Haberler

Milli Savunma Bakanı Akar: "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin etki ve ilgi alanı genişlemiştir"

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Akar: "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin etki ve ilgi alanı genişlemiştir" Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar programda "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin etki ve ilgi alanı genişlemiştir.

Milli Savunma Bakanı Akar: "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin etki ve ilgi alanı genişlemiştir"

İSTANBUL - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar programda "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin etki ve ilgi alanı genişlemiştir. Buna bağlı olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin sorumlulukları artmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri Cumhuriyet tarihimizin en detaylı operasyonlarını, en detaylı tatbikatlarını büyük bir başarıyla yaptı ve yapmaya devam ediyor." dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Ümraniye'de "Kahramanları Anma ve Zafer Gecesi" programı düzenledi. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon ile bağlanarak şehit ve gazi ailelerine seslendi. Ümraniye Millet Bahçesi'nde düzenlenen programa Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti İstanbul Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sevim Sayim Madak, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve yaklaşık 2 bin 500 şehit ve gazi ailesi katıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bugün sizlerle olmanın gururunu, sizlerle birlikte olmanın heyecanını yaşıyoruz, sizlerle beraber hatıralarınızı paylaşıyoruz, bundan dolayı ayrıca size teşekkür ediyorum. Hepinizin bildiği gibi Ağustos ayı asil milletimizin zaferler ayı. Malazgirt'ten başlayıp büyük taarruza kadar büyük faaliyetlerimizin yapıldığı, büyük muharebelerin kazanıldığı bir aydan bahsediyoruz. Otlukbeli'nde, Çaldıran'da Mohaç'da Türk ordusu ülkemizin ve milletimizin hakkını korumak için tüm dünyaya Türkün gücünü göstermek için savaşlar verdi, büyük zaferler kazandı bu ayda. Bir asır önce bazıları Türkiye'yi işgale teşebbüs ettiler. 1919'da başlayan bu girişim 1922'de büyük bir hüsran ile sonuçlandı. Büyük taarruzu kazanan başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimize kutsal değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bedenlerinin bir parçasını feda eden gazilerimize de saygılarımı şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Dünya'da önemli değişiklikler var, etrafımızda önemli değişiklikler var biz bunları yakından takip ediyoruz. Eğer ki ülkemize tehdit, tehlike ne varsa bunlara karşı alınması gereken bütün tedbirleri aldık, alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin etki ve ilgi alanı genişlemiştir. Buna bağlı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sorumlulukları artmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri Cumhuriyet tarihimizin en detaylı operasyonlarını, en detaylı tatbikatlarını büyük bir başarıyla yaptı ve yapmaya devam ediyor." dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Ağustos ayı tarihimizde hakikaten zaferle dolu bir ay. Malazgirt'ten, Büyük Taarruz'a bu toprakların vatan ve yurt edinilmesinden, bu topraklardaki varlığımızın ve bekamızın devamı işaret eden bir çok zaferi kazandığımız ay ve bu zaferleri kazanma nedenimiz şehitlerimizi ve gazilerimizi anmamız gereken günlerde yaşıyoruz. Bizler de şehitlerimiz ve gazilerimize minnettar olabilmek, hem de onların yakınlarına, ailelerine sahip çıkabilmek adına milli bilincimizi ve farkındalığımızı arttırabilmek için böyle bir programda bu akşam buluşmak istedik. Şunun altını sürekli çiziyoruz birileri bu milleti tarihteki oyuncu rolünden, tarih yapan rolünden, çağ açıp çağ kapatan rolünden vazgeçmek isteyebilir fakat şunu herkes bilsin işitsin ki; şu ay yıldız altında bu milleti silmek isteyenlere göğsünü gerecek erler de vardır, şehitler de vardır, gaziler de vardır." dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Anadolu'yu yurt edindiğimiz günden bu zamana kadar gözünü kan bulamış sırtlanlar topraklarımıza göz dikmekten asla vazgeçmediler. Öz vatanımızı, öz topraklarımızı bizden koparmak için türlü oyunlarla tuzaklar kurdular. Dün Haçlı ordularıyla saldıranlar bugün kimi terör örgütlerini kendilerine maşa yaparak aynı gaye uğruna saldırılarına devam ettiler. Maskeleri değişiyor fakat yüzleri hiç değişmiyor. Her gelişlerinde Türk milletinin değişmez, eskimez ve tükenmez cesaretini ve savunma iradesini görüyorlar" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Türkiye Cumhuriyeti Hulusi Akar Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
title