Haberler

8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal vefatının 29'uncu yılında kabri başında anıldı

Güncelleme:

8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal vefatının 29'uncu yılında kabri başında anıldı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 29. yılında Anıt Mezar 'da bulunan kabri başında anıldı. Törene katılan Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, "Eksikliğini duymak, acısını çekmek çok zor" diyerek özlemini dile getirirken, oğlu Ahmet Özal ise, "Esas özlediğim onun fikirleri, çözümleri ve çıkış yolları" ifadelerini kullandı.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 29. yılında Anıt Mezar'da bulunan kabri başında anıldı. Törende Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı'daki Anıt Mezara Cumhurbaşkanlığı çelengini bıraktı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş merhum Cumhurbaşkanı Özal için dua etti.

8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal vefatının 29'uncu yılında kabri başında anıldı

VEFATININ 29. YILINDA DA UNUTULMADI

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanı sıra Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, oğlu Ahmet Özal, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş. İstanbul 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Levent Ergün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.

8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal vefatının 29'uncu yılında kabri başında anıldı

"EKSİKLİĞİNİ DUYMAK, ACISINI ÇEKMEK ÇOK ZOR"

Tören sonrası konuşan Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, "Özlemek yetmiyor her geçen gün daha da artıyor. Eksikliğini duymak, acısını çekmek çok zor. Allah bir güç verecek bana bunlara dayanacağım başka çarem yok. Ama acım çok büyük" dedi. Gazetecilerin "Pandemi sürecini nasıl geçirdiniz" sorusu üzerine Semra Özal, "Herkes nasıl yapıyorsa bende öyle yapıyorum. İdare etmeye çalışıyorum. Hiç koronavirüs olmadım. Aşılarımın hepsini yaptırmıştım. Hiç öyle bir rahatsızlığım olmadı. Herkesin aşı olması lazım. Kendi canımız için aşı şart" şeklinde konuştu.

8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal vefatının 29'uncu yılında kabri başında anıldı

"BABAMIN FİKİRLERİNİ ÖZLÜYORUM"

Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal ise, "Babamla ilgili her şeyi özlüyorum. En çok da özlediğim ise sıkıntı yaşadığımız günlerde acaba o hayatta olsa ne söylerdi. Nasıl bir çözüm bulurdu. Mutlaka bir çözüm bulurdu. Esas özlediğim onun fikirleri, çözümleri ve çıkış yolları. 1970'lerin çıkışını 1980'lerde yaptı. Bugünde olsa yapardı. Acaba ne yapardı diye onu çok merak ediyorum ve o konuları çok özlüyorum. Bugün ekonomik yapılması gerekenleri o da biliyor. Bizde ne biliyoruz ne yapılması gerektiğini. Bazı şeylerin düzeltilmesi lazım. Ben şuan da yanlışlar yapıldığını düşünüyorum. O yanlışlardan biran önce vazgeçilmezse daha büyük sıkıntılı günlere gideriz diye korkuyorum" ifadelerini kullandı.

8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal vefatının 29'uncu yılında kabri başında anıldı

MEMLEKETİ MALATYA'DA DA DÜZENLENEN PROGRAMLA ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 29'uncu yılında memleketi Malatya'da düzenlenen programla anıldı. Malatya Turgut Özal Üniversitesindeki anma etkinliği kapsamında Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ve diğer protokol üyeleri Özal'ın büstüne karanfil sundu. Daha sonra üniversitede Özal'ın kişisel eşyaları ve fotoğraflarından oluşan Turgut Özal Müzesi gezildi. Üniversitenin konferans salonunda devam eden ve Özal ile ilgili sinevizyon gösterisiyle başlayan anma programında konuşan Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya'nın yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından Özal'ı bir kez daha rahmet ve minnetle andığını söyledi.

8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal vefatının 29'uncu yılında kabri başında anıldı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Turgut Özal Semra Özal İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title