Haberler

Ordu'da "Yayalaştırma" Projesi

Ordu Büyükşehir Belediyesince, "yayalaştırma" projesi kapsamında bazı caddelerde çalışmalara başlanacağı bildirildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesince, "yayalaştırma" projesi kapsamında bazı caddelerde çalışmalara başlanacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Altınordu ilçesinde Zübeyde Hanım ve Süleyman Felek caddelerinin bir bölümünde çalışmaların 15 Mayıs'ta başlayacağı belirtildi.

Projenin uygulanacağı güzergahın araç trafiğine kapatılacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Altınordu kent merkezinde araç sayısının artmasıyla birlikte yayaların yaşadığı sorunları asgariye indirmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Süleyman Felek ve Zübeyde Hanım caddelerinin bir bölümünün yayalaştırılmasına yönelik hazırladığı projeyi hayata geçiriyor. Projenin uygulanacağı Süleyman Felek Caddesi üzerindeki Yalı (Aziziye) Cami ile Zübeyde Hanım Caddesi Ada Fırını arasındaki güzergahı, 13 Mayıs gecesi saat 00.00'dan itibaren araç trafiğine kapatacak olan Büyükşehir, çalışmaların tamamlanmasının ardından güzergahı vatandaşın hizmetine sunacak."

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, projeyle birlikte kent merkezinde toplu taşıma araçlarının bazı güzergahlarında değişikliklere gidileceğini vurgulayarak, "Özellikle alışveriş bölgelerinin bulunduğu ve halkımızın yoğun olarak kullandığı Sırrıpaşa ve İsmetpaşa caddelerimizi birbirine bağlayan Süleyman Felek ve Zübeyde Hanım caddelerimizin bir bölümünü de araç trafiğine kapatarak yayalaştıracağız. Büyükşehir Belediyemiz bu çalışmamızın sonrasında, yayalar için 700 metrelik araç trafiğine kapalı yeni bir güzergah ortaya çıkaracak." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, proje ile Altınordu'da büyük bir değişimin yaşanacağına işaret ederek, "Yılların sorununa neşter vuruyoruz. Artık vatandaşlarımız, kent merkezimizde Sırrıpaşa'dan başlayarak İsmetpaşa Caddemizin sonuna kadar kesintisiz bir yaya güzergahına sahip olacak. Köprübaşı'nın yeniden düzenlenmesi ve dış cephe iyileştirme projemizin de tamamlanmasıyla birlikte herkes değişim ve dönüşümü birlikte yaşayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Felek Zübeyde Hanım Altınordu Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title