Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Gaziantep'te Toplu Açılış Törenine Katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ’ye yönelik yapılan operasyonlarla ilgili, " FETÖ’nün amacı iç savaş çıkarıp bu ülkeyi bölmekti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonlarla ilgili, " FETÖ'nün amacı iç savaş çıkarıp bu ülkeyi bölmekti. 40 yıl boyunca bu teröristler kendilerinden olmayan herkesi ezmişler. El konulan mallar zaten bu milletin malıydı hepsini ellerinden aldık" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Dr. Asım Güzelbey Köprülü Kavşağı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yaptığı hizmet ile temel atmaların yer aldığı toplu açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep eski Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey katıldı. Dr. Asım Güzelbey Köprülü Kavşağı'nda yapılan törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kalkınmanın yerelden başladığını belirterek, "15 Temmuz da en karanlık ve en uzun geceyi yaşadık. Birliğimiz için çok çalışmamız gerekiyor. Kalkınma ve demokrasi yerelden başlar. Bu şehir kayseriyle hayırda yaşıyor. Bu şehre taş üstüne taş koyan herkes başımızın tacıdır. Biz ensar şehriyiz. Kendimizi çok daha hızlı büyütmeliyiz bu şehrin en büyük sorunu trafik sorunudur biz ona göre adımlar attık. Yer altına girmeyi projemizi bakanlığımıza sunduk. İnşallah sizin döneminizde metro çalışmasına başlayarak yer altına ineceğiz. Bize desteklerinden dolayı iller bankasına çok teşekkür ederim. Bize 270 milyon TL kredi açtı. Yeni bir şehir kuruyoruz. 50 bin konut yapılacak. Mali sıkıntılarımıza rağmen yatırımlarımız sürüyor. Verdiğiniz bütün destekler için size teşekkür ediyoruz" dedi.

Köprüye adı verilen Eski Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ise gerçekten 10 yıl boyunca yaptığı belediye başkanlığı görevinin tüm yorgunluğunu unuttuğunu vurgulayarak, "Emeği geçen herkese teşekkür ederim. 2004 belediye başkanı olduğumdan beri Çevre Bakanımız Mehmet Özhaseki'nin bana çok desteği var. Bize çok yol gösterdi. Kayseri'den çok şey öğrendik. Keşke herkes Fatma Şahin ve Asım Güzelbey gibi olsaydı bu ülke gelişirdi. Bu Parti çok engeller atlattı. Laiklik tehlikede diyenler meclise baksın. Kadın milletvekillerinin yarısı baş örtülü yarısı başı açık kolla kola giriyorlar bu her şeyi özetliyor. Seçim öncesine bakın HDP'yi parti olarak seçime sokup medyada süslediler. Saz çaldırdılar şirin rolü oynadılar. Bunlar daha sonra şiddet sarmalını yükselttiler öz yönetim ilan ettiler bu ayrı bir devlet projesiydi. Bu büyük devletlerin bir amacıydı. Şimdide şehirleri yakmaya çalışıyorlar. HDP belediyelerinin kontrolündeki şehirlerin sokakları çöp kokuyor. Verilen paralar kandile gidiyordu" şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kavşağın hayırlı olmasını dileyerek, Gaziantep'e övgü yağdırdı. Özhaseki, "Gaziantep farklı bir şehir, kültürüyle Anadolu'nun parlayan yıldızıdır. Aynı zamanda bu şehir büyüyor ve gelişiyor bu gün Anadolu'nun 6. büyük şehri konumundadır. Bu şehir bugün ensar şehridir. Muhacirlere gönlünü açtı sofrasını açtı. Avrupa birkaç mülteciye bakmakta güçlük çekiyor" ifadelerini kullandı.

Özhaseki, konuşmasının devamında Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından en çok etkilendiği Belediye Başkanı'nın Fatma Şahin olduğunu söyledi. Özhaseki, "Başkanlarımızın yaptığı bu eserlere hep beraber şahidiz. Önemli olan bu makamlardan güzel işler yaparak ayrılmaktır. Fatma hanım çok tecrübeli Ankara'yı tanıyan biridir. Başbakanımızın konuşmasından en çok etkilendiği Belediye Başkanı Fatma Şahin'dir. Bu eserleri görenler hayır duası okuyacak" ifadelerine yer verdi.

"El konulan mallar zaten milletin malıydı"

Özhaseki FETÖ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonları da değerlendirdi. Özhaseki, "FETÖ'nün amacı iç savaş çıkarıp bu ülkeyi bölmekti. 40 yıl boyunca bu teröristler kendilerinden olmayan herkesi ezmişler. El konulan mallar zaten bu milletin malıydı hepsini ellerinden aldık. Orduyu iç işlerinden uzaklaştıracağız. Ekonomiyi canlandırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bize demokrasi nöbetleri bunu öğretti. Bir olmalıyız. Bu ülkeyi ayağa kaldırmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Özhaseki ve beraberindekilerin kestiği kurdelanın ardından tören sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Özhaseki Asım Güzelbey Fatma Şahin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title