Haberler

Manisa'da oy kullanan Özgür Özel'den "Kutlamalarda silahtan uzak durun" çağrısı

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart seçimleri kapsamında oyunu memleketi Manisa'daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'nda kullandı. Eşi ve kızıyla birlikte geldiği sınıfta sırasını bekleyip sandığa zarfını bırakan Özel, "YSK'yı takip ediyoruz, sorunsuz bir seçim oluyor. Seçimin huzur, güven içinde geçmesini temenni ediyorum" dedi. Özel, sandıklar açıldığı andan sonuçlar ilan edilene kadarki süreçte özellikle kazanma sevinciyle kutlamalarda silahlardan uzak durulması çağrısında bulundu.

31 Mart seçimleri için 61 milyondan fazla seçmen sandık başına giderken, bu seçmenlerden biri de CHP Genel Başkanı Özgür Özel'di.

EŞİ VE KIZIYLA BİRLİKTE OY KULLANDI

Eşi ve kızıyla birlikte oyunu Manisa'daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'nda kullanan Özgür Özel, oyunu kullandığı okuldan çıkışı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Özel oyunu Manisa'da kullandı: Huzurlu bir seçim olsun

BASIN MENSUPLARINA AÇIKLAMA YAPTI

Özel, "Vatandaşlarımız da ülkenin 5 yıllık geleceğindeki yerel yöneticilerini seçmek için sandık başındalar. Öncelikle bu demokrasi şölenine katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Türkiye'deki başta muhtar adayları olmak üzere hangi siyasi partiden olursa olsun yönetim noktasında iddia koyan, aday olan ve seçmenden oy isteyen herkese başarılar diliyoruz. Seçim geçmiş süreçlerde elbette siyasi tartışmalar oldu. Şikayet ettiğimiz haksızlıklar oldu. Ancak çok büyük aksilikler olmadan, çok büyük kaza olmadan, çok üzücü olaylar olmadan bugüne kadar geldik. Dün Bursa'da yaşanan bir olayda hayatını kaybeden bir vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Yüksek Seçim Kurulu'nu takip ediyoruz. Sayın Başkanın ifadesiyle şu ana kadar Türkiye'de seçimin sorunsuz ilerlediği söyleniyor. Siyasi partimize mensup herkese ve sözüme değer veren herkese sesleniyorum. Zaman zaman seçimlerde tansiyon yükselebilir. İstenmeyen olaylara gebe birtakım durumlar ortaya çıkabilir. Herkese bugün sakinliğini koruması, itidalli davranmaları, seçimin huzur ve güven içinde gerçekleşme temenni ediyorum" dedi.

"BİR KURŞUN BİR HAYATIN KAYBEDİLMESİNE SEBEP OLUYOR"

"Sandıklar açıldığı andan sonuçlar ilan edilene kadarki süreçte özellikle kazanma sevinciyle kutlamalarla ilgili noktada vatandaşlarımızı silahlardan uzak durmaya davet ediyorum" diyen Özel, şöyle devam etti; "Böyle günlerde olmadık bir sevinç gösterisinde kullanılan bir kurşun, bir hayatın kaybedilmesine bir evladımızın kaybedilmesine sebebiyet verebiliyor. Silahlardan uzak durmayı öneriyorum. Yine partimize mensup veya bize oy atıp sonuçlardan memnun kişiler olacak. Elbette sevinç gösterileri olacaktır. Taşkınlıktan uzak durmayı ve bu seçimin kaybedeninin olmadığını hatırlatmak isterim. Sevinç gösterileri sırasında başkalarını üzmek, rencide etmek Türkiye'nin birliğine, beraberliğine zarar verir. Biz bugün belki sandıkta 20 milyon kişiyiz. 30 milyon kişiyiz. Ama yarın Türkiye'de hep beraber 84 milyon kişiyiz. Yarın yüz yüze bakacağız. Siyasiler de böyle yapacak. Vatandaş da böyle yapacak. Seçim geride kalacak. Hep birlikte önümüze bakacağız."

CHP lideri Özel oyunu Manisa'da kullandı: Huzurlu bir seçim olsun

"OY SANDIĞA ATILANA KADAR VATANDAŞIN NAMUSUDUR"

Özel, "Biri yanımda olmak üzere. Türkiye'de her birinin üstlendikleri görevi dört dörtlük yapacaklarına inandığım adaylarla halkımızın karşısındaydık. Dilimiz döndüğünce kampanyamızı yaptık. Ama bundan sonra karar milletin ve hepimiz bu karara saygılı olacağız. Bundan sonraki süreçle ilgili de dikkatle takip ediyoruz. Özellikle biraz önce gencecik okul sorumlularımız, kat sorumlularımız, sandık sorumlularımızla merhabalaştık. Bu sabah 8.30 itibariyle partimden yapılan raporlamada Türkiye genelinde yüzde 98,5 oranında sandık görevlilerinin gelip yerlerine oturduklarını öğrendim. Ortaya çıkan boşluk, hastalık çeşitli aksiliklerden dolayı gelemeyenlerin yerine ise yedek arkadaşlarımızla doldurduk. Şu an adayımızın olduğu hiçbir yerde eksik sandık görevlimizin olmadığını öğrenmiş durumdayım. Bu benim adıma çok önemli bir veridir. Bunun tüm siyasi partiler açısından da olmasını ümit ederiz. Çünkü oy sandığa atılana kadar vatandaşın namusudur. Atıldıktan sonra hangi partiye atıldıysa o partinin namusudur. O şekilde oylar korunacak. Bundan sonraki süreçte hep birlikte başarılı olacağımızı düşünüyorum. Sonuçlar hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

23 Nisan Manisa Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

Damla Sengul:

Hayırlı uğurlu olsun dürüst insan.

70
88
yanıtYanıtla
habip polat:

Hayatında ya dürüst adama görmemişsin ya da dürüstlük nedir bilmiyorsun

yanıt77
yanıt56
Damla Sengul:

Sen Kendi dürüst sandıklarını sorgula habip

yanıt44
yanıt46
ali tartan:

Dürüst ve özgür özel sen ne içtin ya sabah sabah

yanıt57
yanıt39
Damla Sengul:

siz kendi desteklediğiniz insanları sorgulayın önce.

yanıt34
yanıt35
Goethegitme:

Damla hoşgeldin tımarhaneye

yanıt18
yanıt9
Abdullah KARAMAN:

Keşke bu silahları bırakın çağrısını terör örgütlerine de yapsaydınız.

48
32
yanıtYanıtla
HALİS ER:

Hain CHP

24
40
yanıtYanıtla
HALİS ER:

Siz kandille silah alması için para gönderiyorsun o zaman bizlere vurması için

11
44
yanıtYanıtla
Selim Güler:

Aksama görüsüsürüz insallah kutlamami yapiyorsunuz yoksa herzanki gibi aglayacaksiniz

18
10
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title