Haberler

"Şurada bir poster var" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti hedef alarak 6'lı masanın menüsünü saydı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadeş Barış Meydanı'nda Çorum Toplu Açılış Töreni'nde vatandaşlara seslendi. Konuşması sırada "Şurada bir poster var" diyerek üzerinde '6'lı Masa Menüsü' yazan bir pankartı işaret eden Erdoğan, "6'lı masa menüsü diyorlar. Herhalde siz bu menüyü görmüşsünüz. Ne var menüde; yalan çorbası, koltuk kebabı, Kandil dolması, laf salatası, Selo kahvaltısı var. Başka Washington portakalı var. Ye yiyebildiğin kadar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum'da yapımı tamamlanan hizmetlerin toplu açılış töreninde konuştu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan ve muhalefete ilişkin eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Şurada bir poster var" diyerek üzerinde "6'lı Masa Menüsü" yazan bir pankartı işaret etti.

"YE YİYEBİLDİĞİN KADAR"

CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA, Saadet Partisi ve Demokrat Parti liderlerinden oluşan 6'lı masayı hedef alan Erdoğan, "6'lı masa menüsü diyorlar. Herhalde siz bu menüyü görmüşsünüz. Ne var bu menüde; yalan çorbası, koltuk kebabı, Kandil dolması, Laf salatası, Selo kahvaltısı var. Başka Washington portakalı var. Ye yiyebildiğin kadar" dedi.

'Şurada bir poster var' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti hedef alarak 6'lı masanın menüsünü saydı

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Dün meydana gelen depremden dolayı Çorumlu kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 3,5 yıllık hasretin ardından dünyanın merkezi Çorum'da yine yüz yüze sizlerle birlikte olmanın memnuniyeti içindeyim. Biz Çorum'u özlemiştik, sizleri çok göresimiz gelmişti. Çorumlu kardeşlerimizin de bizleri göresi gelmiş.

"YİNE BİRİLERİ ÇIKACAK ÇAMUR ATMAYA ÇALIŞACAK"

Çorum'a olan bir şükran borcumu huzurlarınızda ifade etmek istiyorum. 2019 mahalli idareler seçimi öncesinde bize verdiğiniz söze sahip çıktığınız için her birinize teşekkür ediyorum. O gün kışın soğuğu ve ayazına rağmen meydanlara sığmamıştık, Çorum bugün de tarih yazıyor.

Milletin adamı, milletin partisi Cumhur İttifakı varken gayrısına meyletmeyen tüm Çorumlulardan Allah razı olsun diyorum. Yine birileri çıkacak, şu sevdaya çamur atmaya kalkacak. Yine bazı kendini bilmezler aramızdaki muhabbete kara çalmaya yeltenecek. Otel salonlarını dolduramayanlar şu sevgi selini hafife alacaklar.

'Şurada bir poster var' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti hedef alarak 6'lı masanın menüsünü saydı

ÇORUM'A YAPILAN YATIRIMLAR

Millete hizmetten nasibi olmayanlara inat Çorumla birlikte 81 vilayetimizin tamamına eserlerimizle mührümüzü vurmayı sürdüreceğiz. Çorum'a gelirken elimiz boş gelmedik. Güncel yatırım bedeli 3 milyar 263 milyon lirayı aşan 78 kalem eserin açılışını bugün yapıyoruz.

Okulları, Kuran kurslarını, aile sağlığı merkezlerimizle 112 istasyonlarını, ilçe halk kütüphanesini Çorum'un emrine veriyoruz. 15 bin kişi kapasiteli Çorum Şehir Stadyumunu tamamlayarak sporcularımızın kullanımına açtık. Bundan 21 sene önce gönülleri fethetmek için nasıl bir azme sahipsek bugün de aynı kararlılıkla yolumuzda yürüyoruz. Aradan geçen yıllarda zorluklarla karşılaşsak da hizmet davamızdan geri adım atmadık. Hayal kurmaktan vazgeçmedik.

Geriye dönüp baktığımızda ülkemizin her karış toprağında mührümüzün olduğunu görüyoruz. Birileri masa kurup iftira üretirken, biz eser, hizmet üretiyoruz. Birileri sahte gündemlerin peşinde ömür tüketirken biz Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri yapmanın mücadelesini veriyoruz. Yeri geliyor Ukrayna, yeri geliyor Rusya'dayız. Çünkü biz Türkiye'yiz.

'Şurada bir poster var' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti hedef alarak 6'lı masanın menüsünü saydı

TERÖRLE MÜCADELE

Sınırlarımız içinde terör örgütlerine nefes aldırmadığımız gibi sınır ötesinde de teröristlerin tepelerine biniyoruz. Bunu da emanet silahlar değil, yerli helikopterlere, SİHA'larla yapıyoruz. 20 yıl önce savunma sanayisi yüzde 70 dışa bağımlı ülkeyi, silah ihraç eden ülke haline getirdik. Türkiye'ye adeta çağ atlattık. Kurduğumuz ilişkilerle diplomaside Türkiye'nin konumunu güçlendirdik. Hadiseleri tribünden seyretmek yerine krizlere müdahil oluyor, savaşan tarafları aynı zeminde buluşturabiliyoruz.

DÜNYADA ENERJİ KRİZİ

Avrupa kışı nasıl geçireceğiz diye düşünürken, biz stratejik çalışmalar yürütüyoruz. Boru hattı projeleriyle ülkemizi en önemli enerji köprüsüne dönüştürdük. Arama sondaj faaliyetlerini kendi gemilerimizle icra ediyoruz. Doğalgazı çıkardığımız andan itibaren bu ülke bambaşka olacak. Çok daha güçlü olacak. Halkımıza yansıması da farklı olacak.

Salı günü 4'üncü sondaj gemisini Mersin'den Mavi Vatan'a yolcu ettik. Şimdi kendisinden müjdeli haberler bekliyoruz. Karadeniz'deki keşfimiz gibi güzel haber alacağımıza inanıyorum. Ülkeye ve millete hizmet nasip işidir. Atalarımız bunun için zorla güzellik olmaz demişler. AK Parti biz de memleket işi gönül işi demişiz. Hizmette gözü olmayanların içler acısı halini sizler de görüyorsunuz. Birilerinin nelerle uğraştığını sizler de takip ediyorsunuz.

"KÜÇÜKBAŞTA YÜZDE 20-25 İNDİRİM YAPTIK"

Küçükbaşta yüzde 20-25 indirim yaptık. Büyükbaş hayvanda da yüzde 30-35 indirime gidiyoruz. 40 çeşit üründe Tarım Kredi Kooperatifinde indirime gidiyoruz. Piyasaları daha da rahatlatacağız. Bazı zincir marketler de kendilerini buna göre ayarlayacak.

MUHALEFETE ELEŞTİRİLER

Artık CHP ve şürekâsı bırakın Türkiye'nin kazanımlarını engellemeyi, arkada nal toplayacaklar. Zaten yaptıkları bir şey yok, sadece laf, iftira. Bay Kemal, Baykal'ı kasetle devirerek gelmedi mi? Bunun mesleği bu. Şimdiyse oturduğu koltuktan kalkamıyor. Kasetle genel başkan olduğu partinin milletvekili adaylarının hangi kriterlere belirlendiği ikrar edilmeye başlandı. Ülkenin gündemini meşgul ediyorlar. Bay Kemal'in çok farklı özellikleri var. Birisi de SSK'nın başındayken hastanelerimizi ne hale getirdiğini biliyorsunuz değil mi? Biz şuna bakacağız memleket işi gönül işi.

Şimdi artık bunlar, bu tür adımları atacak durumda değiller. Gittikleri her yerde yalan, yanlış bütün ellerinde olan büyükşehirlerde attıkları doğru dürüst adım yok. Geçen gün işsizlikle ilgili iddia ortaya atıyor. Bu zat bahar aylarında elektriğe kafayı takmış, kendini günlerce karanlığa mahkum etmişti. Milleti kandırmaya çalışmıştı. Sadece milleti değil, misafir oldukları kişileri de aldatmışlar.

"CHP'YE OY VEREN VATANDAŞLARIMIZA ÜZÜLÜYORUM"

Bunların yanında PKK'nın siyasi uzantısı HDP, İP, ufak tefek birileri var. Bunlar milletten af dileyecekleri yerde işi pişkinliğe vurarak paçayı kurtarmaya çalışıyorlar. Aynı pervasızlığı terörle mücadelede de sergiliyorlar. Kandili yerle bir etmekten bahseden Bay Kemal, PKK'nın siyasi uzantıları karşısında kağıttan kaplana dönüşüyor.

Bay Kemal ve arkadaşlarının bu durumunu gördükçe, CHP'ye oy veren vatandaşlarımız için üzülüyorum. Polisimize, askerimize el kaldıranların yanında yer alanlardan bir şey olmaz. Son 20 yılda sizler 15 seçimin tamamında bize sahip çıktınız. Rekor oy oranlarıyla desteğini esirgemediniz. Biz de Çorum'un çehresini değiştirdik. Çorum deyin sanayi, ihracat geliyor.

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

Recep Tayyip Erdoğan Çorum Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

KARAYEL:

bir cumhurbaskanina yakismiyan seyler! CHP uzaydan dünyamiza düsmedi, bunlari secenler AKP nin a'si yokken Türkiyenin yönünü belirliyen insanlardir. Esas acinacak sey ise bu memleketi yöneten kisinin tepeden böyle alayci sekilde bakmasi.

129
95
yanıtYanıtla
Sana Ned :

gülesim geldi, washington portakal felan yani 6li masanin menüsünde olmayan saray menüsü gibi seyler

25
12
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title