Haberler

Net Holding'den Iglesıas Davasıyla İlgili Açıklama

Net Holding, ünlü şarkıcı Julio Iglesias'ın 2010 yılında vereceği konserin iptaliyle ilgili menajerlik şirketinin KKTC aleyhine açtığı davanın düşürülmesini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Net Holding, ünlü şarkıcı Julio Iglesias'ın 2010 yılında vereceği konserin iptaliyle ilgili menajerlik şirketinin KKTC aleyhine açtığı davanın düşürülmesini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Net Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Reha Arar, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu davanın ünlü şarkıcının sanat hayatında kara bir sayfa olacağı" yorumunda bulundu.

Washington'da önceki gün görülen davadan çıkan sonucu "memnuniyet verici" olarak değerlendiren Net Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Merit Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, sanatın evrensel olduğunu ve siyasetin konunun içine girmemesi gerektiğini ifade etti.

Arar, Rum lobisinin yaptığı haksız uygulamaların sonucunu bir gün göreceklerini söylediğini belirterek "Bugün adalet tecelli etti" dedi.

Önümüzdeki günlerde, Merit Cyrstal Cove'de yapılacak bir konserde en az Julio Iglesias kadar ünlü bir sanatçı olan Enrico Macias'ı izleyeceklerini anlatan Arar, şöyle konuştu: "Kuzey Kıbrıs'a gelen bütün ünlü sanatçılar aslında doğruyu gören kişilerdir. Bu mahkemenin devamında gelecek başka yaptırımları da hep beraber göreceğiz"

Iglesias'ın, 2010 yılında KKTC'de konser vermesi için Net Holding ile kontrat imzaladığı, bu kontrat sonucunda kendisine 250 bin dolar civarında avans ödendiği, ancak konser, Kıbrıs Rum yönetiminin baskıları sonucu iptal edilince, Net Holding'in de ödediği parayı geri almak için Iglesias'ın menajerlik şirketi International Creative Talent Agency'yi (ICTA), merkezinin bulunduğu ABD'nin Florida eyaletinde dava ettiği anımsatıldı.

Açıklamada, süreçle ilgili şu bilgi aktarıldı: "ICTA ise, bu parayı ödemek bir yana, Net Holding ve onun alt şirketi Voyager Kıbrıs ile KKTC'ye karşı Washington DC'de dava açmıştı. Önceki gün görüşen mahkeme, (ICTA), konserin verileceği KKTC'deki otelin sahibi Voyager Kıbrıs adlı şirket ve onun şemsiyesi altında olduğu Net Holding ile KKTC'ye karşı açtığı davanın KKTC ile ilgili kısmını düşürdü."

Net Holding ve Voyager Kıbrıs'ın avukatlığını üstlenen Onur Hukuk Bürosu'ndan yapılan açıklamada, davaya bakan Yargıç James E. Boasberg'in 1963 San Francisco doğumlu olduğu ve başkan Obama tarafından atandığı belirtildi.

Aynı Yargıç Usame Bin Ladin öldürüldükten sonra çekilen video görüntülerinin kamuya açılması talepli davayı da ulusal güvenlik nedeniyle reddetmişti. Av. Onur Ünal, 8 Mayıs 2012 tarihine kadar yargıcın, ICTA' ye neden davanın Voyager ve NET Holding hakkındaki kısmını da reddetmemesi gerektiğine yönelik görüşleri için süre verdiğini belirtti. Yine mevcut aşamanın bir ön duruşma olduğunu, uluslararası hukuka uygun tebligatın henüz kendilerine ulaşmadığını da belirtti.

Açıklamada, gözlemcilerin, kararın ICTA'nın avans olarak aldığı 250 bin doları iade etme ihtimalini ve Net Holding ile Voyager Kıbrıs aleyhine açtığı davayı da kaybetme ihtimalini artırabileceği yorumunu yaptıklarına da yer verildi. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Enrico Macias Net Holding Washington Kıbrıs Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title