Haberler

Pınar Kür, Ataşehir'de okurlarıyla bir araya geldi

Güncelleme:

Ataşehir Belediyesi tarafından her ay düzenlenen kültür sanat etkinlikleri kapsamında başlayan "Pazar Sohbetleri" söyleşilerinin bu ayki konuğu yazar Pınar Kür oldu.

Ataşehir Belediyesi tarafından her ay düzenlenen kültür sanat etkinlikleri kapsamında başlayan "Pazar Sohbetleri" söyleşilerinin bu ayki konuğu yazar Pınar Kür oldu.

Neşet Ertaş Kültürevi'nde gerçekleşen söyleşide Pınar Kür, hayatını ve yazarlıkla ilgili hikayelerini okurlarıyla paylaştı.

"Bitmeyen Aşk", "Yarın Yarın", "Asılacak Kadın" adlı yapıtlarıyla edebiyatımızda önemli bir yere sahip olan yazar Kür, "Aslında hep oyuncu olmak istiyordum. Fakat ailem karşı çıktı. Ben de kendimi yazarlıkta geliştirdim. Bu alanda eğitimime ağırlık verdim. Tiyatrolarda çalıştım. Zorluklarını, rekabet ortamını görünce iyi ki olmamışım, iyi ki baba sözü dinlemişim ve yazar olmuşum" dedi.

Edebiyatın içine doğduğunu söyleyen Pınar Kür, "Edebiyata yönelmemde ailemin büyük rol oynadığını söylemeliyim. Annem hem edebiyat öğretmeni hem de çocuk edebiyatı yazan bir kadındı. Teyzem ise Türk edebiyatının tanınmış isimlerinden Halide Nusret Zorlutuna. İki kardeş evde birbirleriyle Divan edebiyatı konuşurlardı. Evin içinde öğrenmeme gerek kalmadan, okuma yazma bilmeden önce ezbere şiirler okurdum. Kendi kendime aruz veznini çözmüş biri olduğum için edebiyat o yaşlarda içime, ruhuma işlemişti. Dolasıyla benim edebiyatçı olmamam mümkün değildi. İnsanın doğduğu çevresi onun hayatını, kişiliğini çok önemli ölçüde etkiliyor. Ailem müzik ile ilgileniyor olsaydı belki de bugün karşınızda bir müzisyen oturuyor olurdu" dedi.

Uzun yıllar hem İngiltere hem de Amerika'da eğitim görüp, yaşamasına rağmen annesinin Türkçe'den onu uzak bırakmadığını, Türk edebiyatının iyi kalemlerinden eserler okuduğunu söyleyen Pınar Kür şunları söyledi: "Annem hep Nazım Hikmet'ler, Sait Faik'ler, Ahmet Hamdi Tanpınar'lar, Halide Edip'ler okuturdu bize. Hatta küçükken Nazım Hikmet'in 'Salkımsöğüt' şiirini okurdum. O yüzden dilimizden hiç kopmadık."

Okurlarından gelen nasıl yazar olunmalı sorusuna Pınar Kür, "Hayatı tanıyıp da yazı yazmalısınız. Hep söylediğim gibi "Yazmak yaşamaktır". Okumak o yüzden çok ama çok önemlidir" dedi.

Söyleşinin ardından Pınar Kür, okurları için kitaplarını imzaladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Neşet Ertaş Pınar Kür Ataşehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title