Haberler

Mutasyona uğramış koronavirüse yakalanan hastalardan biri Balıkesir'de, ikisi Gaziantep'te karantinaya alındı

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere'den Türkiye'ye giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edildiğini açıklamıştı. Kovid-19'un mutasyona uğrayan türüne yakalanan hastalardan birinin Balıkesir'in Edremit ilçesinde, ikisinin ise Gaziantep'te karantina altına alındığı öğrenildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İngiltere'den Türkiye'ye gelen 15 kişide mutasyona uğramış koronavirüs tespit edildiğini ifade etti. Bakan Koca'nın söz konusu açıklamasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye'ye İngiltere'den gelen mutasyonlu koronavirüs hastası 15 kişiden birinin Balıkesir'in Edremit ilçesinde, iki kişinin ise Gaziantep karantina altına alındığı öğrenildi.

BALIKESİR'DEKİ HASTANIN SEMPTOMLARI HAFİF SEYREDİYOR

İngiltere'den hava yolu ile gelen bir kişide havalimanında yapılan tarama testi sonrasında mutasyona uğramış koronavirüs çıktığı bilgisinin alınması üzerine Balıkesir'in Edremit ilçesindeki evinde karantina altına alındı. Mutasyona uğramış koronavirüs taşıyıcısı olduğu tespit edilen kişide semptomların hafif olduğu, evinde karantina altında tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Karantina altına alınan evde yaşayan diğer kişilerin yapılan testleri ise negatif çıktı.

"TÜM TEDBİRLER ALINDI, BİR SIKINTI YOK"

Edremit'in Kızılkeçili Mahallesinde havalimanında yapılan test sonucunda mutasyonlu koronavirüs taşıyıcısı olduğu tespit edilen kişi hakkında bilgi veren Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal virüsün tespitinin hem ardından evin karantina altına alındığı, gerekli sağlık ve güvenlik önlemlerinin alındığını ifade ederek, "Tüm tedbirleri aldık, bir sıkıntı yok. Evinde. Aile karantinası uyguluyoruz. İngiltere'den gelen bir hasta. Normal çalışma düzenimizde tüm tedbirleri uyguluyoruz" dedi.

İKİ VAKA GÖRÜLEN GAZİANTEP'TEKİ YETKİLİLER ALARMA GEÇTİ

Mutasyona uğramış virüsün yurtdışından Gaziantep'e gelen 2 kişide görüldüğü ifade edildi. Mutasyon uğramış virüs taşıyan kişilerin gözetim altına alındığı ve temaslı olan herkesle alakalı çalışma başlatıldığı kaydedildi. Genetiğinde benzersiz değişiklikler görülen ve ilk kez İngiltere'de tespit edilen mutasyona uğramış virüsün Gaziantep'te de görülmesi kentteki sağlık camiasını ve yetkilileri alarma geçirdiği öğrenildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasını etiketleyerek yaptığı paylaşımda, "Mutasyona uğramış virüs ülkemize de geldi. Yurt dışı seyahati olan kişilerin maske, mesafe ve hijyene daha çok dikkat etmesi hayati önem taşıyor. Yurt dışından gelen kişilerden uzak durmak bu süreçte yapılabilecek en etkin korunma yöntemi olur. Tehlike büyük, tedbir basit" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs mutasyona yakalanan hastalardan biri Balıkesir'de, ikisi Gaziantep'te karantinaya alındı

15 KİŞİDE TESPİT EDİLDİ

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İngiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmiş ve kontrol altına alınmıştır. İngiltere'den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur" ifadelerini kullanmıştı.

Koronavirüsün mutasyona uğramış yeni türüne yakalanan hastalardan biri Balıkesir'de karantinaya alındı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karantina Balıkesir Edremit Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (91)

ao:

benim anlayamadığım şey özellikle ingilterede böyle bir durum çıktı ve önlemler alındı. Peki türkiye ye dönüş yapılmadan önce uçağa binmeden test yapılması ve test sonucu temizse uçağa bindirilmesi, inişte hemen izole bir şekilde karantinada kalınabilecek bir otel vb. bir yerde karantinaya alınmaları gerekmiyor mu. Yani adamlar Tr ye gelmişler evlerine gitmişler tmm karantinada olabilirler ama evlerine gidene kadar 1 kişiye bulaştırmış olsalar bu işin kontrolü elden gider. yanlışmı düşünüyorm

48
2
yanıtYanıtla
Tr:

Ülkeye giriş çıkışı tamamen kapatan kuzeykorede vaka sıfır duyurulur.. bizim ulkeyede giren çıkanın hesabı yok

39
4
yanıtYanıtla
Mustafa:

O zaman açız ticaret öldü vs diye ağlamayın

yanıt5
yanıt8
Tr:

Sende koranadan ölünce aglama

yanıt7
yanıt2
Tr:

5milyon mülteci var bı okadar daha gelsin bakacak gücümüz var diyene git ağla musti

yanıt5
yanıt1
Ece:

Afganlisi,pakistanlisi,hindistanlisi,suriyelisi zaten biliniyor hepsi burada,ama uygur Türklerine yer yok...

yanıt4
yanıt1
Tc:

Gittin gordunmu... Virus ne kadar kapanirsan kapan bulasir... Cinden buraya kadar geliyor kuzey koreyemi gitmez... Bakma haberlerin yalanlarina.... Kuzey koreye hic gitmese abd ajanlari girer cikar.

yanıt0
yanıt1
Tt:

Şehirler e girişteki nüfus tabelası artık yok. Çünkü hesabı tutacak data verisi de yok. Esenyurt normalde 500 000 nüfusu olan bir ilçe. Ama 130 000 Afrika kökenli var burda sahte doktor doğum yaptıyor... Sınırlar kapansa ne olur ki seeneye 100 milyon kişiyiz. Artık Suriyeliler başka mülteci istemiyor

yanıt2
yanıt0
ali:

Türkiye ye geliyor virüs ondan sonra girişi durduruyorlar. Bilmiyorsunuz geleceğini, belli değil mi yani? Bu ülke olan olacak ondan sonra gerekeni yapacaklar. İleri görüşlülük eksi 30 larda. Akıl tutulması ya da ihanet. . .

39
1
yanıtYanıtla
Bıktık:

İngiltere gerçeği varken illa her zaman ki gibi başımıza gelince mi önlem alıcaz neden İngiltere mutasyon en haberini verir vermez kapanmadı havayolu bir hesap verin artık hesap...

30
4
yanıtYanıtla
Tüm 91 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title