Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gitmiş gövde gösterisi yapıyor" sözleri Özgür Özel'i kızdırdı

Güncelleme:

Şehit cenazesinde protesto edilen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Gitmiş Manisa'da gövde gösterisi yapıyor. Ne oldu? Bu millet kimin ne olduğunu çok iyi biliyor" sözlerine yanıt verdi. Özel, "Utanarak, ürpererek dinledim. Ne gövde gösterisi ya, bu kadar kalpsizlik olur mu? Şehit cenazesine gitmek, ne zamandan beri gövde gösterisi olmuş? Cenazeye gitmek mi gövde gösterisi, orada sövgü gösterisi yapmak mı? Hangisi şehidi incitiyor?" ifadelerini kullandı.

Şehit cenazesinde kalabalık grubun protesto gösterisiyle karşılaşan CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Gitmiş Manisa'da gövde gösterisi yapıyor. Ne oldu? Bu millet kimin ne olduğunu çok iyi biliyor" sözlerine yanıt verdi. Özgür Özel, "Utanarak, ürpererek dinledim. Ne gövde gösterisi ya, bu kadar kalpsizlik olur mu? Şehit cenazesine gitmek, ne zamandan beri gövde gösterisi olmuş? Cenazeye gitmek mi gövde gösterisi, orada sövgü gösterisi yapmak mı? Hangisi şehidi incitiyor?" dedi.

ERDOĞAN: GİTMİŞ MANİSA'DA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPIYOR

Irak'taki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, teröristlerin alçak saldırısında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak'ın cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Özgür Özel protestoyla karşılaştı. Manisa'daki törende Özel'i yuhalayan kalabalık grup, "Özgür dışarı" sloganları attı. Özgür Özel'e yönelik protesto gösterisiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gitmiş Manisa'da gövde gösterisi yapıyor. Ne oldu? Bu millet kimin ne olduğunu çok iyi biliyor." ifadelerini kullandı.

CHP lideri Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt: Cenazeye gitmek mi gövde gösterisi, sövgü gösterisi yapmak mı?

ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A YANIT: UTANARAK, ÜRPEREREK DİNLEDİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Özgür Özel'den yanıt geldi. Şehit cenazesine gitmenin gövde gösterisi olmadığını vurgulayan Özgür Özel şunları söyledi: "Gerçekten, 'Özellikle birisi Manisa'ya gövde gösterisi yapmaya gitmiş' lafını, utanarak, ürpererek dinledim. Ne gövde gösterisi ya, bu kadar kalpsizlik olur mu? Şehit cenazesine gidiyoruz ve buna 'gövde gösterisi' diyor.

"ŞEHİT CENAZESİNE GİTMEK NE ZAMANDAN BERİ GÖVDE GÖSTERİSİ OLMUŞ"

'Gövde gösterisi' dediğin; bir elini şehidin tabutunun üstüne koyup, bir eline mikrofon alıp, orada siyasi söylemlerde bulunmaktır. Şehit cenazesine gitmek, ne zamandan beri gövde gösterisi olmuş? Sonra bindirilmiş kıtalarla, ilçelerden, komşu illerden topladıklarını oraya götürüp, bize karşı slogan attırmak marifet mi? Cenazeye gitmek mi gövde gösterisi, orada sövgü gösterisi yapmak mı? Hangisi şehidi incitiyor?

CHP lideri Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt: Cenazeye gitmek mi gövde gösterisi, sövgü gösterisi yapmak mı?CHP Genel Başkanı Özgür Özel

"BİRAZCIK UTANMA OLMAZ MI İNSANDA?"

Şehidin ailesi bugün konuşmuş. Ne diyor; protestoları kınıyor. 'Özgür Özel bizim de ailemizin evladı' diyor. Daha söyleyecek bir şey var mı? Birazcık utanma olmaz mı insanda? Şehidin ailesi ne diyor; 'Yaşananlardan utandık, yaşananları kınıyoruz. 3-5 kişiyi toplayıp getirmişler, bağırtıyorlar' diyor. 'Bunun ailemizde ilgisi yok, Özgür Özel de bizim ailemizin evladı' diyor. Ben Manisa'nın evladıyım. Ne Manisa'da, ne 81 ilin herhangi bir yerinde bu tip davranışların yapılmasını asla doğru bulmam.

"ERDOĞAN'A AYNI ŞEKİLDE CEVAP MI VERELİM?"

Bizim elimiz armut toplamaz. Erdoğan'a aynı şekilde cevap mı verelim? Aynı şekilde cevap verecek olursak, camilerin avluları siyasi protesto mekanlarına dönüşürse bundan Cumhurbaşkanı olarak hoşnut mu olacak? Biz gençlik kollarımızı götürüp aynı sloganları attıramaz mıyız, marifet mi bu? Marifet böyle durumlarda aileyle duygu bağını kurabilmekte, marifet ne kadar üzgün, kızgın olsan da orada metaneti korumaktır. Tahmin ediyorum o açıklamasını duyduysa Sayın Bahçeli, Erdoğan'ı da dinlemeye gitmez artık."

ÖZEL'E ŞEHİT CENAZESİNDE PROTESTO

Irak'taki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, teröristlerin alçak saldırısında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak'ın cenaze töreninde gerginlik çıktı. Şehidin memleketi Manisa'da düzenlenen törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Törende bulunan bazı kişiler ise Özel'i protesto ederek, "Özgür dışarı" sloganı attı. Cenazeye katılan bazı kişilerin yuhaladığı Özgür Özel, korumalar ve güvenlik eşliğinde caminin bahçesine girdi. Polis ekipleri, kalabalığı sakinleştirmeye çalışırken, yuhalanan Özel, Vali Enver Ünlü'nün makam aracına binerek alandan ayrıldı.

CHP lideri Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt: Cenazeye gitmek mi gövde gösterisi, sövgü gösterisi yapmak mı?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEDİ?

Bugün Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada CHP lideri Özgür Özel'in şehit cenazesinde protesto edilmesine de değindi. Erdoğan, "Bir tanesi Manisa'da güya gövde gösterisi yapacak. Ne oldu, bu millet kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Herkese yol geçen hanı demiyor. Sabırla inşallah 31 Mart'a hazırlanacağız. 31 Mart'a öyle hazırlanmalıyız ki, bunların kapımıza uğramaya ne yüzleri ne gözleri olmaması lazım. Sizlerden bunu bekliyorum." ifadelerini kullandı.

CHP, ORTAK BİLDİRİYE İMZA ATMADI

Öte yandan Kuzey Irak'ta PKK terör örgütünün saldırılarında 12 askerimizin şehit düşmesinin ardından TBMM'de AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ortak bildiri imzaladı. PKK terör örgütünün saldırılarının kınandığı bildiride, "Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır." ifadelerine yer verildi. Öte yandan CHP ve DEM Parti bildiriye imza atmadı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, terör saldırılarıyla ilgili hükümetin parti grupları ve Meclis'i bilgilendirmediği sürece bildiriye imza atmayacaklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Manisa Partiler Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title