Haberler

Ormanda genç kıza işkence yapan sanıklara ceza yağdı

Güncelleme:

Antalya'da lise öğrencisini ormanlık alana götürüp darp ettikleri iddia edilen 6 sanığa, tutuksuz yargılandıkları davada ceza yağdı. Mahkeme heyeti, tutuksuz 5 sanıktan 2'sine 12 yıl 6 ay, 2'sine 8 yıl 4 ay, birine de 5 yıl hapis cezası verdi.

Geçen yıl 31 Ocak günü Kepez ilçesi Mazı Dağı mevkiindeki ormanlık alanda meydana gelen olayda, lise öğrencisi S.D., birlikte eve gitmek için yola çıktığı Amina Sufiyeva (19) ile 3 kız arkadaşlarıyla karşılaştı. Kızların otomobille gezme teklifini S.D. ve Amina Sufiyeva, kabul etti. 5 kız, Mehmet Can Yörük'ün (22) kullandığı otomobile bindi. Grup Varsak'taki ormanlık alana geldiğinde, Amina Sufiyeva S.D.'yi erkek arkadaşı Yasin Kamay (24) ile ilişkisi olduğu iddiasıyla darp etti.

ŞİKAYETÇİ OLMASI HALİNDE AİLESİNE ZARAR VERMEKLE TEHDİT ETTİ

Bir süre sonra grup, aynı otomobille Konuksever Mahallesi'ndeki boş alana geçerek Yasin Kamay ile buluştu. Gruptakilerden bazıları Yasin Kamay'ın otomobiline bindi. İki araçla Mazı Dağı mevkiindeki ormanlık alana giden grup, S.D.'yi darp etti. Şüpheliler, genç kızı yerde sürükleyip, dövdü. Ardından da parasını gasp etmeye çalıştı. Dakikalarca süren dayak olayını kameraya da kaydeden grup, S.D.'yi, şikayetçi olması halinde ailesine zarar vermekle tehdit etti.

Ormanda genç kıza işkence yapan sanıklara ceza yağdı

GÖRÜNTÜLERİN BASINA YANSIMASI İLE EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

Görüntülerin basına yansımasıyla Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kimliklerini belirledikleri 3'ü 18 yaşından küçük 6 şüpheliyi eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Amina Sufiyeva ve Yasin Kamay tutuklanırken, diğerleri serbest bırakıldı. Daha sonra ki süreçte de Mehmet Can Yörük de tutuklanıp cezaevine gönderildi. Yaşları 18'den küçük olan M.S., M.G. ve S.D.K. ise Çocuk Suçları Soruşturma Savcılığı'ndaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. S.D.K. tutuklanırken, M.S. ve M.G. adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

SANIKLARA CEZA YAĞDI

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 8'inci duruşmasında, tutuklu 4 sanık da tahliye edildi. Ancak davanın 9'uncu duruşması, pandemiden dolayı 9 ay sonra yapıldı. Karar duruşmasına tutuksuz sanıklar ve avukatları ile şikayetçi S.D.'nin avukatı Halit Çaplık katıldı. Mahkeme, son sözlerinde 'büyük pişmanlık duyduklarını' belirterek, üzgün olduklarını söyleyen sanıklardan Amina Sufiyeva'yı ve Yasin Kamay'ı, 'nitelikli yağma' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından toplan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mehmet Can Yörük'ü 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. S.D.K. ve M.G.'yi, 'nitelikli yağma' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, M.S.'yi ise beraat ettirdi. Mahkeme heyeti, ceza verilen tüm sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin sürdürülmesine de karar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500

Yorumlar (111)

ÖMER:

CEZA VERİYOR İYİ HAL PİŞMANLIK YAŞ TUTMUYOR DERKEN 300 TL VERİP ÇIKMASINLAR DA SOPA YİYEN YEDİĞİYLE KALIYOR MALESEF

44
3
yanıtYanıtla
ceto:

cok iyi olmus

41
2
yanıtYanıtla
WRTH:

İYİ OLMUŞ. BETER OLSUNLAR

40
3
yanıtYanıtla
ömür:

saçma sapanyorum yapmayın Allah aşkına. onlar daha yaşları max 18 yaş olan ergenler. yaptıkları suç ve kötü birşey doğru ama başka bir ergen kızın yaptığı pisliği sindirememişler belli. şimdi sorarım size; sizin çocuklarınız bunlardan birisi olsa ve eb az 6 yıl hapis yatacağını bilseniz oh iyi olmuş mu dersiniz.

2
34
yanıtYanıtla
ahmet:

aynen oh iyi olmuş deriz. O çocukların ailesinin de içeri atılması gerekir terbiye ahlak öğretememişler. Bizler de ergenliğimizde problemler yaşadık kimseye böyle işkenceler yapmadık.

yanıt13
yanıt0
KARABAĞ:

GEBERİRLER İNŞALLAH ÇIKAMAZLAR O DELİKTEN.

yanıt8
yanıt0
a:

bence saçma sapan yorum yapan sensin 18 yaş cezai ehileyitinin tam yaşı bu yaşta bunları yapan ilerde daha feci şeyler yapar umarım kadına şiddet icinde yapılır

yanıt9
yanıt0
barış:

peki o dayak yiyen cocuk senin cocugun olsa bu yorumu yapabılırmıydın

yanıt13
yanıt0
ADALET:

YERLERDE SÜRÜNÜP DAYAK YİYEN ÇOCUK SENİN COCUĞUN OLSAYDI O ZAMANDA BU KADAR SAÇMA DÜŞÜNÜRMÜYDÜN. NİHAYET ADALET YERİNİ BULMUŞ.

yanıt13
yanıt0
SenŞimdiNaneyiYemedinmi:

Bir kız babası olarak verilen cezaları az bulsamda yinede ceza almalarına sevindim. Ömür boyu bir çocuğa travma yaşatmanın cezası daha ağır olmalı.

31
0
yanıtYanıtla
Tüm 111 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title