Haberler

Biz Cebimize Kadar Arandık, BDP'liler Aranmadı

Güncelleme:

CHP İl Başkanı Devrim Kök, "Polis bizi cebimize kadar aradı, BDP'lileri aramadı" dedi.

Antalya'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında Abdullah Öcalan lehine slogan atan BDP'li grupla yaşanan gerginliğin ardından açıklama yapan CHP İl Başkanı Devrim Kök, "Polis bizi cebimize kadar aradı, BDP'lileri aramadı" dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında BDP'li grupla yaşanan gerginlik sonrasında CHP İl Başkanı Devrim Kök, kavgada yaralanan gençler ve partililerin katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Antalya'da değişik sendika yöneticilerinin iki ayrı kutlama programını birleştirmek için CHP olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirten Devrim Kök, ancak başarılı olunamadığını, bu durumda iki kutlamaya da güçlü bir şekilde katılım sağlandığını dile getirdi.

CHP'nin Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarıyla kendi de dahil herkesin tek tek ceplerine kadar polis tarafından arandığını beliren Devrim Kök, "Hiç hoş olmayan bir şey" dedi.

BDP'lilerin alana girişinde ise tek bir kişinin dahi aranmadığını ileri süren Kök, "Eğer bu konuya dair polis idarecileri, emniyet mensuplarımızın herhangi bir itirazı olursa hiç aranmadan gruplar halinde BDP'lilerin içeriye alındığı görüntüler mevcut" dedi.

Miting alanında bölücü terör örgütü liderinin posterinin açıldığı ve lehine sloganlar atıldığını anlatan Kök, şunları söyledi:

"CHP'ye yönelik hakaretler yöneltildi. Bu olaya karşı bizim gençlerimiz 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye slogan atıyor. Ardından BDP mensubu şahıslar taşlar, sopalar, cam kırıklarıyla bizim arkadaşlarımıza saldırıyor, üzerlerine ne var yağdırıyorlar."

Alanda atılmış içi cam kırıklarıyla dolu bir şişeyi gösteren Kök, "Şimdi polis aramasından geçen bir insan içeriye nasıl sokabilir bunu? Bundan daha büyük şişelerin içerisinde, özellikle hazırlanmış cam kırıkları, çivilerin olduğu şişeler var.

Gençlik kollarına mensup arkadaşlarımızın 9'u çeşitli yerlerinden yaralandı. CHP asla provokatör değildir. Emeğe duyduğu saygıdan ötürü alanlardadır. Bundan sonra da alanlarda olmaya devam edecektir. Daha büyük olayların önüne geçebilmek adına alanın terk edildiğini söyledik. Biz orada alanlardan kaçmadık, bir defa bölücü terör örgütünün posterinin açıldığı hiçbir yerde hiçbir CHP'li durmaz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Abdullah Öcalan DEVRİM KÖK 1 Mayıs Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title