Haberler

Nevşehir Ayla Filminin Yönetmeni ve Sanatçıları Üniversitelilerle Buluştu

Ayla filminin yönetmeni ve sanatçıları Üniversitelilerle buluştuAyla filminin yönetmen Can Ulkay, Oscarlık bir film için yeterli bütçenin de olması gerektiğini belirtti.

Ayla filminin yönetmeni ve sanatçıları Üniversitelilerle buluştu

Ayla filminin yönetmen Can Ulkay, Oscarlık bir film için yeterli bütçenin de olması gerektiğini belirtti.

Ayla filminin yönetmeni ve sanatçıları Hacı Bektaş Üniversitesi'n de öğrencilerle bir araya geldiler.

Oscar'a aday olacaklarını daha senaryo yazılmaya başlandığında inandıklarını söyleyen yönetmen Can Ulkay, Oscarlık bir film için yeterli bütçenin de olması gerektiğini belirtti.

Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi nin davetlisi olarak üniversite öğrencileriyle bir araya gelen 'Ayla' Filminin yönetmen,senarist ve bazı oyuncuları soru ve cevaplı bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Soru cevap kısmında bir öğrencinin,Oscar için strateji mi,yoksa duygusallık mı sorusuna oyuncu İsmail Hacıoğlu ise,başta strateji ve duygusallık olduğunu söyledi.

İzleyicinin kendi kültüründen farklı filmleri kolay kolay içine almadığını belirten oyuncu Sinem Öztürk Uslu, 'Türk milleti,Ayla'ya baktı,Süleyman'a baktı öyle sevdi.Hele böyle insani hikayeler verdiğimizde Türk Milleti sahipleniyor 'dedi. İyi yapılan her şey değerini bulduğunu söyleyen Yönetmen Can Ulkay, ' Türkiye'de de yapımların gitgide iyileşmesi gerekiyor bunun için.Özllikle yönetmenlerin,yapımcıların ve yazarların bu işi daha üst seviyelere çıkarmaları lazım. Yeterli bütçeli işler yapılması lazım. Türkiye'de şöyle durumlar oluyor,başlanıyor sonradan para bitiyor.Bu yetersiz bütçe anlamına geliyor,yoksa Ayla filminin bütçesi yüksek, Türkiye standartlarına göre bütçesi yüksek ama Ayla filmi daha düşük bütçeli olabilirmiydi o zaman hikayeyi biraz değiştirirdik.Ona göre bir yön belirlerdik ona göre bir matematik yapardık.Ayla filmini yine yapardık dolayısıyla ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız lazım onu söylemeye çalışıyorum.Çok bütçe demek çok harcamak değil iyi harcamak demek ben her zaman onu diyorum.Ayla'nın bütçesi yurt dışına göre çok düşük bir bütçe,ülkemize göre çok yüksek bir bütçe.Biz parayı iyi kullandık dolayısıyla iyi bir film yaptık.?diye konuştu. İlk başta Oscar'a aday olacaklarını düşündüklerini ifade eden Ulkay sözlerini şöyle sürdürdü:

,?Oscar'ı düşündük çünkü bu işin en son noktası Oscar.Hikaye Oscarlık bir hikaye, yapım ve senaryosu da buna göre uyum sağlarsa, buraya kadar geleceğimizi biliyorduk ama önce Türkiye'den seçilmek lazımdı.Onun için şimdi daha zor.Dünya'da yarışacak Ayla bunun de çalışmalarımızı yapıyoruz.İnşallah sonuna kadar gideceğiz. Normalde her şeyin yapılması çok mantıklı. Elbette dizi filmler gibi romantik komediler,başka ama,bunun oranları yani böyle. Hayatına dokunan filmleri her zaman sahipleniyor izleyici.Ama kendi kültüründen çok farklı filmleri kolay kolay içine almıyor.Gülmeyi ağlamayı çok seven bir millet olduğumuz için,geçen eşim bunun ilgili çok güzel bir şey söyledi;Türk milleti,Ayla'ya baktı,Süleyman'a baktı öyle sevdi.Hele böyle insani hikayeler verdiğimizde Türk Milleti sahipleniyor.İşte komedi verelim,pahalı filmler verelim izlerler diye bir algı vardı bizde,kimsede yapmayınca,kimsede yapmıyor diye millet rahattı. Birileride bunu yapınca rekabet ortaya çıkaca.Bizde çok çeşitli hikayeler var,Vietnam filan asıl kahramanlık hikayeleri bizde bunlara önem vermeliyiz ve yapımcıların da elini taşın altına koyup biraz sıkışıp bütçeden de kısmamaları gerekiyor.?

Can Ulkay,?Şimdi izleyiciler her geçen gün daha bilinçleniyorlar.Çok bilinçli bir seircimiz var.İyi olanı biliyorlar,iyi olanı takip etmeyi biliyorlar.Burada binlerce öğrenci vardı,onların heyecanını gördünüz.İyi bir sinemayı veyada iyi bir sinemayı herkes takdir ediyor ve izliyor.Daha doğrusu iyi yapılan her şey değerini buluyor.Dolayısıylada Türkiye'de de yapımların gitgide iyileşmesi gerekiyor bunun için.Özllikle yönetmenlerin,yapımcıların ve yazarların bu işi daha üst seviyelere çıkarmaları lazım.Maliyet tabii ki de çok önemli bir husus ama buna da çözümler bulunabilir.Çözmeleri neticesinde iyi yapımlar ortaya çıkabilir.?diye görüşlerini dile getirdi

Konuşmaların sonunda rektör Mazhar Bağlı yönetmen Can Ulkay'a Avanos yapımı çnak hediye etti. Sanatçılar ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Hacıoğlu Sinem Öztürk Hacı Bektaş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title