Haberler

Flamingolar Arin Gölünde İlk Defa Yoğun Şekilde Görüntülendi

Her yıl belirli dönemlerde Van Gölü havzasındaki sulak alanlara gelen flamingolar, bu yıl Adilcevaz’a bağlı Arin Gölü’nde de yoğun bir şekilde görüntülendi.

Her yıl belirli dönemlerde Van Gölü havzasındaki sulak alanlara gelen flamingolar, bu yıl Adilcevaz'a bağlı Arin Gölü'nde de yoğun bir şekilde görüntülendi.

Genellikle Van'ın Erçek Gölü'nde ve Erciş ilçesinin sahillerinde çok yoğun bir şekilde görülen flamingolar bu yıl ilk defa yoğun bir şekilde Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan Arin Gölü'nde Bitlisli fotoğrafçılar tarafından kayıt altına alındı. Bitlis ve çevresinde doğa, insan, yaşam fotoğrafları çeken Bitlisli fotoğrafçılar bu yıl doğa ve kuş fotoğrafları çekmek için gittikleri Arin Gölü'nde ilk defa yoğun bir flamingo sürüsüyle karşılaştı. Gölde birçok farklı türde kuş türünü yaşadığını belirten fotoğrafçılar bu yıl yoğun bir şekilde görülen flamingoların kendilerini de şaşırttığını ifade ettiler. Bitlis ve Van Gölü havzasında doğa ve kuş fotoğrafçılığı yapan Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Görevlisi Oktay Subaşı, Bitlis'te ilk defa yoğun bir şekilde flamingo ile karşılaştıklarını ifade etti.

"Flamingolar Bitlis'te nadir görülen kuş türleridir"

Daha önceleri Bitlis'in Van Gölü sahilleri bulunan ilçelerinde çok nadir görülen flamingoların bu yıl çok yoğun görüldüğünü belirten Subaşı; "Arin Gölü, kuşlar açısından özellikle göç döneminde dünya ölçeğinde önemli bir alan. Dünyada nesli tehlikede olan dikkuyruklar alanda üremekte ve tüy değişimi döneminde alanda konaklamaktadır. Boz ördek ve Macar ördeği de alanda üreyen türler arasındadır. Arin Gölü'nde çok sayıda Sakarmeke'nin yanı sıra dikkuyruk, uzunbacak, kızılbacak, Van Gölü martısı, karabaş martı, angıt, kılıçgaga, kaşıkgaga, küçük batağan, yeşilbacak ve kızkuşu sıklıkça görülen kuş türleridir. Flamingolar bu gölde çok nadir görülmüştür. Ama bu sene yaptığımız gözlemde Van'ın Erçek Gölü ve Erciş sahili ve sulak alanlarından sonra Arin Gölü'nde de çok sayıda flamingoya rastladık. Bu bizler için inanılmaz heyecan verici ve şaşırtıcı oldu. Bitlis'teki fotoğrafçılar olarak flamingoların oluşturduğu görsel şöleni kayıtlarımız altına aldık" diye konuştu.

"Flamingolar Bu Yıl Yoğun Bir Şekilde Arin Gölü'nü Mesken Tuttu"

Ahlat Fotoğrafçılar Derneği (AHFOD) Başkanı fotoğraf sanatçısı Özkan Olcay ise Bitlis bölgesinde yoğun bir şekilde flamingo fotoğrafı çekmenin mutluluklarını yaşadıklarını söyledi. Flamingo fotoğrafları çekmek için Van'da bulunan Erçek Gölü ve Erciş ilçesine gittiklerini ifade eden Olcay; "Yaklaşık 1 ay önce Adilcevaz sahilinde uçan bir grup flamingo gördük. Yaptığımız değerlendirmede bu flamingoların bölgeye yakın bir sulak alanda olabileceklerini tahmin ettik. Bu flamingoların birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Arin Gölü'nde olabileceğini düşündük ve yaptığımız fotoğraf gezimizde flamingoların yoğun bir şekilde Arin Gölü'nü mesken tuttuğunu gördük. Özellikle ilkbahar ve yaz döneminde kuş fotoğrafı çekmek için Arin Gölü'ne sıklıkla gideriz. Bu son gezimizde flamingoları görmek bizleri çok mutlu etti. Bu kuşlar ürkek hayvanlardır. Gizlenerek ve kamufle olarak olabildiğince en yakınlarına yaklaşarak Bitlis bölgesinin ilk yoğun flamingo fotoğraflarını çekerek kayıtlarımıza aldık. Flamingolar çok narin ve bir o kadar da güzel kuşlardır. Bu kuşları hem izlemek hem de fotoğraflamak çok zevkliydi. Kuşlar göç edene kadar sıklıkla Arin Gölü'ne gidip flamingoları fotoğraflayacağız" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adilcevaz Van Gölü Bitlis Erçek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title