Haberler

DEM'in İstanbul adayı Beştaş'tan yarıştan çekileceği iddialarına yanıt: Buradan söylüyorum, çekilmeyeceğim

Güncelleme:

DEM Parti'nin İBB adayı Meral Danış Beştaş, katıldığı canlı yayında, 'yeteri kadar seçim çalışması yapmaması ve seçimlere birkaç gün kala CHP adayı İmamoğlu'na destek için yarıştan çekilecek' iddialarına yanıt verdi. Beştaş, "Buradan söylüyorum, çekilmeyeceğim. Çekileceğim yarışa da girmem. Ne kadar oy alırsak alalım son güne kadar çalışmamızı yürüteceğiz" dedi.

Habertürk canlı yayınına konuk olan DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş, Ekrem İmamoğlu lehine yarıştan çekileceği iddialarına yanıt verdi.

ÇEKİLECEĞİM YARIŞA GİRMEM

Seçimlere birkaç gün kala CHP adayı İmamoğlu'na destek için yarıştan çekileceği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Beştaş, "Adaylıktan çekilmeyeceğim. Pusulada kalıyorum. Doğru bu konuşuluyor, işin kötü tarafı halk arasından da soruluyor. TV'lerde tartışılıyor, 3-5 gün kala çekilecek deniyor. Buradan söylüyorum, çekilmeyeceğim. Çekileceğim yarışa da girmem. Ne kadar oy alırsak alalım son güne kadar çalışmamızı yürüteceğiz. Sandık güvenliğinin sağlanması için gayret göstereceğiz. Seçmenlerimizden destek bekliyoruz" dedi.

DEM'in İstanbul adayı Beştaş'tan yarıştan çekileceği iddialarına yanıt: Buradan söylüyorum, çekilmeyeceğimDEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş

KENT UZLAŞISI MESELESİ

CHP ile kent uzlaşısına ilişkin olarak da konuşan Beştaş, "Kent uzlaşısı partiler arasında olmuyor. Daha çok yerelden bize akan talepler. Mesela Adana, Mersin, Esenyurt, Mersin için söyleyeyim. Yerel yapılarda STK'lar, kadın yapıları ve diyorlar ki, 'Burada uzlaşalım, belediye meclis üyeliklerinde uzlaşalım.' Bu konuda öneriler çıkıyor. Bizim partiden de adaylar var, diyelim CHP'den de var. İki partiyle ilgisi olmayan ama belediye meclisinde yer almak isteyenler var. Burada altını çizerek söylüyoruz, ittifak değil diyoruz. Bizim bu seçimde hiç kimseyle ittifak yok. Olsa gönül rahatlığıyla söyleriz. 2019'da ittifaksız bir şekilde desteğimizi ilan ettik? İktidara karşı kazanabilecek muhalefet gücü olarak ilan ettik. Şu anda böyle bir ilanımız var mı? Biz adayız. Ben bir adayım. Gece gündüz çalışıyoruz sokaklarda. Oy almak ve seçmenimizi konsolide etmek için. Kent uzlaşısı, demokrasi ittifakı gibi geçmişte çok yaptık. 14-28 Mayıs'ta Özgürlük İttifakı olarak girdik. Biz dostlarla, STK'larla, demokratik dinamiklerle birlikte yürümeyi çok önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

DEM'in İstanbul adayı Beştaş'tan yarıştan çekileceği iddialarına yanıt: Buradan söylüyorum, çekilmeyeceğimDEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş

"BAŞKA PARTİYE OY İSTEMEM DE"

Beştaş şunları kaydetti: "Esenyurt halkı, bizim seçmen ve bütün Esenyurtlulara çağrı yapıyorum, büyükşehirde bize verin. Bizim ilçe örgütü bunun için çalışıyor şu anda. Büyükşehirde yarışıyoruz. Ben sadece kendi çalışmamızı yürütüyorum. Adayımız olmadığı ilçeler var. Esenyurt'a mitinge gittim. Başka bir partiye oy istemedim, istemem de. Ben büyükşehir belediyesi eş başkan adayıyım. Kendime oy istiyorum. Uzlaşı gereği bizim partiden belediye meclis üyesi olanlar o çalışmayı yürütecekler tabii ki."

"PROF. NACİ GÖRÜR'LE BİR ARAYA GELDİK"

Beştaş, deprem gerçeğine ilişkin olarak da konuşarak "İstanbul'a dair bildirgemizde çok çalıştık. Prof. Naci Görür'le bir araya geldik. Tabii ki dirençli kent. Bu konuda çözüm yöntemlerini yazdık. Deprem, ulaşım, kentsel dönüşüm. Biz yerinden dönüşümü savunan bir partiyiz. İstanbul'u hakikaten dert ediniyoruz. İstanbul'daki sorunlar bizim sorunlarımız" ifadelerini kullandı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Meral Danış Beştaş DEM Parti İstanbul İmamoğlu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (26)

Hüseyin Kılıç:

Bunlara güven olmaz bu gün gece dediklerine yarın gündüz diyebilirler

80
85
yanıtYanıtla
Sabahattin Polat :

Bilemedin bunlarda neyse o. Başkalarıyla karıştırma

yanıt23
yanıt10
Abdullah Ağaç.:

İmam Oğlu İle Pazarlık Yapıp Seçim Afişi bile asmıyorlar

67
57
yanıtYanıtla
Sabahattin Polat :

Seçim afişleri assalar suç asmasalar suç.

yanıt29
yanıt13
Can:

Kürt seçmen , terör örgütüne oy vermez

50
41
yanıtYanıtla
Sabahattin Polat :

Veriyor hemde yedi milyon oyu var ve dahada artacak. Çatla

yanıt28
yanıt13
VATAN SEVER:

evet akıllı bir kürt seçmen bunlara oyu vermez ben kürt bir ailenin çocuğuyum ve asla bunlar küğrtleri temsil edemez ASLA

yanıt13
yanıt19
Halil Kurdal:

Üst akıl öyle karar vermiş demek ki bu arada üst takılı fazla uzaklarda da aramamak lazım anlayana

43
41
yanıtYanıtla
Zafer ÖZEVLİ:

dem partinin en azında bir çizgisi var yalan söylemiyor birilerinin söylemiyle iyi yada kötü olunmaz. sizler ırkçı kafanızla bir yere varamayacaksiniz

47
30
yanıtYanıtla
Sabahattin Polat :

Eline sağlık

yanıt12
yanıt3
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title