Haberler

Akbelen'de CHP'li Mahmut Tanal'la jandarma arasında kovalamaca: Burada fişleme yapamazsınız

Güncelleme:

Akbelen Ormanı'nda ağaçların kesilmesine yönelik çevrecilerin eylemleri devam ederken, bölgede olan CHP'li Mahmut Tanal, vatandaşların kimlik bilgilerini alan jandarmaya, "Fişleme yapamazsınız" diye tepki gösterdi. Vatandaşların kimlik bilgilerinin yazılı olduğu kağıdı almaya çalışan Tanal'la astsubay arasında kovalamaca yaşandı. O anlar kameralara yansırken, açıklama yapan Tanal, "Delilleri yok etmek için koşup alandan uzaklaştılar. Bizler de bu hukuk dışı belgelerin peşine düştük." dedi.

Akbelen'de ağaçların kesilmesine karşı çıkan çevrecilerin eylemleri sürerken, CHP'li Mahmut Tanal, vatandaşların kimlik bilgilerini alan jandarmaya, "Fişleme yapamazsınız" diye tepki gösterdi. Tanal, vatandaşların kimlik bilgilerinin yazılı olduğu kağıdı vermeyen jandarmayı kovalamadı. O anlar kameralara saniye saniye yansırken, açıklama yapan Tanal, "Delilleri yok etmek için koşup alandan uzaklaştılar. Bizler de bu hukuk dışı belgelerin peşine düştük." ifadelerini kullandı.

AKBELEN'DE EYLEMLER DEVAM EDİYOR

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'nda kömür madeni sahasını genişletmek için yapılan ağaç kesimine karşı bölge halkının eylemleri devam ediyor. Bölge halkına destek için Akbelen'e gelen CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ile jandarma astsubayı arasında ilginç bir tartışma yaşandı.

Akbelen'de CHP'li Mahmut Tanal'la jandarma arasında kovalamaca: Burada fişleme yapamazsınız

"FİŞLEME YAPAMAZSINIZ"

Vatandaşların kimlik bilgilerini alan jandarmaya tepki gösteren CHP'li Tanal, "Burada fişleme yapamazsınız" diye tepki gösterdi. Jandarma astsubayının, "İçeri girenlerden aranan şahıs var mı yok mu bunu ben nereden bileceğim?" cevabına sinirlenen Tanal, "Fişleme yapamazsınız bana kararı gösterin" diyerek jandarmanın elindeki kimlik bilgilerinin yazılı olduğu kağıdı almaya çalıştı.

TANAL'LA JANDARMA ASTSUBAYI ARASINDA KOVALAMACA

Kağıdı vermeyen jandarma personeli ile Tanal arasında kovalamaca yaşandı. Tanal, jandarmanın peşinden bir süre koşarken, o anlar kameraya saniye saniye yansıdı.

Akbelen'de CHP'li Mahmut Tanal'la jandarma arasında kovalamaca: Burada fişleme yapamazsınız

"HUKUK DIŞI BELGELERİN PEŞİNDEYİM"

Öte yandan, Mahmut Tanal konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Akbelen Ormanı'nda, jandarmadan, hukuka aykırı yöntemle elde edilen, vatandaşın fişlendiği hukuk dışı belgeleri talep ettik. Herhangi bir mahkeme kararı sunmadıkları gibi bu fişleme belgelerini vermeyip kaçtılar. Delilleri yok etmek için koşup alandan uzaklaştılar. Bizler de bu hukuk dışı belgelerin peşine düştük. Ergenekon ve Balyoz sürecinde bu tür yöntemleri çok gördük. Kanunsuz emri verenler kadar, bu emri uygulayanlar da suçludur. Bu hukuk dışı belgelerin peşindeyim."

Akbelen'de CHP'li Mahmut Tanal'la jandarma arasında kovalamaca: Burada fişleme yapamazsınız

İÇİŞLERİ: 'EŞKIYA' DENMESİNİ KINIYORUZ, HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILMIŞTIR

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Kahraman Jandarma Teşkilatımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettikleri gibi bir "KANUN ORDUSUDUR" ve 184 yıldır EŞKIYALARLA mücadele etmektedir. Etmeye de devam edecektir. Görevini yapan Jandarmamıza "eşkıya" diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır."

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Mahmut Tanal Jandarma Yaşam Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Sami İşgören:

dokunulmazlığını lkaldırın kardeşim benim askerimi kovalayan adam vatan hainidir

12
6
yanıtYanıtla
Bursaspor Teksas:

Yine CHP, yine rezalet. Bunlarda zerre millet sevgisi olmadığı gibi ağaç falan da umurlarinda değil.

8
6
yanıtYanıtla
Muhalif:

atalarımızın kemikleri sızladı. yazık bu ülkeye.

8
3
yanıtYanıtla
ali tartan:

Darbe zamanı da böyle koşsaydın ya ama sen bankamatiğe koşmuşsundur

3
3
yanıtYanıtla
Hi:

Sen git onu başka ülkede yap, sana millet vekili neymiş öğretirler

2
3
yanıtYanıtla
KUL HAKKI:

Fişlesin ne olacak istediğin kadar fişlesin .yasa dışı bir iş yapmiyorsan dogrulari savunuyorsan fişlesin .

1
3
yanıtYanıtla
ismail athan:

bravo halkın vekili bravo kanunsuz fişleme cezalandırılmalı

2
2
yanıtYanıtla
Mas Kam:

ülke tımarhaneye döndü iyice ya hahah

3
0
yanıtYanıtla
Alp Dpro:

Ulkenin geldigi duruma bakarmisin asker kimin askeri vekil kimin vekili belli deyil

0
2
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

hey jandarma sen vatandasını koruyacaksın ılk once 15 temmuz darbe gırısımındekıler gıbı olmayın..ılk once vatandaşş..neymıs aranan kısı varmı yokmu aranan kişinin orda ne işi var her yer asker polıs kaynıyor..

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title