Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu afetin altından kalkmak her babayiğidin harcı değil

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep İslahiye'deki "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"ne canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Toplam 11 ilimizi ve 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen bir afetin altından kalkmak her babayiğidin harcı değildir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep İslahiye'deki "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"ne şehir merkezinden canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Toplam 11 ilimizi ve 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen bir afetin altından kalkmak her babayiğidin harcı değildir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"ne videokonferans yöntemiyle katıldı.

"Gaziantep Şehir Hastanesi'nin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diyen Erdoğan, "Depremin hemen ardından 21 Şubatta İslahiye'ye gelmiştik. İlçemizde yol açtığı yıkımı bizzat yerinde görmüştük. Kolları sıvadık, hemen çalışmalara başladık. Afet bölgesini hep gündemimizde tuttuk. Seçim gündeminin deprem gündeminin önüne geçmesine asla izin vermedik. Bu samimi çalışmamızı deprem bölgesindeki vatandaşlarımız da yakinen gördüler." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu afetin altından kalkmak her babayiğidinin harcı değil

"GAZİANTEP'E 4,8 MİLYAR LİRA KAYNAK AKTARDIK"

Erdoğan, deprem bölgesinin imarı ve ihyası için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Erdoğan, "Şu ana kadar acil yıkılacak 6114 binanın tamamını kaldırdık, 11 bin 554'ünün enkaz kaldırma işlemleri bitti. Gaziantep'e toplamda 4,8 milyar liralık kaynak aktardık. Çadır sayısı 54 bin 554'tür, 20 yerde kurulan 8660 konteynerde 26 bin kişi kalıyor." dedi.

"BU AFETİN ALTINDAN KALKMAK HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR"

"Gaziantep'te 17 bin 425 konut, 839 ahır olmak 19 bin 927 hak sahibi bulunuyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün 10 bin 698 konutumuzun kurasını çekiyoruz. Yeni evlerinin hayırlı, huzurlu olmasını diliyorum. 14 bin konutumuzun yapımı da hızla sürüyor. En son vatandaşımız da evine kavuşan kadar bize dinlenmek yok. Türkiye asrın birlikteliğini sergileyerek asrın felaketini sarıyor. Toplam 11 ilimizi ve 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen bir afetin altından kalkmak her babayiğidin harcı değildir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu afetin altından kalkmak her babayiğidinin harcı değil

"YERİNDE DÖNÜŞÜM İÇİN BAŞVURULAR 255 BİNİ AŞTI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hasarın ve faturanın büyüklüğü karşısında asla yılgınlığa kapılmadık. Yatırımlarımızın aksamasına müsaade etmedik. Eksiklerimiz olmuştur, gecikmeler yaşanmış olabilir. Deprem bölgesinde ne kadar samimi çalıştığımıza 85 milyon şahittir. Farklı proje ve çalışmalarla bu çalışmaları hızlandırmanın gayretindeyiz. Yerinde dönüşüm için başvurular 255 bini aştı, Gaziantep'te bu sayı 1068'dir." dedi.

"DEPREM BÖLGEMİZİ EN KISA SÜREDE AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Erdoğan, "Depremden etkilenen şehirlerimizin meydanlarını, ana caddelerini de biz yapıyoruz. Alt yapı projeleri için İlbank aracılığıyla 56 milyon liralık hibe desteği sağlıyporuz. Yazın altyapı çalışmalarına başlayacağız. Büyük bir gayret ve özveriyle çalışarak deprem bölgemizi en kısa sürede ayağa kaldıracağız. Türkiye kerim vasfıyla çok güçlü bir devlettir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş Gaziantep İslahiye Deprem İnşaat Yaşam Politika Haberler

500

Yorumlar (4)

Güray Dilli :

O zaman söz verilmesin. Vatandaş bir yıl bekledi deprem konutları yapılıp teslim edilecek diye. Merkezi yönetime yerel yönetim uyum sağlamadı diye mi...

26
4
yanıtYanıtla
Sarayin Adaleti:

Bu afetin altindan kalkmak her baba yigidin harci degil !! Boyle bir afete sebebiyet verecek yapilanmayi olusturmakta her baba yigidin harci degil . Sokak dili , ulkemizin reisi cumhuruna yakismiyor . Biraz teknik , biraz bilimsel aciklamalar yapilsin , bilmiyorsaniz isin ehli insanlara aciklama yaptirin . Kalkip racon keser gibi her babayigidin harci degil komik olmus biraz . Sormazlar mi , boyle buyuk bir afete neler sebep oldu !! Sormazlar gerci , o yuzden bu rahatlik..

26
1
yanıtYanıtla
sır balıkçı.17:

Sayın cumhur başkanımız ülkemiz yerel seçimlere gidiyor belediyelerimize başkanlık için talip olan adaylara ve yerel yönetimlere bir genelgeyle YAPI KULLANIM İZNİ ve KAT MÜLKÜYETİ OLMAYAN YAPILARA İNŞAAT İZNİ VERİLMESİN, saygılarımla.

9
4
yanıtYanıtla
İbrahim Coşkun:

Kusura bakmayın 25 yıldır ÖTV alıyorsunuz gölçük depreminden bu yana o paralar ile yapılır dı öyle değil mi?

11
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title