Haberler

Çanakkale'de "28 Şubat Son Darbe" Konferansı

Fatih Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Mümtazer Türköne, Çanakkale'nin Çan ilçesinde "28 Şubat Son Darbe" konulu bir konferans verdi.

Fatih Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mümtazer Türköne, Çanakkale'nin Çan ilçesinde "28 Şubat Son Darbe" konulu bir konferans verdi.

Çan Belediyesi tarafından düzenlenen konferansın açılışında bir konuşma yapan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, "Bizler fiziki belediyecilik anlayışından çok sosyal belediyeciliğe önem veriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle sosyal belediyecilik görevimizi yerine getiriyoruz. Mümtazer Tüköne'nin 28 Şubat süreci ile ilgili konferansı da bunun bir örneğidir. Sayın Türköne'ye bizleri kırmayıp fikirlerini değerli Çan halkıyla paylaşacağı için şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Düğün Salonu'ndaki konferansta konuşan Prof. Dr. Mümtazer Türköne, darbelerin arka yüzlerini anlattı. Türkiye'de 28 Şubat ile Türkiye tarihinin en büyük krizinin yaşandığını kaydeden Türköne, "Bu kriz ile Türk ekonomisi 3'te 1 oranında küçüldü, soframızdaki 3 ekmekten biri çalındı. Cebimizdeki para, sahip olduğumuz ekonomik değerler, ailemize yedirdiklerimiz 3'te 1 oranında azaldı. Bu bir hırsızlıktı, bu bir yağmaydı. 28 Şubat darbesi bu soygunu yapmak için gerçekleştirildi" diye konuştu.

Prof. Dr. Türköne, 28 Şubat'ta bir soygun düzeni kurulduğunu, birilerinin ülkeyi soyup soğana çevirmek için çalıştığını ifade ederek, "Aradan 16 yıl geçti, bugün hala anlamaya, çözmeye çalıştığımız olay bu. Ülkemiz eğer bu olaylar olamasa bugün çok farklı olabilirdi. 1994 yılında Türkiye'de 5 Nisan kararları diye ekonomik bir karar paketi açıklandı. Döviz birden ikiye katlandı. Birçok iflas edenler oldu. Türkiye'de bu kararlar içinde bankaya yatırdığınız mevduatın yüzde 20'si devlet garantisindeydi. Hükümet 5 Nisan kararlarını açıklarken insanlar telaşa kapılır. Bankacılık sistemi çöker endişesiyle insanlar korkuya kapılmasınlar diye bankadaki mevduatın tamamına devlet garantisi getirildi ve ardından bankacılık sektörü inanılmayacak kadar karlı bir sektöre dönüştü. Hiçbir risk alınmadan parayla para kazanıldı. Sermayenin bir kesimi de bankaları hortumlamak için yerinde duramıyordu. Bunlar oturdular, 28 Şubat için askerle anlaştılar uzlaştılar ve hepimizin bildiği 28 Şubat Darbesi'ni yaptılar. 28 Şubat sadece bankaları hortumlamak için yapıldı. 28 Şubat'tan 2000-2001 krizine kadar bankalar ikie katlandı. Mevcut bankalar el değiştirdi ve birilerinin eli bizim soframızdaki ekmeğe kadar uzandı. Türkiye, tarihinin en büyük krizini yaşadı. Türkiye hak etmediği krize girdi. Bugün hala o krizin yaralarını taşıyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'de 16 yıldır darbe olmadığını belirten Prof. Dr. Türköne, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye aldı başını gidiyor. Artık bu darbeyi, bu dönemi kapatacağız. Türkiye'nin bugün Kürt meselesi var. Bir sürü laf ediliyor. İmralı'yla görüşmelerle ilgili aklınızda bazı sorular olabilir. Abdullah Öcalan birden bire paşa oldu çıktı. Sağa sola mühürlü zarflar gönderiyor, emirler yağdırıyor. Hepimiz de ne oluyor diye bakıyoruz. Aklımızda şüphelerin olması da doğal. Ne olacağını yaşayarak göreceğiz."

Prof. Dr. Mümtazer Türköne'ye konuşmasının sonunda Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna tarafından hediye ve Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu tarafından çiçek takdim edildi.

"28 Şubat Son Darbe" konulu konferansı; Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, eşi Pervin Tuna, Çanakkale Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Çan Kaymakamı Yakup Tat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sercan Canbaz, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar, Çan MYO Müdürü Doç. Dr. Özcan Özen, ilçedeki daire müdürleri, STK'ların başkan ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar ilgiyle dinledi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mümtazer Türköne Çanakkale 28 Şubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title