Haberler

Önce 10 Bin Metre Yüksekte Uçakta Sonra Yerde Salonda Diyarbakır Türküleri Ile Coşturdular

Geçtiğimiz günlerde Ankara-Diyarbakır seferi yapan uçak 10 bin metre yüksekte uçarken yolcular ilye birlikte konser veren ve yolcuları coşturan görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandıran Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, dün akşam verdikleri konserde söyledikleri Türkçe ve...

Geçtiğimiz günlerde Ankara- Diyarbakır seferi yapan uçak 10 bin metre yüksekte uçarken yolcular ilye birlikte konser veren ve yolcuları coşturan görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandıran Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, dün akşam verdikleri konserde söyledikleri Türkçe ve Kürtçe Diyarbakır türküleri ile izleyenleri coşturdu.

Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, 12 Mayıs'ta Ankara'da düzenledikleri turnenin ardından uçak ile kente dönerken, havada konser vermiş ve konserleri ile ilgili çekilen görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyundırmıştı. Diyarbakır Türkülerini 10 bin metre havada söyleyerek uçaktaki yolculura ıve kabin ekibini coşturan koro üyeleri, daha sonra herkesi 25 Mayıs'ta verecekleri konsere davet etmişti. Uçakta anonsu yapılan konseri dün gerçekleştiren Cahit Sıtkı tarancı Kültür Merkezinde gerçekleştiren Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, izleyenlere ve unutulmaz bir gece yaşattı.

KONSERİ ERMENİ SANATÇI BAŞLATTI

Uçaktaki konseri ilk başlatan ve 25 yıl Amerika'da yaşayan ünlü udi Ermeni sanatçı Yervant Bostancı olmuştu. Bostancı, ilk türkü mırıldadıktan sonra, diğer koro üyelirinin de kendisine eşlik etmesiyle böylesi bir konserin yaşandığı dile getirerek, görüntülerin yayınlanmasının ardından Amerika'da çok sayıda mesaj aldığını söyledi. Bostancı, uçakta verdikleri konserin hikayesini anlatırken, "Uçakta sesimizi yükseltikten sonra 30 kişilik koromuz birden türkü söyleme başladı. Türkülere uçaktaki herkes eşlik etti. Biz de bu duruma şaşırdık. Baktık güzel gidiyor, türküleri arka arkaya sıralamaya başladık. Uçaktakiler ellerindeki telefonlarla bizi çekmelerini gördükten sonra sesimizi sahnedeymiş gibi daha fazla yükseltik. 25 yıl boyunca Amerika'da kaldım. O görüntülerden sonra Amerika'da çok sayıda mesaj aldım. Diyarbakır'ın bu nadide koronun ismi birden bire bir yıldız gibi parlaması bizi mutlu etti. İyi ki, Türkiye'ye gelmişim, iyi ki memleketim Diyarbakır'a gelmişim, iyi ki bu korodayım"dedi.

"O COŞKUYLA BİRLİKTE SESİMİZİ DUYURDUK"

Ses sanatçısı Canan Timur ise, İzmirli olduğunu ve 10 yıldır Diyarbakır'da yaşadığını ifade ederek, "Bu kenti çok seviyorum. Diyarbakır'ın misafirperverliğini, insanlarını, kültürünü, doğallığını, herşeyini çok sevdim. Bundan dolayı 10 yıldır burada görev yapıyorum, burdan gitmeyi hiç düşünmüyorum. Uçaktayken, Diyarbakır'ı görüncü özellikle Yervant Bey, toprağını görünce türkü söylemeye başladı. O coşkuyla birlikte sesimizi duyurduk. Uçaktakiler de bize eşlik etti. Bu sevinçle ben de konserimize davet etmek, bizi burada dinlemeleri için, farkımıza varmaları için bir anons yaptım. Diyarbakır halkı sanata çok düşkün"dedi.

Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü Derya Akkoç da, uçakta verilen konserin koronun tanıtımı için çok önemli etki oluşturduğunu dile getirerek, "Korumuz, Diyarbakır'daki müzikseverlere hizmet vermek amacıyla kurulmuştur. Her ses ve saz sanatçılarımız farklı illerden geldiği gibi Diyarbakırlı olanlarda içlerinde var. Geçtiğimiz günlerde turneden döndüğümüzde meşhur uçak konserimiz gerçekleşti. Bu konserin koromuzun tanıtımı açısından çok önemli katkısı oldu"dedi.

"İLK KEZ BÖYLESİ BİR TANITIM GÖRDÜK"

Uçaktaki konser görüntülerinin yayınlanmasıyla çok sayıda kişi tarafından arandığını anlatan Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Koro Şefi Tanju Demirkol, ilk kez böylesi bir tanıtama şahit olduklarını söyledi. Diyarbakır'da yaşanan olaylardan sonra bazen konser etkinliklerini veremediklerini aktaran Demirkol, "Reklamlar her zaman önemlidir. Ankara konserinden sonra Diyarbakır'a geldiğimiz zaman arkadaşlarımızın samimiyetiyle eserleri seslendirmeye başladık. Diyabakır türkülerini seslendirdiğimizde hosteslerden diğer yolculara kadar herkes destek verdi. Uçakta çekilen görünteler haber konusu oldu. Bu bizim için çok iyi oldu. Genel müdürlerimiz bizi arayarak, 30 yıldır bu işin içinde olduklarını, ilk kez böylesi bir tanıtımı gördüklerini aktardılar. Diyarbakır'a geldikten sonra, telefonlarımızı nereden bulmuşlar bilmiyorum, bizi arayıp, 'Konserleriniz ne zaman, siz Diyarbakır'da mısınız?' gibi sorular sordu. Biz 1991 yılından beri Diyarbakır'da olduğumuzu söyledik. Bu kentin kültüründe müziğe ilgi var. Biz güzel müzik yapıyoruz. Ama malum olaylardan dolayı bizi tanıyamadılar. İnsanlarımız akşamları konserlerimize gelemiyorlardı, biz bazen konser veremedik. Bundan sonra çok güzel konser etkinliklerimiz olacak. Artık futbol maçları ve dizlileri izlemeyi bırakıp, bizi dinlemeye geliyorlar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title