Haberler

Muğla Sadun Boro Gökova'da Anıldı

Sadun Boro Gökova'da anıldıMUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde iki yıl önce yaşamını yitiren ünlü Türk denizci Sadun Boro anısına, Bodrum'un Kissebükü Koyu'na dün (Cumartesi) "Gökova Sadun Boro'yu kucaklıyor" heykeli dikilmesinin ardından bugün de Gökova'daki ünlü Deniz Kızı Heykeli önünde...

Sadun Boro Gökova'da anıldı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde iki yıl önce yaşamını yitiren ünlü Türk denizci Sadun Boro anısına, Bodrum'un Kissebükü Koyu'na dün (Cumartesi) "Gökova Sadun Boro'yu kucaklıyor" heykeli dikilmesinin ardından bugün de Gökova'daki ünlü Deniz Kızı Heykeli önünde teknelerle tören düzenlendi. Heykel, Boro anma etkinliğine Bodrum ve Marmaris'ten katılan onlarca deniz tutukunu tarafından 'denizci usulü' selamlandı.

Mesanesindeki kanser nedeniyle önce Marmaris'teki Özel Ahu Hastanesi, ardından İstanbul'daki Amerikan Hastanesi'nde tedavi gören ve "Beni Gökova'ya tekneme götürün orada ölmek istiyorum" şeklindeki talebi üzerine özel bir helikopterle Muğla'ya getirilen ünlü Türk denizci Sadun Boro, 3 Haziran'da aniden fenalaştı. Marmaris Özel Ahu Hastanesi'ne kaldırılan Boro, 5 Haziran'da yaşamını yitirdi. Boro'nun vefatından sonra anısına çeşitli toplu ve kişisel anma törenleri düzenlendi. Boro'nun anısına, dün (Cumartesi) Bodrum'un Kissebükü Koyu'na "Gökova Sadun Boro'yu kucaklıyor" heykeli törenle dikildi. Bugün de (Pazar) Gökova Körfezi Okluk Koyu'nda yıllar önce Sadun Boro tarafından heykeltıraş Tankut Öktem'e yaptırılan "Deniz Kızı" heykeli önünde onlarca tekne içindeki deniz sevdalıları tarafından anma töreni düzenlendi.

SAHİL GÜVENLİK BOTUNDAN SELAM

Anma töreni öncesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı ile görüşen Sadun Boro'nun Kızı Kısmet Deniz Boro, Okluk Koyu'nda yapımı devam eden Devlet Konukevi nedeniyle giriş, çıkışın yasak olan bölge konusunda denizcilerden hassas davranmalarını, devlet konukevi inşaatının bulunduğu tarafa geçilmemesi, fotoğraf ve görüntü alınmaması konusunda ricada bulundu. Tören boyunca deniz ve karada geniş güvenlik önlemleri alındı. Karadan yürüyüş yolları kapatılarak kimsenin geçişine izin verilmedi. Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ile ambulans botunun hazır bulunduğu törene Sadun Boro tutkunları ve denizciler katıldı. Selamlamaya katılan teknelerden birisinden Deniz Kızı Heykeli'ne çelenk takıldı. Sonra sırasıyla tekneler ile kanolarla heykelin önünden geçti. Bölgede görev yapan Sahil Güvenlik botundan yükselen "Dikkat sancak taraftan büyük denizci Sadun Boro selamlanacaktır" komutuyla tekneler hep birlikte korna çaldı. Tekneler bir süre daha heykel etrafında tur attıktan sonra tören de sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sadun Boro Marmaris Bodrum Gökova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title