Haberler

Ordu - Şehidin Acı Haberi Ordu'ya Ulaştı

Şehidin acı haberi Ordu'ya ulaştı (2) DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 26 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in annesi 60 yaşındaki Esme Özdemir, kendisine oğlunun şehit olduğu haberi verildikten sonra gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin acı haberi Ordu'ya ulaştı (2)

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 26 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in annesi 60 yaşındaki Esme Özdemir, kendisine oğlunun şehit olduğu haberi verildikten sonra gözyaşlarına boğuldu. Oğlundan kalan çorabı elinden hiç düşürmeyen anne Özdemir, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Ordu'nun Akkuş İlçesi'ne bağlı Salman Mahallesi'nde şehit Nuh Özdemir'in baba ocağında yas var. Tuğlalı tek katlı evde kalan şehidin annesi Esme Özdemir ve oğlu 23 yaşındaki Erol Özdemir, askeri yetkililerin verdiği acı haberle yıkıldı. Şehit oğlunun 5 aylık hamile olan eşi 24 yaşındaki Leyla Özdemir ile birlikte Samsun'da bulunan baba 63 yaşındaki Mehmet Özdemir'de acı haberi alınca yıkıldı.

'ANAM BEN HELAL PARAMI ALACAĞIM BEN GİDEYİM' DEDİ GİTTİ

Yoğun kr yağışı nedeniyle görevlilerin güçlükle ulaştığı Akkuş İlçesi Salman Mahallesi'ndeki baba evine Türk bayrağı asıldı. Yer yer 1 metreyi bulan kar kalınlığı bölgeye ulaşmada yetkilelere zor anlar yaşattı. Oğlunun şehit olmadan 4 gün önce helallik alarak evden ayrıldığını ve Diyarbakır'a döndüğünü, kendisine de giderken çoraplarını verdiğini belirten anne Esme Özdemir, Çoraplarını bile bana bıraktı giderken, 'hep izin alıyorlar yavrum, sen de al' dedim. Onu doya doya kucakladım. 'Anam hakkını helal et, ben gideyim' dedi. 'Bir hafta ertele' dedim. Gitti, duramadı. 4 oğlum vardı, 3 oğlum kaldı. Vatan sağolsun, ne diyeyim yavrum senin için. Şehit anaları ağlarken ben de ağlıyordum, onlarla yavrum. Ben de ağlayacak mışım datlu (tatlı) yavrum diye ağlayarak ağıt yaktı.

Oğlunun çoraplarını elinden hiç bırakmayan anne Esme Özdemir'i yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin kardeşi Erol Özdemir'de, Ağabeyim yıllık izine gelmişti. 4 gün öncede görev yerine gitti. Pazar günü akşam operasyona gitti. Acı haberi aldık vatanımız sağolsun. Eşi hamileydi 5 aylık. Erkek çocuğu olacaktı, çok sevinmişti. Göreve gediyorum diye eşin götürmedi. Görev bitince yanına alacaktı ama olmadı. İzne beraber geldiler, göreve gidince yengemi götürmedi dedi.

ŞEHİT EVİNE 4 SAATTE ULAŞILABİLDİ

Şehidin baba ocağında anne Esme Özdemir ve ailesine taziye ziyaretinde bulunan İlçe Kaymakamı Hüseyin Atila, İlçe Belediye Başkanı İsa Demirci tipi nedeniyle zaman zaman kapanan Akkuş İlçesi Salman Mahallesi yolunda incelemede bulunarak karla mücadele ekiplerinden de bilgi aldı. Yaklaşık 1 metre karın olduğu ilçede şehidin baba evinin bulunduğu 8 kilometrelik mahalle yolunun tipi nedeniyle karla kapalı olmasından dolayı ekiplerde eve güçlükle ulaşabildi. Şehit evine gitmeye çalışan gazetecilerde don ve tipi nedeniyle zor anlar yaşadı. Gazeteciler karla mücadele ekiplerinin yardımıyla şehidin baba ocağına 6 saatte ulaşabildi. Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci tipinin karla kapattığı yolun 4 saatlik çalışmayla ulaşıma açıldığını belirterek, Tipi havası olması nedeniyle bazı yerlerde 1.5 metrelik yığıntı kar var. Bizim ekibimiz sürekli yollarda olmasına rağmen saatler sonra aileye ulaşabildik. Tipiden dolayı görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle ulaşımı zor şartlarda sağlayabildik şeklinde konuştu.

GERİYE ÇORABI VE EŞİYLE SON KEZ ÇEKİLDİĞİ SELFİE FOTOĞRAFI KALDI

Şehit Nuh Özdemir'in operasyona çıktığı Pazar akşamı saat 23.25'de facebook hesabından son olarak 'iyi geceler?' yazdığı da gözlendi. Nuh Özdemir'den geriye ise annesine hatıra bıraktığı çorabı ile Ordu'dan ayrılırken eşi Leyla Özdemir ve yeğeni Emrullah Özdemir'le birlikte çektiği selfie fotoğrafı kaldı. Nuh Özdemir'in naşının Diyarbakır'da düzenlenecek törenin ardından Samsun'a, oradanda Ordu'nun Akkuş İlçesi'ne getirileceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özdemir Diyarbakır Ordu Politika Güncel Haberler

title