Haberler

AK Parti'de İstanbul adayı kim olacak? Erdoğan, ismi geçen 5 isimle bizzat görüşecek

Güncelleme:

AK Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimin aday gösterileceği herkes tarafından merak ediliyor. Kulislerde Murat Kurum, Fahrettin Koca, Şadi Yazıcı, Tevfik Göksu ve Hilmi Türkmen isimleri ön plana çıkarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde bu isimlerle baş başa bir görüşme gerçekleştirebileceği konuşuluyor.

2024 yılında yapılacak yerel seçimler için geri sayım devam ederken özellikle AK Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi ismi tercih edeceği kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. Adaylık için kulislerde Murat Kurum, Fahrettin Koca, Şadi Yazıcı, Tevfik Göksu ve Hilmi Türkmen isimleri ön plana çıkıyor. "Aşkım, sevdam" olarak nitelendirdiği İstanbul'u mutlaka almak istediği bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday belirleme sürecinde ince eleyip sık dokuyacağı ve adaylık için vitrine çıkan bu isimlerle baş başa birer görüşme gerçekleştireceği konuşuluyor.

HEDEF BÜYÜKŞEHİRLERİ ALMAK

Seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasında 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere dikkat çeken Erdoğan, İstanbul başta olmak üzere 2019 yerel seçimlerinde muhalefete kaptırdıkları büyükşehirleri yeniden almak istediklerini ifade etmişti. Bunun için de en önemli kriter hiç kuşkusuz ki aday çıkarılacak isimler...

ANKET ÇALIŞMASI YAPILACAK

AK Parti kulislerinde konuşulanlara göre; işi şansa bırakmak istemeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle İstanbul'da aday gösterilecek isim için kapsamlı bir anket çalışması yapılmasını istediği öğrenildi. Özellikle CHP'nin güçlü olduğu ilçelerde vatandaşa ismi İBB adayı olarak geçen vitrindeki isimler sorulacak. Bu anketten elde edilecek sonuç adayın belirlenmesi hususunda önemli bir kriter olacak.

PEKİ HANGİ İSİMLER ÖN PLANA ÇIKIYOR?

AK Parti'nin İBB adayı olabileceği konuşulan isimlerden şunlar;

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
  • Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum
  • Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı
  • Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu
  • Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen

ERDOĞAN BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRECEK

AK Parti'ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vitrine çıkan bu isimlerle önümüzdeki günlerde bir görüşme gerçekleştirebilir. Yapılacak görüşmede bu isimlere öncelikle böyle bir göreve talip olup olmak istemedikleri sorulacak. Adaylık için yeşil ışıl yakanlardan İstanbul'un temel sorunlarını kapsayan kapsamlı bir rapor hazırlamasını isteyeceği konuşuluyor.

AK Parti'de İstanbul adayı kim olacak? İsmi geçen 5 isimle Erdoğan bizzat görüşecek

"FETRET DEVRİ" VURGUSU YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir açılışta isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirerek "Bizden önce on yıllar boyunca ihmal edilen İstanbul, 1994'ten itibaren mahalli idareler boyutuyla da altın yıllarını yaşamıştı. Ancak İstanbul'un birkaç senedir yerel hizmetler noktasında tekrar bir Fetret Devri'ne girdiğine üzülerek şahit oluyoruz. Hep birlikte çalışarak inşallah İstanbul'u içinde sürüklendiği bu Fetret Devri'nden hep beraber çıkartacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Belediye Başkanlığı Fahrettin Koca Hilmi Türkmen Şadi Yazıcı Murat Kurum İstanbul AK Parti Göksu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet?
500

Yorumlar (28)

Sami İşgören:

bırak aday seçmeni bu saatten sonra sen bile aday olsan kazanamazsın reis.emeklilerin ahı var.

164
54
yanıtYanıtla
Murat Aslan:

aç gözlüler......

yanıt18
yanıt76
Sami İşgören:

aç gözlü değiliz senin gibi yalaka hiç değiliz murat.

yanıt41
yanıt2
Vscorpion:

Murat aslan ; Hadsiz hadsiz insanalrı provake etme maaşlı trolsün sanırım

yanıt36
yanıt1
ferfer:

yerel seçimlerden önce böyleyiz seçimden sonra nasıl oluruz Allah bilir

154
19
yanıtYanıtla
Murat Aslan:

emekliler bu kadar aç gözlü olmasın menfaatçi olmasın artık . 48 yaşında emekli ol her iş ilanına talip ol her zam zamanı asgari ücretli memur kadar zam iste.... yatacak yeriniz yok. bir de RTE'ye laf ediyorsunuz. menfaatçiler.

19
94
yanıtYanıtla
yorum bükücü:

sen git facede trollük yap buralar sana göre değil. okumaya başlarsan uyanmaya başlarsın.. kendi dünyanda böyle mutlusundur o kafayla bozma kendini :)

yanıt37
yanıt1
Vscorpion:

Sen o emeklilerin ödediği primlerle gelip burda ileri geri konuşma ! Herkes ödediği primin hakkını istiyor. Sadece memurlara mı enflasyon var ? Herkes aynı marketten aynı pazaradan aynı enflasyona taabi. 7500 gel geçin bakalım ? Hadsiz!

yanıt43
yanıt2
süleyman kahraman:

Burda kendini haracama.git genel merkeze sana göre bir iş vardır

yanıt5
yanıt0
Vscorpion:

Rte kendisi bile gelse emeklilerin maaşını düzeltmeden imkansız ! Memura % 200 emekli ve diğerlerine %19 5 enflasyon vaay be ....

60
20
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title