Haberler

Müsiad ABD Başkanı Tuncer Açıklaması

NEW Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ABD Başkanı Mustafa Tuncer, "Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) mücadelede durmadan yolumuza devam edeceğiz. Özellikle ABD'de örgütlenmekten kaynaklanan eksikliği bertaraf ederek iş adamlarımıza ulaşacağız." dedi.

New Jersey'de düzenlenen MÜSİAD ABD Yıllık Tanışma Toplantısı'nda konuşan Tuncer, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Türkiye için 2016'nın tek başına 5 yıla bedel olduğunu söyledi.

Tuncer, "15 Temmuz'da tarihimizdeki en büyük ihanetlerden birini gördük. 15 Temmuz ihanetiyle beraber ülkenin başlatmış olduğu o kutlu, milli, önemli yürüyüşün durdurulmaya çalışıldığını ve bu durdurma girişiminin ortak bir hedefinin olduğunu, saldırıların ortak hedefinin güçlenen Türkiye, büyük Türk milleti ve bunun ortak paydası haline gelen Türkiye'nin liderliği olduğunu anladık. 15 Temmuz'da doğusuyla, batısıyla, işçisiyle ve işvereniyle, ülkenin sevdasıyla doğmuş insanlar bir müdafaa gerçekleştirdiler." dedi.

15 Temmuz darbe teşebbüsüne karşı ABD'den ilk resmi tepkiyi veren sivil toplum kuruluşunun MÜSİAD olduğunu belirten Tuncer, "FETÖ'yle mücadelede durmadan yolumuza devam edeceğiz. Özellikle ABD'de örgütlenmekten kaynaklanan eksikliği bertaraf ederek iş adamlarımıza ulaşacağız. Sizlerden, bulunduğunuz bölgelerde ticaretle veya profesyonel meslek dallarıyla uğraşan arkadaşlarımıza ulaşma noktasında bizlere yardımcı olmanızı istirham ediyorum." ifadesini kullandı.

Tuncer, MÜSİAD'ın, dünyaya yayılmış en büyük Anadolu merkezli sivil toplum yapılanması konumunda bulunduğunu, Türk vatandaşlarının yurt dışında yaşadığı ülkelerin kültürel, siyasal, ekonomik, bilimsel, teknolojik kalkınmasına ve gelişmesine, karşılıklı iş birliğinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla oluşturulmuş bir gelişim ve diyalog platformu olduğunu söyledi.

"Türk toplumu ABD'de gelişmiş insan gücüne sahip"

New York Başkonsolos Yardımcısı Reyhan Özgür de ABD'de yaşayan Türklerin önce Türk vatandaşları, daha sonra da Türk-Amerikan toplumunun mensupları olarak tanımlandığını ifade etti.

Özgür, dünyanın en büyük ithalatçısı konumundaki ABD'nin Türk iş adamları için "en bakir ülke" olduğunu belirterek, ABD'nin sahip olduğu potansiyelin Türk iş adamları tarafından yeteri kadar kullanılmadığını, bu potansiyelin daha fazla kullanılması amacıyla ticari heyetler ve Türkiye-ABD sanayisi alanındaki çabalara destek sunulmaya çalışıldığını kaydetti.

ABD'de tek başına ticari olarak güçlenmenin yetmediğini, Türk vatandaşlarının ABD'de sosyal birlik ve beraberliğinin de sağlanmaya çalışıldığını vurgulayan Özgür, ABD'deki Türk iş adamlarının örgütlenmesi ve kendi yaratacakları kaynaklar vasıtasıyla Türk derneklerinin güçlendirilmesinin önem arz ettiğini vurguladı.

MÜSİAD'ın son 2 yılda ABD'deki faaliyetlerinin takdirle izlendiğini kaydeden Özgür, ABD'de yaklaşık 300 bin Türk vatandaşı olduğunu, bu sayının ABD'deki diğer göçmen toplumlara kıyasla az olmasına karşın Türk toplumunun ABD'deki avantajının gelişmiş insan gücü ve katma değer yaratacak imkanlara sahip bulunması olduğunu söyledi.

Özgür, "15 Temmuz gecesi hainlerin nelere kalkışabileceğini çok açık şekilde gördük. Çok şükür, milletimiz gereken cevabı tam olarak verdi ve bunu tüm dünyaya da gösterdi. Türkiye'de oluşmuş olan bu birlik ve beraberliği yurt dışına ve özellikle ABD'ye taşımak, tüm derneklerimizin beraber hareket etmesi gerekiyor. MÜSİAD gibi ekonomik alanda faaliyet gösteren derneklerimizin faaliyetlerini artırmaları bizleri memnun edecektir. Bu konuda başkonsolosluğumuzun kapıları herkese açıktır." şeklinde konuştu.

"ABD'de yol katetmiş ve başarı hikayeleri olan Türk vatandaşları var"

MÜSİAD ABD New York Temsilcisi Yavuz Orta ise ABD'de yol katetmiş ve başarı hikayeleri olan Türk vatandaşları bulunduğunu, bu tür kişisel başarıların yanında ortak olarak faaliyet göstermek için MÜSİAD gibi oluşumlara ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Orta, dünyanın en büyük ithalatçısı konumunda bulunan ABD'ye 35 milyon nüfuslu Kanada'nın yılda 620 milyar doların üzerinde mal sattığını, ABD'nin bir günde 8,5 milyar dolarlık mal ithal ettiğini, Türkiye'nin ise 2015'te ABD'ye 7 milyar dolarlık mal gönderdiğini bildirdi.

MÜSİAD ABD Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Er, MÜSİAD'ın ABD'deki Türk iş dünyasını bir araya getirmek için katkı sağladığını, değişen dünya şartlarında birlikte olmanın, farklı coğrafyalarla temasta ve değişik ülkelerle iş birlikleri içinde bulunmanın önem kazandığını ifade etti.

MÜSİAD ABD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Albayrak da MÜSİAD üyelerinin gelişiminin önemli olduğunu belirterek, ABD'nin kalkınmasının MÜSİAD ABD'nin amaçlarından olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Tuncer New Jersey New York Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title