Haberler

"Yeni Türkiye Bağımsız Dış Politikadır"

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yeni Türkiye'nin bağımsız dış politika olduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yeni Türkiye'nin bağımsız dış politika olduğunu söyledi.

Ardahan ziyaretinde Bakan Yılmaz'ı, Vali Ahmet Deniz, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcıları Kadir Taner Eser, Deniz Pişkin ile kurum müdürleri karşıladı.

Bakanı Yılmaz, valilik ziyaretinin ardından, Halk Eğitim Merkezinde AK Parti Ardahan İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, Temmuz ayı il danışma meclisi toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Yeni Türkiye nedir derseniz, yeni Türkiye bağımsız dış politikadır derim. Gerçekten çok önemli bir kriterdir. Eski Türkiye de hiç kimse çevremizdeki ve dünyadaki olan olaylara adalet nazarında, hak nazarında, hukuk nazarında yedi düvele bakarlardı ve onlar ne söylerlerse, onlar da bunu tekrar ederlerdi ve buna da dış politika derlerdi. O zaman Mısırdaki darbeye bunlar darbe diyebilirler miydi. Bakacaklardı yedi düvele? Ne diyorlar normal diyorlar. İyi de siyasette hata yapanın faturasını millet verir. Millet getirir millet götürür. Millet iradesinde hata yaptığını söylemek hiç kimsenin haddi de değildir hakkı da değildir."

İsrail'in Gazzede yapmış olduğu insanlık dışı zulme de değinen Bakan Yılmaz İsrail'in yaptığı bir işgaldir ama hiç kimse işgal diyemiyor diyerek şöyle devam etti:

"Dış güçlerin söyledikleri söz ne? İsrail kendini savunuyor. Kime karşı savunuyor? Gazzelilere karşı. Allah için sormak lazım Gazzeliler'in tankı var mı, Gazzelinin topu var mı, Gazzeli'nin uçağı var mı, Gazzeli'nin gemisi var mı, güzel kardeşim. Uçaklarınla, helikopterlerinle, tanklarınla toplarınla yürüyorsun ve kendimi savunuyorum diyorsun. Orantılı güç kullandım diyorsun, buna insaf derler, buna zulüm derler, buna zalimlik derler. İnşallah bu zalimin hesabı da bir gün dürülür ve bir gün sorulur. Sanma zalim olandan bir gün hesap sorulmaz diye bizim halk türkülerimizde deyişimiz vardır. Hiç şüpheniz olmasın mutlaka Cenabı Allah temdit edere fakat ihmal etmez. Mutlaka zalimden de mazlumun ahını alır ve mazlumun en büyük silahı sabırdır. Sabrederse inşallah başarıya ulaşır, zafere ulaşır. İnşallah Gazzeliler de sabır içerisinde, ama barışında en büyük sabır olduğunu, zafer olduğunu bilerek inşallah zafere ulaşacaklardır. Bağımsız Filistin devletinin kurulacağını mutlaka yaşayan herkes görecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz Cumhur'u artık millet seçecek ve 'Çankaya artık bizim diyeceğiz' diyerek şöyle devam etti:

"Bakın şimdiye kadar halk Çankaya'da değildi. Türk devlet tarihinde seçimli bir devlet başkanı gelmedi. Kendi seçtiğinizi denetleyebilirsiniz. Hesap sormanız kolay olur. Eğer cumhurbaşkanını halk seçmiş olsaydı Demirel, başörtülü kızlara Arabistan'a gidin diyemezdi. Bizler kesinlikle cumhurbaşkanının siyasetin içinden gelmesini istiyoruz. Aynı zamanda halkın duyarlılıklarına hassas olmasını istiyoruz. Atatürk Cumhuriyet Halk Partisinden gelmedi mi? İnönü hem halk partisinin genel başkanı hem de cumhurbaşkanı olmadı mı? Celal Bayar hem de Demokrat Partisi Başkanı hem de cumhurbaşkanı olmadı mı? Bunlar olmadı mı? Bir takım insanlar 1961 Anayasası ile bazı devlet geleneklerini devam ettirmek istiyorlar."

Konuşmasında çatı adaya da değinen Bakan Yılmaz, "Çatı adayı demek herkesi kapsayan bir aday olması demektir. Bir bakınız Van'dan CHP 0 almış. MHP 0 almış. Diğer bir çok ilde durum aynı iken senin sesine ses veren yok .Sana milletten el uzatan yok sen nasıl milleti kapsayacak aday çıkarıyorsun. Millet seçimlerde kendisi için en iyi olan adayını seçecektir" dedi.

Toplantıya, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar ile çok sayıda partili katıldı. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Ardahan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title