Haberler

Örsan Öymen Mezarı Başında Anıldı

25 yıl önce Bodrum'da geçirdiği kalp krizi sonucu 49 yaşında yaşamını yitiren gazeteci Örsan Öymen sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

25 yıl önce Bodrum'da geçirdiği kalp krizi sonucu 49 yaşında yaşamını yitiren gazeteci Örsan Öymen sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN-İSTANBUL DHA

22 Temmuz 1987 yılında hayatını kaybeden gazeteci Örsan Öymen'in Zincirlikuyu'daki mezarı başında düzenlenen anma törenine, Örsan Öymen'in kızı Yasemin Öymen, oğlu Örsan Kunter Öymen, ağabeyi Altan Öymen, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, gazeteci Nail Güreli ve arkadaşları katıldı. Anma töreninde dualar okundu, Öymen'in mezarı başına çiçekler ve çelenk bırakıldı. Örsan Öymen'in örnek alınacak bir insan olduğunu söyleyen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, "Örnek alınması gereken eserlere imza attı. Öymen ihtilalleri mizah yoluyla anlatan ilk yazarlardan bir tanesidir. Kendisini sağlık kurumları eksikliği nedeniyle 1987 yılında kaybettik. Örsan Öymen'in ölümü sağlık yönetecilerinin uyanmasını sağladı. Bodrum ve yöresinde sağlık kurumlarının oluşturulmasının da öncülüğünü yapmış oldu. Bana göre bu trajikomik sonucu unutmamak gerekir. Bodrumdaki kamu sağlık kurumlarından birine Örsan Öymen'in adının verilmesinin bir hakseverlik olacağını da düşünüyorum" diye konuştu.

"TÜRK BASININA ÖNEMLİ KATKILARI OLDU"

Kardeşini halen çok özlediğini belirten Örsan Öymen'in ağabeyi gazeteci Altan Öymen, "Onu anmaya devam ediyoruz. Ölümün iyisi olmaz. Çok önemli bir gazetciydi. Bugün yazılarına ve kitaplarına bakıldıkça hakikaten Türk basınına önemli katkıları olduğu görülüyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Örsan Öymen Altan Öymen Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title