktadır.

"DEM PARTİ GİRİŞİMLERDE BULUNACAK"

Sayın Demirtaş, bu uygulamayı onur kırıcı bir zorbalık olarak tanımladığını ve asla kabul etmeyeceğini belirterek bundan böyle aile, avukat ve milletvekili görüşlerine çıkmayacağını ifade etmektedir. Konuyla ilgili, DEM Parti Genel Merkezi de acilen bilgilendirilmiştir. Parti yetkilileri, Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak bu onur kırıcı dayatmadan derhal vazgeçilmesini isteyecektir."

Demirtaş'ı isyan ettiren 'üst arama' uygulaması! Bundan böyle görüşlere çıkmayacak

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Selahattin Demirtaş Adalet Bakanlığı Milletvekili Edirne Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (52)

Resul Altıntaş:

Daha yeni avukatın biri PKK lı mahkumun birine şifreli kandil mesajları verdiği tespit edildi, Aransın. Görüşe çıkmazsa yas tutacak halimiz yok. Vatana ihanet edenler cezasını çekecek.

630
168
yanıtYanıtla
ekaf paseh:

aynen öyle çok üzüldüm

yanıt17
yanıt3
Ercan cıftcı:

Artık her görüşte içeri ne sokuyorsa cezaevi savcılığı böyle bir karar almak zorunda kalmış. Bu konfor bile fazla..

473
200
yanıtYanıtla
uğur Ugi:

Cezaevi savcılığı değil adalet bakanlığı talimat vermiş!

yanıt110
yanıt21
Mldhat Caglar:

Suçu neydi?

192
414
yanıtYanıtla
Alperen:

Mldhat Caglar SuçuOç olmak Vatanakahpelikve ihanetetmek.

yanıt682
yanıt241
Alperen:

Mldhat Caglar SuçuOcolması.

yanıt278
yanıt178
Export 86:

Saz çalmak :))

yanıt183
yanıt158
Mutlu SÜTÇÜ:

dünyadaki kaideler gereği bilmen gereken tutuklusun. genelde şuçlu insanları tutuklarlar. bu durumda üst araması yapılması gayet normal. görüşebileceğin kişilerde belli. sanki tüm dünya seni görmek istiyormuş da yok görüşe çıkmayacağım söylemleri bütün dünyayı sarsacakmış gibi tüh dedirten bir haber. dünya seni görmek için sıraya geçmiş camdan bir bak istersen.

391
114
yanıtYanıtla
osman Öztürk:

Sayın Adalet Bakanımıza bu talimatından dolayı çok teşekkür ediyoruz.Bu talimata jadsr bunun yapılmaması zaten büyük gaflet.Bu kişiyi "karıncayı ezmez","ota basmaz"gösterneye çalışan kılkuyruklar var.Bu kişi Yasin'le birlikte şehit edilenlerin katilidir.Kobani kalkışmasının bilfiil sorumlusudur.Yani onlarca insanın ölümünden sorumludur.Daha ne olsun.

yanıt56
yanıt23
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title