Haberler

MSM Genç Senaristlerini, Hikâyen Seni Arıyor!

Güncelleme:

Medya Sanat Merkezi (MSM)'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı'nın desteğiyle hayata geçirdiği Senaryo Okulu yeni dönem kayıtları başlıyor.

SENARYO OKULU İKİNCİ KEZ GENÇ YETENEKLERE KAPILARINI AÇIYOR

Bu dönem 'Hikâyen Seni Arıyor' sloganıyla öğrencilerini arayan MSM, Senaryo Okulu ile yetenekli gençleri sektöre kazandırmayı amaçlıyor. Okulda eğitimler senarist Oktay Berber'in koordinatörlüğünde ücretsiz olarak gerçekleşecek. Öğrenciler 15 Kasım'a kadar ön kayıt yaptırılabilecek.

İlk kez geçtiğimiz dönem kapılarını açan ve yoğun ilgi gören MSM Senaryo Okulu, ülkemiz sinema ve dizi sektörünün temel sorunu olan senaryo eksikliğini kapatma yolunda bu dönem ikinci bir adım atıyor. Sektöre profesyonel senaristler yetiştirmeyi amaçlayan okul, uygulama ağırlıklı bir eğitim anlayışı izliyor.

ÜNLÜ SENARİSTLERDEN ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Senarist Oktay Berber'in koordinatörlüğünde gerçekleşecek dersler, yoğun bir programla altı hafta devam edecek. Ders içerikleri genel başlıklarıyla şu şekilde olacak: "Senaryo formatları, özellikleri, çeşitleri, aşamaları", "Hikâye, senaryoya nasıl dönüşür?", "Karakter oluşturma", "Dramatik yapı oluşturma", "Zaman ve mekân örgüsü kurabilme".

Eğitim kapsamında, ünlü senaristler ve alanında uzman isimler, derslere katılarak genç senarist adaylarıyla atölye çalışmaları gerçekleştirecek ve tecrübelerini onlarla paylaşacak.

SENARYOLAR FİLM OLACAK

Eğitimin sonunda öğrencilerin, senaryonun geleneksel dinamiklerini ihmal etmeden, zamanın dilinin farkında olarak özgün senaryolar üretmesi hedefleniyor. Eğitim sonunda, öğrencilerin ortaya çıkardığı senaryolar film haline getirilecek.

ÖN KAYITLAR 15 KASIM'A KADAR DEVAM EDECEK

Senaryo Okulu'nda eğitim almak isteyenler, 15 Kasım'a kadar medyasanat.org adresinden ön kayıt yaptırabilecek. Ön kayıt yaptıran adaylar arasında, 16 Kasım'da gerçekleştirilecek mülakat sonucunda, kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler belirlenmiş olacak. 17 Kasım'da başlayacak dersler, cumartesi ve pazar günleri Eyüp'teki Bahariye Mevlevihânesi'nde gerçekleşecek. Katılımcılar sertifikalarını 23 Aralık akşamı yapılacak törenle alacaklar.

"KENDİ KÜLTÜRÜMÜZDEN BESLENEN YERLİ VE MİLLİ SENARYOLARA İHTİYACIMIZ VAR"

İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, günümüzde toplumsal ve kültürel kodlarımıza uygun yerli ve milli senaryo açığı bulunduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yetenekli ve bilinçli genç kalemlere fırsat vermek amacıyla yola çıktık. Bu altı haftalık yoğun eğitim döneminde, gençlerin de kendilerini, kendi öz kültürlerinde yeniden keşfedeceğine inanıyoruz. Onların zihinsel yolculuğunda, hikâyelerinde yanında olmak bizi ayrıca heyecanlandırıyor. En etkileyici senaryolar kendi kültüründen en güzel şekilde beslenebilmiş ve bunu evrensel dilde en açık şekilde ifade edebilmeyi başarmış isimlerden çıkmıştır. Bu noktada genç senarist adaylarımızın kalemlerinden dökülecek hikâyeleri merakla bekliyoruz.Gençlerimizin yazdıkları senaryoları filme dönüştürmek, kağıtlara döktükleri dünyalarını, hayallerini sinema perdesine taşıyacak olmak da bize ayrıca gurur veriyor "

"ÜRETİMİ ÖNEMSİYORUZ"

MSM Başkanı İsmail Halis yeni eğitim dönemi ile ilgili yaptığı açıklamada, kalıcı faaliyetlere imza atmak istediklerini söyleyerek şunları kaydetti: "Bu toprağın ruhunu, iklimini teneffüs eden herkese ulaşmak istiyoruz. Üretimi önemsiyoruz. Bu üretimin temel önceliğinin, nitelikli ve derinlikli sanatçı kuşağının oluşumuna omuz vermek olduğunu söylemek isterim."

GENÇLER KENDİ HİKÂYELERİNİ BULACAK

MSM Senaryo Okulu koordinatörü senarist Oktay Berber de sinemanın en temel unsurlarından olan senaryonun önemi işaret ederek; "Ülkemizde yetenekli çok sayıda genç var. İhtiyaçları olan şey doğru yönlendirilmek. Biz de tam olarak bunun için varız. Biz gençlere sektörde çalışma arkadaşı olmak için kendi hikâyelerini bulmalarında rehberlik ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Müjdat Gezen Sanat Merkezi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title