Haberler

Antalya Mitinginde Kılıçdaroğu ve Baykal Elele

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa seçildiği kurultayın ardından ilk defa, Antalya'da CHP'nin eski Lideri Deniz Baykal ile biraraya geldi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa seçildiği kurultayın ardından ilk defa, Antalya'da CHP'nin eski Lideri Deniz Baykal ile biraraya geldi. CHP'nin Antalya mitinginde Kılıçdaroğlu ve Baykal, elele tutuşarak kalabalığı selamladı. Baykal, kısa konuşmasında, "Bu manzarayı sergileyerek CHP'nin tam birlik ve bütünlük içinde tarihi sorumluluğunun bilincinde, gerekeni yapmakta olduğunu dosta düşmana göstermek istedik" dedi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise, "12 Eylüller uğursuzdur. 12 Eylüllerde 12 Eylül anayasalarına hayır diyeceğiz" diye seslendi.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal için mitingin yapıldığı platforma hoparlörlerden, 'Partimizin Genel Başkanlığını yapmış' anonsu başladığı anda miting alanından alkışlar ve sloganlar yükselmeye başladı. Baykal sahneye çıktı anda mitinge katılan 30 bine yakın kişi 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları eşliğinde CHP'nin eski liderini selamladı.

HAYIR OYU VERİN

Platformda yürüyerek mitinge gelenleri selamlayarak karşılık veren Baykal, "Değerli hemşehrilerim" derken sesi titredi. Baykal, mitingte yaptığı üç dakikalık konuşmasına, "Bugün Antalya'ya önündeki halk oylamasında kullanacağım oyun ne olduğunu kendi ağzımla ifade etmek için geldim. Gene sizleri, bütün Antalyalı hemşerilerimi, Pazar günü yapılacak halk oylamasında 'hayır' demeye davet etmek için geldim" sözleriyle başladı.

Baykal, "Kullanılacak her hayır oyunu biliniz ki, sizin ailenizin ve çocuklarınız için daima bir şeref madalyası gibi onurla hatırlanacak bir oy olacaktır. Her hayır oyu Türkiye'nin önüne çıkacak sorunlar, sıkıntılar karşısında 'Evet ben o gün 'hayır' oyuyla bütün bunların sorumluluğunu hissetmiştim, o zaman üzerime düşen 'hayır' oyunu kullanmıştım' diye iftihar edeceksiniz" diye konuştu. Bugün 'evet' oyu kullanacak olanların önemli bir kısmının kısa bir süre sonra 'Canım ben de hayır demiştim' demeye başlayacağını savunan Baykal, "Nasıl 12 Eylül'de yüzde 90 evet'le Anayasa'yı kabul edip de ona destek olan partilerin önde gelen yöneticileri bugün 'O Anayasa'ya 'hayır' demiştik' diyerek sorumluluktan sıyrılmaya çalışıyorsa, bilin ki haftaya yapılacak olan oylamada 'evet' diyecek olanlar bunun vebalinden, sorumluluğundan kurtulamayacaktır" diye konuşmasını sürdürdü.

CHP BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE

Baykal, "Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu aramızda" diyerek mikrofonu Kemal Kılıçdaroğlu'na teslim etmeden önce partisinin tam birlik ve beraberlik içinde olduğunu, "Bu manzarayı sergileyerek CHP'nin tam birlik ve bütünlük içinde tarihi sorumuluğun bilincinde, gerekeni yapmakta olduğunu dosta düşmana göstermek istedik" sözleriyle anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal sahneden inmeye hazırlanırken, platforma çıktı ve eski Genel Başkanı'nın elini kaldırdı. Mitinge katılanları bir süre elleri havada selamlayan ikiliden Baykal, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu selamladı ve eliyle "Platform, kürsü sizin" dedi ve platformdan ayrıldı.

BAŞBAKAN'A YÜKLENEREK BAŞLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına Başbakan Erdoğan'ın Antalya mitingindeki konuşmasını eleştirerek başladı. Başbakan Erdoğan'dan bahsederken miting alanından 'yuh' sesleri yükselirken Kılıçdaroğlu, "Diyor ki 'Antalya'da evlerinizde doğalgazdan memnun musunuz?' Soruyor. Şu sefalete zavallılığa bakın. '18 kez Antalya'ya geldim' diyor. 18 kez geldin de evlerde henüz doğalgaz olmadığını öğrenemedin mi sen? Bu Başbakan ülkeyi yönetiyor. Allah aşkına. Bir sor sakalım evinde kömür mü yanıyor, başka bir şey mi var? Kışın gelseydi kalitesiz kömürlerin Antalya'nın havasını neye dönüştürdüğünü çok iyi öğrenecekti" diye konuştu.

12 EYLÜL'DE 'HAYIR' DEDİM

Konuşması sık sık 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla kesilen Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 12 Eylül 1982 Anayasası'na 'hayır' oyu verdiğini açıklamasına göndermede bulunarak, "12 Eylül Anayası'na 'hayır' oyu verdiğimi açıkladım. 12 Eylül anayasalarının tümüne de hayır demeyi kutsal bir görev kabul ediyorum" dedi.

12 Eylül'de oylanacak anayasa değişikliğiyle topluma o dönemin paşalarının bile biçmediği dar kalıplar biçildiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Anayasa değişikliği halk tarafından kabul edilirse otobüs ücretlerine, vapur seferlerine yüksek zam yapıldığı zaman vatandaş idare mahkemesine başvuramayacak. Böyle bir düzen, hangi düzende vardır? Bu düzeni kurmak isteyen Recep Bey demokrasisinde vardır. Vatandaş hak aramasın, düşünmesin, konuşmasın, yürümesin. Sizin yerinize Recep Bey yapacak. Cumhurbaşkanı'nı, Meclis Başkanı'nı, valiyi kaymakamı tayin ediyor, işini yapan adamları tayin ediyor. Şimdi diyor ki 'Yargıçları atayacağım. Benim dediğim gibi karar versin yoksa ayağımdaki prangadır' diyor. Bunu söyleyen bir adamda demokrasi kültürü var mıdır?" diye konuştu.

ADALETİN KANTARIYLA OYNAMA

Demokrasilerde yargının siyasal gücün emrine girmesi halinde orada adaletten bahsedilemeyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Onun için adaletin kantarıyla oynama Recep Bey. O kantar gün gelir seni de tartar. O zaman sen ne yapacaksın acaba?" diyerek Başbakan Erdoğan'a eleştirilerini sürdürdü. Anayasa değişikliğinin kabul görmesi halinde Türkiye'de yolsuzlukların meşrulaşacağını savunan Kılıçdaroğlu, 'hayır' demekle Türkiye'de değişimin önünün açılacağını kaydetti. Türkiye'de medyanın, 'evet' oyu vereceğini açıklayan dürüst vatandaşın baskı altında olduğunun altını çizerek konuşmasına devam eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bahçelievler'de 3 bayan arkadaşımız darp edildiler, şiddete maruz kaldılar. Antalya'da 2 bayan arkadaşımız bir geceyi nezarette geçirdi. 'Hayır' demek suç 'evet' deme özgürlüğü var. Bu mudur demokrasi?" diye sordu.

12 EYLÜLLER UĞURSUZDUR

"Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi gücü kullanırsa kullansınlar mücadelemizi karanlıktan aydınlığa çıkana kadar sürdüreceğiz" sözünü veren Kılıçdaroğlu, "İstanbul'da mitingte 10 binler katılıyor, yandaş medyada tek satır yok. Bunların adaleti bu. Baskı rejimini uygulayacaklar. Buradan sanatçılara, işadamlarına, sendikacılara, alın teriyle çalışan bütün işçi kardeşlerime sesleniyorum, bir sabah polis kapınızı çalabilir, gözaltına alır, tutuklar, savcıya şikayet dahi edemezsiniz. Sizler baskının altında kalacaksınız. 12 Eylüller uğursuzdur. 12 Eylüllerde 12 Eylül anayasalarına hayır diyeceğiz" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kendisinin seçeceği bir televizyon kanalında, yine kendisinin belirleyeceği gazetecilerle tartışmaya davetini yineledi. Kılıçdaroğlu, "Ben de biliyorum ki çıkamaz. Çıkması için önce haklı olması, sonra mangal gibi yürek olması lazım. İkisi de yok onda" dedi.

BARKODLU MİTİNG TAKİBİ

AK Parti'nin yeni bir fişleme yöntemi bulduğunu da iddia eden Kılıçdaroğlu, memurlara barkod dağıtıldığını ve miting alanındaki bir makine marifetiyle barkodlar okutularak kimin mitinge gelip gelmediğinin takip edildiğini ileri sürdü. "Allah aşkına bu fişleme düzenini getiren Anayasa'ya hayır diyecek misiniz? Hep beraber hayır diyeceğiz ki dersini verelim" diyerek konuşmasın sürdüren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, miting alanında açılan 'Recep Bey küçükken limon satarmış, simit satarmış büyüdü vatanı satıyor', 'Küçük hırsız el feneriyle büyük hırsız Deniz Feneri'yle soyar' yazılı pankartları okudu. Kılıçdaroğlu, "Recep Bey, şimdi altın kaplamalı musluğu olan malikanede oturuyor değil mi? Aranızda su satıp, limon satıp malikanede oturan el kaldırsın. Var mı içinizde? Hesap vermek politikacı için onurlu görevdir. Hesap veremeyen bir politikacının yaptığı anayasa doğru olmaz" diye konuştu.

BUNLARIN ZAMANINDA HERŞEY OLUR

Miting alanında Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) yaşanan kopya skandalıyla ilgili afişlerin çokluğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Bunların zamanında herşey oldu. Yalancının talancının olduğu bir yerde oylarınızı çalabilirler. Sandıklara sahip çıkma sözü veriyor musunuz? Bunlara güven olmaz. KPSS soruları çalındı, hiçbir şey yok ortada. Bunların iktidarında herşey çalınır. Aşınıza ekmeğinize göz koyanlar bunlar" diyerek konuşmasına devam etti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını, "Biz İnönülerin, Ecevitlerin, Deniz Baykalların mirasını aldık, kültürünü aldık. Halktan yana olacağız, halkın iktidarını kuracağız" sözleriyle tamamladı.

Deniz Baykal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını kapı arasından, ayakta izledi.

MİTİNGTEN NOTLAR

* CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve eski Genel Başkan Baykal'ın biraraya geldiği Antalya mitingi sanatçı Onur Akın konseriyle başladı. Akın, 2 saate yakın sahnede kaldı.

* Mitingte 'Recep Bey küçükken limon satarmış, simit satarmış büyüdü vatanı satıyor', 'Bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik neymiş göreceksiniz', 'Kenan'dan olma Tayyip'ten doğma Anayasa'ya hayır', 'Küçük hırsız el feneriyle büyük hırsız Deniz Feneri'yle soyar', 'Antalya'da 40 derece sıcak, Kemalim Recebin kimyasını bozacak, Antalya'da hayır çıkacak', 'Boş vaatlerde bulunan Recep Bey bağımsız yargı yeter, bize kömür verme iş yeter, bize makarna buzdolabı vermesen de Silivridekilerin hakkını ver bize' yazılı pankartlar açıldı.

* CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın posterleri miting alanına asıldı.

* Yaklaşık 30 bin kişinin izlediği miting meydanında güvenlik hat safhadaydı. Kimse polis aranmasından geçmeden miting alanına alınmadı.

* Kılıçdaroğlu'nun konuşma yaptığı platforma ilk çıkan isimler CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, MYK üyesi Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Antalya milletvekilleri Tayfur Süner, Hüsnü Çöllü, Atilla Emek ve Osman Kaptan, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, İl Başkanı Özer Ülken ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın oldu. CHP Genel Sekreteri Önder Sav, ayrı olarak anons edilip platformdan halkı selamladı.

ANTALYA- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title