Haberler

Bülent Arınç Açıklama Yapıyor

Emekli Paşalarla İlgili Söylediği Sözler Nedeniyle TSK'dan ve Meclis Başkanı Toptan'dan Tepki Gören AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç Adana'da Açıklama Yaptı. İşte Arınç'ın Açıklamalarından Satırbaşları:

Emekli paşalarla ilgili söylediği sözler nedeniyle TSK’dan ve Meclis Başkanı Toptan’dan tepki gören AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç Adana’da açıklama yaptı. İşte Arınç’ın açıklamalarından satırbaşları:

DİNLEYİCİYİ AZARLADI

- Arınç, dinleyicilerden ayet okumak isteyen birine "Sus kardeşim. Burada siyaset konuşuyoruz. Biz siyasi bir partiyiz, dinci değil. Otur yerine. Nerede ne konuşacağını bileceksin. CHP’liler türbanlılara rozet takar adı açılım olur, sen hadis okursun adı irtica olur. Ben Manisa’da açılışa gitmiştim, sakallı biri vardı adı irtica oldu. Burada kimsenin ağzına ekmek vermeye niyetimiz yok." dedi.

- Hiç esamesi okunmayan bir parti bile AKP’ye karşı aday gösteriyor. Ve diğer partiler de o adayda birleşiyor. AKP gitsin de kim gelirse gelsin düşüncesi var.

- Siz gidin de ne olursa olsun diyen siyasetçilere itibar etmeyin. Biz gittikten sonra dediklerini yapabileceklerse siz de oyunuzu kullanın. Bu bir kavga değil. Türkiye’yi kim düşünüyorsa bunu düşünmek zorunda.

- Bir siyasi parti ve onun adayı ‘ben geleceğim ve şu güzel işleri yapacağım’ diyorsa elbette ona saygım var

- Benim projem bile yok ama yeter ki AKP gitsin diyorsa bu yanlıştır

- Türkiye AKP ile yeni bir siyasete kavuştu

- Yoksa son kullanma tarihi geçmiş siyaset ve siyasetçilerle Türkiye’nin gidebileceği hiçbir yer yoktur

- AKP için ne söylense azdır. AKP pek çok doktora tezine konu olmuştur

- 2 defa iktidara gelen partiler var. Hiçbirisi bu oy oranını yakalayamadı

 

- Bugün seçime az bir zaman kala AKP Teşkilatı ve Adanalılarla görüşmek üzere buradayız.

- Mahalli seçimler 5 yıl önce oldu. O zaman AKP kurulalı 2 yıl olmuştu. Dolayısıyla AKP'nin hem kuruluşunda hem de bugüne kadar geçirdiği tüm seçimlerde başarılı sonuçlar alan Adanalı kardeşlerime teşekkür ederim

- 2002'de 16 büyük şehrin 12'sini aldık. Bu büyük bir başarıydı. O zamandan bu yana arkadaşlarımız büyük bir başarı kazandı. 2007'de tek başına iktidarı kurduk. Oyumuz herkese parmak ısırtacak cinstendi: Yüzde 47. Büyük bir seçime gidiyoruz. Her seçim önemlidir. 'Ben bu seçimlerde başarısız olmak istiyorum' diyen bir partiye rastlamazsınız.

 

"BAYRAĞI DEVRALACAĞIZ"

 

- Oy oranımız ne olursa olsun hep en yukarda olmayı düşünürüz. Bazıları kendilerini dar bir kalıba sığdırırlar. Azıcık aşım kaygısız başım derler. Biz onlardan değiliz. Biz AKP’yiz.

 

- Elbette her yerde başkan ve başkan adaylarımız kazansın diye düşünürüz. Biz başkanlarımızın halkı sevdiğine ve halk için canla başla çalıştığına inanırız. Adana’da AKP’nin kazanmasını candan istiyoruz

- Anayasa diyor ki siyasi partiler demokratik hayatın vazgeçilmez unsurudur. Biz bu seçimi barış içinde yarış olarak görüyoruz. Kavga yok, küfür yok. Kim daha iyi hizmet edecekse, kim daha çok halktan yanaysa o kazanmalı

- Bugüne kadar Adana’ya ne kadar hizmet etmiş belediye başkanı varsa onarla teşekkür ederiz. Biz onlardan bayrağı alacağız ve hizmete devam edeceğiz. Bizim anlayışımız  barış içinde yarıştır.

SIKINTIYI CAN EVİMİZDE HİSSEDİYORUZ

- İyinin içinden en iyiyi seçmek er kişinin karıdır. Türkiye’yi geziyoruz ve görüyoruz. 2007 seçiminden daha çok kalabalık ve coşku var. Halkımızın sıkıntıları var. Bunlara gözümüzü kapatamayız. İnanın o sıkıntıyı ta can evimizde hissediyoruz.

- O insan biliyor ki bu iktidarın alternatifi yok. Bu iktidardan daha iyisi gelecek değil. Türkiye’nin her yerinde esnaf da işçi de sıkıntıda. Ve bunu çözecek olan da sadece AKP’dir, biz ona inanıyoruz diyorlar.

- Ben 40 yıllık siyasetçiyim. Üniversite son sınıftayken bu işe ilgi duydum. İşin her tarafında bulundum. AKP’yi kurdum, grupbaşkan vekili oldum, meclis başkanı oldum. AKP’yi halk kurmuştur, biz tabelasını astık. AKP gibi bir parti olduğu için halkımız şanslıdır.

- 2001 krizlerini unutmayın, bir gecede fakirleştiğimiz günleri unutmayın.

- Koalisyonda 3 parti vardı da 2001’de krizleri yaşadık ya. Halk o kadar zayıfladı ki o partileri ilk seçimlerde parlamento dışına itti.

- O tarihte Meclis’te bulunan 7 siyasi partinin hepsi parşlamento dışında kaldı.

- AKP gibi DP’nin başarısını 50 sene sonra yakalayan tek parti oldu. Bu muhteşem bir başarıdır. O krizlerin tüm zararlarını sildik hamdolsun.

Türkiye’de yatırımın önü açıldı, işsizlik oranı düştü.

- Bundan önce yaşanan tüm krizler iç kaynaklıydı ya hükümetler beceriksiz olurdu ya siyasetçiler kavga ederi. Küçücük anayasa kitapçığının ne krize  mal olduğunu hatırlarsınız.

KRİZ TÜRKİYE'Tİ ETKİLİYOR

- Ama son kriz ABD kaynaklı ve global bir kriz. Bu krizin etkileri Türkiye’yi de etkiliyor.

- Sağanak halinde dünyada yağmur yağıyor, finans kuruluşları batıyor, devlet 700 milyar dolarlık teşvik paketiyle bu krizin önüne geçemiyor

Ordaki ithalatçı ve ihracatçının Türkiye’ye etkisi var. Çünkü talep daralması yaşıyoruz

- 130 milyarı dolan bulan yıllık ihracatımızda gerileme yaşıyoruz. İşçi çıkarmalar başlıyor. Bazı müesseseler zor durumda ama bunu aşacağız. Hükümetimiz halkı düşünüyor.Şimdi 4. tedbir paketi yürürlüğe girmek üzere. Keyif çatmayan bir iktidarınız var. 24 saat bu krizi nasıl aşarız diye düşünüyor. Önümüzdeki birkaç ay içinde krizin etkileri azalmaya başlayacak

- Siyasi istikrar, ekonomik isitkrarla işbirliğindedir. Siyam ikizleri birbirine yapışık doğar. Ayıramazsınız. Ekonomik ve siyasi istikrar da bunun gibidir.

- Siyasetçiler kendi çıkarları için birbirlerini ezmezlerse ekonomik isitkrar gelir. 

- Başbakanım neye bindi hızlı trene. Saatte 225 km gidiyor. Biz giderdik tren arkamızdan gelirdi. Biz bu günleri gördük. Şimdi hızlı trene bakın.

- Dünyada trenin hastaları vardır, trenle seyahat ederler. Hızlı treni AKP getirdi.

- Ben bugün kaymak gibi bir tünelden geldim. Bunları AKP yaptı.

- 2002’de Başbakan 15 bin km bölünmüş yol yapacağım dediğinde hayalleri boyları kadar güdük olan insanlar ‘olmaz’ diyorlardı. Ama bak yapıldı.

-Adam ölecek hastane kapısında zebani soruyor: SSK’lı mısın emekli sandığı. Yahu adam ölecek yardım etsene. Biz bu sorunları çözdük

4,5 katrilyon köylerin içme suyu sorununu çözmek için ayırdık.

- 40 katrilyonu biz batan bankaların borcunda kaybettik. Onun 10’da birini KÖYDES’e ayırdık. KÖYDES müthiş başarıdır

- Manisa’da bana köylerimiz doğalgaz istiyor dediler. Yapma dedim. Türkiye doğalgazla bizim zamanında tanıştı. İnşallah onlar da olur.

- Bayanların giyimiyle ilgili bizim bir kategroimiz yoktur. Başını kendi iradesiyle açan hanfendiye nasıl saygı duyuyorsak başını örten hanımefendiye de aynı saygıyı duyuyoruz. Ama birileri ayrımcılık yaptı. Bu bayanlar horlandı.

- Bu nedenle yasalarda değişiklik yaptık. Türkiye daha demokratik bir ülke haline geldi

- Özgürlük alanlarını genişlettik. Kısıtlamalar, yasaklar istisnai olmalıdır

- Özgürlükler asıldır, yasaklar istisnai. Şüphesiz özgürlükler sınırsız değildir. İnsanlar daha rahat düşünmeye ve konuşmaya başladı. Türkiye bir korku devleti olmaktan çıktı. Hasan Mutlucan türküleri dinleyenler acaba bu sabah bir şey mi oldu diye televizyonlarını açmıyorlar

Özgürlük alanları genişledikçe ortalığa korku salmak isteyen insanların saltanatları biter.

- Millet iradesinin önünde engel olan hiçbir şeyi kabul etmiyoruz.

- Bu yolda AKP bütün engelleri aşıyor. Bu iktidarın gücünü kırmak düşüncesi bu günlerde çok çok konuşulmaya başlandı. CHP lideri diyor ki yüzde 52’nin altını alırlarsa başarısız. Kendi oy oranını söylemiyor. Bu yanlış. Bir siyasi parti kendi başarısı ile övünür. O rahat uyusun, yüzsün, gezsin, öğleden sonra piyasaya çıksın onu maharet sanıyor. Başbakan gibi günde 2 saat uyuyacak, dünyayı dolaşacak değil ki. ABD’den Davos’a gidecek değil ki.

- Davos dedim aklıma geldi. Davos deyince cesaret, kararlılık, Türk milletinin asaletine uygun davranmak geliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel çalışanları tarafından darbedildi

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel çalışanları tarafından darbedildi

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

2 çocuk annesi boğazı kesilerek katledildi! 3 altın bilezik için öldürmüş

2 çocuk annesi boğazı kesilerek katledildi! 3 altın bilezik için öldürmüş

Bakmadan Geçme

25 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 25 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title