Haberler

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Kaya: "7 Haziran Seçimlerinde Mesajı Aldık"

1 Kasım seçimleri öncesi çalışmalarını İzmir’in kuzey ilçelerinde sürdürmeye devam eden AK Parti İzmir Milletvekili adayı Tansu Kaya, Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Bergama’da muhtarlar ile bir araya geldi.

1 Kasım seçimleri öncesi çalışmalarını İzmir'in kuzey ilçelerinde sürdürmeye devam eden AK Parti İzmir Milletvekili adayı Tansu Kaya, Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan Bergama'da muhtarlar ile bir araya geldi.

Bergamalı muhtarlar ile AK Parti Bergama İlçe Başkanlığı binasında buluşan Tansu Kaya, burada muhtarların beklentilerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini dinledi. AK Parti Bergama İlçe Başkanı Mustafa Durmaz'ın da hazır bulunduğu toplantıda muhtarları dinleyerek, sorunları tek tek not alan AK Parti İzmir Milletvekili adayı Tansu Kaya, seçilmesi halinde sorunların çözümü noktasında her türlü desteği vereceğini ve sorunlarının takipçisi olacağını söyledi. Barzani'nin Kuzey Irak'ı Türkiye'nin sınırlarına dahil etme adına referandum istediğini hatırlatan Kaya, "Türkiye bölünecek diyorlar. Tam tersine Türkiye büyüyecek. Biz hep şunu söylüyoruz. Türkiye Misak-ı Milli sınırları içerisinde bölünmez bir bütündür. Bu resmi kayıtlarımızda da böyledir. Misak-ı Milli sınırları 785 bin kilometrekare değildir. Bu sınırların içerisinde Musul, Kerkük ve Halep vardır. Hilafetin başkenti İstanbul düşmesin diye buralar İngilizlere emaneten bırakılmış yerlerdir" dedi.

"BÖLGENİN DERTLERİNİ HERKESTEN DAHA FAZLA BİLİYORUM"

Belediye başkanı olduğu dönemde partisinin üst düzey yöneticilerine, "Genel seçimlerde niçin bölge halkından birilerini aday göstermiyorsunuz?" diyerek, serzenişte bulunduğunu anlatan Kaya, "Bizler Bakırçay'ın adaylarıyız. Bizler bu bölgede oturan bu bölgede ikamet eden kişileriz. Bu bölgeyi mecliste temsil eden bir milletvekilinin olması gerektiğini her zaman her yerde söyledim. Demek ki nasip bizeymiş ki bu görevi bize verdiler. Daha önce seçilen ve belediye başkanlığı görevinde bulunan bir kişi olarak bölgenin dertlerini, sorunlarını herkesten daha fazla biliyorum. Muhtarlarımız da köylerin dertlerini en yakından takip eden kişilerdir. Seçilerek iş başına gelen muhtarlarımızda bu konuda bizimle aynı kaderi yaşıyor. Bize düşen görev, bölgede yaşan vatandaşlarımızı her konuda elimizden geldiği ölçüde desteklemektir. Sizleri güçlü kılarsak ikamet ettiğiniz yerler, yaşadığınız köyler güçlü kılınır. Köyleriniz güçlü kılınırsa, köyde yaşayan insanlar da kalkınma noktasında güçlü olur. Biz var olan sorunları bu şekilde zincirleme olarak çözüme kavuşturma derdindeyiz" dedi.

"7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE MESAJI ALDIK"

2011-2015 döneminde AK Parti hükumetinin yerel yönetimleri iyileştirme konusunda bazı hatalar yaptığını kabul eden Kaya, yapılan hataların 7 Haziran seçimlerinde sandığa olumsuz yönde yansıdığını, ancak partisinin 7 Haziran seçimlerinden ders çıkardığını ve mesajı aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

"7 Haziran sonrası yaşadığımız süreç her ne kadar ülkemizin istikrarı açısından kötü olmuş olsa da, bizim hatalarımızı görebilmemiz, nerelerde yanlış yaptığımızı idrak etmemiz noktasında gerçekten iyi oldu. Ben kişisel kanaatimce bu durumu takdiri ilahi olarak değerlendiriyorum. 7 Haziran öncesinde siz bizden farklı şey istediniz biz farklı şeyler konuştuk. Halkımızın asıl isteklerini göremedik. Biz hatalıydık, biz yanlış yaptık. Bugüne kadar bismillah diyerek halkla beraber çıktığımız bu yolda vatandaşı biraz geri planda bıraktık. Ama asla unutmadık. IMF'den kurtulmamız gerektiğini söyledik. Ekonomimizi güçlendirmemiz gerekiyor dedik. Havaalanları, yollar, köprüler yapmamız gerekiyor dedik. Bunların hepsini yaptık, halkımız da bize destek oldu. Ama 7 Haziran seçim beyannamesinde yine aynı şeyleri söyleyince halkımız bize böyle bir mesaj verdi." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Tansu Kaya Ak Parti Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title