Haberler

Oran 2013 Yılı I. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) 2013 Yılı I.Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı, Bakanlar Kurulu Kararıyla yenilenen ORAN Kalkınma Kurulu üyeleri, Ajans Yönetim Kurulu üyeleri, Kalkınma Bakanlığı temsilcileri ve bir önceki ORAN Kalkınma Kurulu...

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) 2013 Yılı I. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı, Bakanlar Kurulu Kararıyla yenilenen ORAN Kalkınma Kurulu üyeleri, Ajans Yönetim Kurulu üyeleri, Kalkınma Bakanlığı temsilcileri ve bir önceki ORAN Kalkınma Kurulu Başkanlık Divanının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantı kapsamında, ORAN Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu, tarafından yapılan 2013 Yılı Ajans faaliyetleri, 2012 yılında gerçekleştirilen denetimler ve 2014-2023 Dönemi Taslak Bölge Planıyla ilgili bilgilendirme sunumu ile yenilenen Kalkınma Kurulu Başkanlık Divanı seçimi ana gündem maddelerini oluşturdu.

Toplantıda ayrıca, 2011 yılı ORAN Mali Destek Programları kapsamında desteklenen projelerin tanıtımına ilişkin video gösterimi de yapıldı.

Yenilenen Kalkınma Kurulu üyelerinin bir araya geldiği ilk toplantıda, açılış konuşmaları Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu, Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü, AB Ekonomik ve Sosyal Uyum Dairesi Başkanı Mesut Kamiloğlu ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Reşit Özkanca tarafından yapıldı. Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu, konuşmasında Kalkınma Kurulunun önemine değinirken, Kamiloğlu 10'uncu Kalkınma Planının ve Bölge Planlarının Kalkınma Ajansları ve diğer yerel aktörlerin katkısıyla yerelden, katılımcı bir anlayışla oluşturulduğuna; ortalama 3 yıllık kurumlar olan Kalkınma Ajanslarının, önemli işler başardığına değindi. Kamiloğlu, 2014-2023 Dönemi Bölge Planlarının nihai halde Başbakan başkanlığında, Başbakan ve Kalkınma Bakanı ile Başbakanın belirleyeceği bakanlardan oluşan Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu tarafından onaylanacağını, dolayısıyla Bölge Planlarının öneminin artacağını vurguladı.

Toplantıda, Kalkınma Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Reşit Özkanca, Kalkınma Kurulu Eski Başkan Vekili Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Kalkınma Kurulu Eski Katip Üyeleri Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özman ve Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri Şaban Kazancı ve Kalkınma Kurulu Eski Yedek Katip Üyeleri Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin ile Yozgat Genç Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çekil'e görevleri süresince verdikleri hizmetlerinden ötürü, Ajans Yönetim Kurulu Üyelerince plaket takdim edildi.

Bakanlar Kurulu kararıyla dört yıl süreyle görev yapmak üzere yenilenen Kalkınma Kurulu üyeleri arasından TR72 Bölgesinin topyekün kalkınması için kurul çalışmalarını yönlendirecek Kalkınma Kurulu Başkanlık Divanı Seçimi yapıldı. Seçim sonucunda iki yıllık bir dönem boyunca görev yapmak üzere, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık Kalkınma Kurulu Başkanı, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ise Kalkınma Kurulu Başkan Vekili seçildi. TÜMSİAD Sivas Şubesi Başkanı Murat Şahin ve Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen Kalkınma Kurulu Asil Katip Üyesi, Yozgat İŞKUR İl Müdürü Nevzat Atak ve Yozgat Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ayhan Çelik ise Kalkınma Kurulu Yedek Katip Üyesi olarak seçildi.

Seçimlerin ardından Kalkınma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Kalkınma Ajanslarının önemine değinerek, Kalkınma Kurulunun aktif çalışması temennisinde bulundu.

Toplantı, Kalkınma Kurulu üyelerinin görüş ve önerilenin alınmasının ardından son buldu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title