Haberler

Oğlu Asker Kızı PKK'lı Anne Soruyor "Karşı Karşıya Gelirse Ne Olacak?"

Güncelleme:

Oğlu asker kızı PKK'lı olan anne, çocukları için "Bunlar karşı karşıya gelirse ne olacak, birbirini mi vuracak?" diye sordu.

Oğlu Hakkari'de asker, kızı ise PKK'lı olan anne Peyruze Kurt, "Bu devlet kardeşi kardeşe düşman yaptı. Biri Hakkari'de asker, diğeri Kandil'de PKK'li. Bunlar karşı karşıya gelirse ne olacak?" diye sordu. Anne Kurt, kızının Roboski katliamından etkilenerek PKK'ye katıldığını da söyledi.

ÇOCUKLARININ BİRBİRİNE DÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEYEYEN ANNE TEDİRGİN

DİHA'da yer alan habere göre Kurt, 1990 yılında Mardin'de köyleri boşaltılması nedeniyle 6 çocuğu ile İzmir'e zorunlu olarak göç etti. Kurt'un en küçük kızı Nudem Kurt, geçen yıl PKK'ya katılırken, ailesi Nudem'den uzun süredir haber alamıyor. Öte yandan Nudem'in gidişinden kısa bir süre sonra ağabeyi Aydın Kurt ise, askere alınarak Hakkari Yüksekova'ya gönderildi. Yaklaşık 2 hafta önce Türk savaş uçaklarının PKK hedeflerini bombalaması ile yeniden alevlenen savaş ortamının çocuklarını birbirine düşürdüğünü söyleyen anne Kurt ise tedirgin.

"İKİSİNİ DE ZORLUKLA BÜYÜTTÜM"

Mardin'de köylerinin askerlerce boşaltılması nedeniyle 6 çocuğu ile birlikte İzmir'e göç etiğini söyleyen Kurt, ailesine bakabilmek için bin bir zorlukla yıllarca çalıştığını ve 1990'lı yılların Türkiye'sinde Kürt yurttaşlara karşı uygulanan baskı politikaları nedeniyle de bir çok zorluk yaşadığını söyledi. Çocuklarını zorluklar içerisinde büyüttüğünü anlatan Kurt, "Köylerimizde yaşıyorduk. Göç ettirdiler, yaktılar, yıktılar. Metropollere taşındık. Biz buraya geldiğimizden beri rahat bırakmadılar. 1990 yılında İzmir'e geldik. Maddi durumumuz yoktu. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Ben 6 çocuk annesiyim. Burada ne zorluklarla ne yoksulluklarla büyüttüm çocuklarımı. Evimi sürekli su basıyordu ve çocuklarım hasta olmasın diye sabaha kadar kovalarla dışarı su taşıyordum. Böyle büyüttüm onları" dedi.

"NUDEM, ROBOSKİ KATLİAMINDAN DOLAYI PKK'YA KATILDI"

Ailesinin sistem yüzünden Türkiye'de yaşama şansı kalmadığını söyleyen Kurt, "Roboski katliamında benim çocuklarım evde televizyonu açıyordu ve 'yeter' diyordu. 'Anne ne zamana kadar biz böyle öleceğiz?' diyorlardı. 'Böyle giderse biz İzmir'de yaşayamayız. Vicdanımız bunu kabul etmiyor' diyorlardı" dedi. Nudem'in gidişinde özellikle Roboski Katliamı'nın çok etkili olduğunu belirten Kurt, kendisine sürekli "Anne Roboskili annelerde bizim annelerimiz. Anne ben Kürdistan'ı seninle sevdim, seninle tanıdım. Bende büyüyünce Sakine Cansız gibi bir gerilla olacağım" dediğini aktardı. Oğlunun ise, polisler tarafından sürekli askere gitmesi için sıkıştırıldığını söyleyen Kurt, zorunlu olarak askere gittiğini ve Hakkari Yüksekova'ya gönderildiğini söyledi. Çocuklarının ikisinin de hayatından endişe ettiğini söyleyen Kurt, yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti: "Artık diyorum ki yeter! Bir anne sabaha kadar fotoğraflara bakıp 'ah kızım, ah oğlum' diye ağlamasın. Çocuklarımızın üstünde her gün bomba atıyorlar. Öldürüyorlar biz bilmiyoruz. Şimdi yaşıyorlar mı yaşamıyorlar mı haberdar değiliz."

"ÇOCUKLARIM KARŞI KARŞIYA GELİRSE BİRBİRİNİ Mİ VURACAK?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saldırıları bir an önce durdurması konusunda çağrıda bulunan Kurt, "Ben diyorum ki Tayyip Erdoğan bu inadından vazgeçsin. Benim ne günüm gün, ne de gecem gece. Artık Kürtlerin kanını dökmesin. Şimdi bu savaştan herkes zarar görüyor. Bir tek Kürt değil Türk de zarar görüyor. Ama özellikle anneler zarar görüyor. Biz onlardan çok birşey istemiyoruz. Bu devlet kardeşi kardeşe düşman yaptı. Artık kardeşi kardeşe düşman yapmasın. Biri Hakkari'de asker diğeri Kandil'de gerilla işte. Bunlar karşı karşıya gelirse ne olacak? Çocuklarım birbirini mi vuracak. Bizim de yüreğimiz var. Artık biz aklımızı oynatacağız. Bütün dünyaya sesleniyorum. Barış istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Aydın Kurt Hakkari Roboski İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (768)

huso:

ANNEYE SORUYORUM EVET ASIL SIZE SORULMALI NE YAPACAKLAR.... COCUKLARINIZI NE HALE GETIRDINIZ HDP VE PKK YI DOGU BÖLGESI DESTEKLEDI BÜYÜTTÜ. EGER VATANINIZA SAHIP CIKSAYDINIZ BU PKK YA YÜZ VERMESEYDINIZ SU AN KIZINIZ ORADA OLMAZDI.... ASIL SIZLERE SORMAK LAZIM BU ÜLKEDEN NE ISDEDINIZ ??? TR OLMAZSA NE BOK YIYECEKSINIZ HALINIZ DAHAMI IYI OLUR ??? TUTTURDUNUZ HDP HDP... ERMENI DINSIZ ÖRGÜTÜN PESINE TAKILDINIZ. YA ISLAM DOGRU YOL SIZ NE YAPTINIZ KENDINIZI NE HALE DÜSÜRDÜNÜZ ??? COK YAZIK

177
4
yanıtYanıtla
Barış:

anne hata yapmış. Çocuğunu askere yollamayacaktı

yanıt1
yanıt1
Cck:

Kürtlere düşmanlık yapanları görünce gerçekten üzülüyorum şu pkk lı kıza kötü söz söylememen için şu anda senin için bizim için askerlik yapan kardeşi yeterli ah bi düşünebilseniz

162
17
yanıtYanıtla
..:

milletin cani yaniyorki bu kadar kötü seyler yaziyorlar sende bunu anlayabiliyormusun ? kac tane sehit verildi bunu biliyormusun cocuklar babasiz kaldi sen bunlari düsünebiliyormusun

yanıt7
yanıt0
..:

türk kürt kim olursa olsun vatan haini oldumu herseyin en kötüsünü hak ediyorlar

yanıt9
yanıt1
cck mısın nesin:

Askerlik yapan Kardeşide belki ilerde Bacısı tarafından beyni yıkanıp pkk ye katılacak. Anası zaten belli Evlat yetiştirememiş. Kimse tüm Kürtlere düşman degil, sadece Vatan haini Kürtlere düşmanız. Sorun ne biliyormusun Allah korkusu ve Merhamet yok bazılarında, zaten olsa Tüm İnsanları Sever.

yanıt2
yanıt0
huso:

VALLAHA YAZIK. SU PKK NIN ALLAH BELASINI VERSIN ONLARI KAHRETSIN

172
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Hain kadın birkere hainlik bir anne olarak senin kanına işlemiş, sen önce çocuğuna söz geçir sonra devlete konuşmasını bil. Madem köyünden sürüldün o zaman izmire değilde uğruna dağa çıktığınız roboskiye gitseydin, ben seninle aynı havayı teffüs eden izmirlilere üzülüyorurum, Zaten pkk denen illeti senin gibiler türetti, o yüzden sizin gibiler her şeyi hakediyor.

119
7
yanıtYanıtla
ADAK KURBANI:

sizlerde töre cinayeti çok bunuda vatan için yapın ne olacak demiyormuyuz vatan sana canım feda kızının canı vatandan çokmu değerli kurban edin gitsin oğluna kurban olsun

121
3
yanıtYanıtla
CİMBOMLU:

Saldırıyı Tayyip ERDOĞAN''mı yapıyor Tayyip ERDOĞAN durdursun diyorsun polislerimize uykuda Tayyip''mi öldürdü Tayyip size anca değer verdi ama anlaşılan o ki siz bunu anlayamıyorsunuz

97
20
yanıtYanıtla
Tüm 768 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title