Haberler

Milli Atlet Türkan Erişmiş : "12 Yaşında Ailemden Ayrılmama Rağmen Büyük Başarılara İmza Attım"

Avrupa Kros Şampiyonası 23 Yaş Altı Bayanlar Kategorisi'nde Üçüncü Olan Türkan Erişmiş, 12 Yaşında Ailesinden Ayrıldığını, Buna Rağmen Büyük Başarılara İmza Attığını Söyledi.

Avrupa Kros Şampiyonası 23 Yaş Altı Bayanlar Kategorisi'nde üçüncü olan Türkan Erişmiş, 12 yaşında ailesinden ayrıldığını, buna rağmen büyük başarılara imza attığını söyledi.

Ailesini yılda sadece 15 gün görebildiğini ve çok özlediği ifade eden Erişmiş, şöyle konuştu: "12 yaşında Ankara'ya geldim. Bu yaşta ailemden ayrılmak bana çok zor geldi, ama yine de büyük başarılara imza attım. Ailemi, annemi ve yeğenlerimi çok özlüyorum ve onları yılda sadece 15 gün görebiliyorum. Antremanları Ankara'da yapmam gerektiği için mecburen bu şehirde yaşıyorum ve ailemin de Ankara'ya gelme durumu yok. Babam memur ve aileme destek oluyorum. Her şeyi onların memnuniyeti ve rahatlığı için yapıyorum. Ailem yanımda olsa belki daha iyi şeyler yapacağım. Tek başıma kalıyorum ve tüm işleri kendim halletmek zorundayım. Yalnız yaşamaktan dolayı korktuğum bile oluyor. Ailem yanımda olsa, günlerim daha iyi geçer. Babam emekli olduğu zaman annem ve kardeşimle birlikte Ankara'ya taşınacaklar. Büyük ihtimalle bir yıl sonra onlara kavuşacağım."

23 Yaş Altı Avrupa Kros Şampiyonası'nın çok zor bir yarış olduğunu da vurgulayan Erişmiş, "Bu şampiyonaya en az 70 kişinin katılımı gerekli ve her ülkenin en iyi 4 ismi iştirak ediyor. İniş ve çıkışlarla dolu bir yarış ve bu etaplarda sporcular çok zor şartlar altında mücadele ediyor. Ama bu zor koşullara rağmen şampiyon olmasını bildik. Ben krosu çok iyi koşuyorum. Bu yarış öncesi Bolu'da yapmış olduğumuz kamplardaki tek kadın atlet bendim ve kadın olarak bu tür kamplarda tek başına olmanız çok zor. Tüm bu zorlu çalışmaların karşılığını Avrupa Kros Şampiyonası'nda ilk 3'e girerek aldım" dedi.

Türkan Erişmiş hedeflerini ise şöyle anlattı:"Bu seneki hedefim Üniversitelerarası Dünya Şampiyonası'nda şampiyon olmak. 3 bin metre engellide en iyi derecem olan 9.50 yi 9.35'e çekmek istiyorum. Eğer ben bu dereceyi yaparsam, dünyanın en iyi 10 ismi arasına girip, golden liglere davet edilirim. 2008'deki hedefim ise olimpiyatlarda başarılı olmak."

Türkiye'de futbola çok önem verildiğini de belirten milli atlet, "Atletizm bu sporun gölgesinde kalıyor. Aslında atletizm futbola göre çok daha zor bir spor branşı. Gerek antremanlarımız gerekse de çalışmalarımız çok zor geçiyor ve bu çalışmalara göre de çok az kazanıyoruz. Kulüplerimizin ve sponsorlarımıza rağmen bize verilen destekler yeterli değil. Tek başına mücadele etmek çok zor. Avrupa'da atletizme futboldan daha çok önem veriliyor. Statlar dolu bir halde atletizm mücadelelerine sahne oluyor. Türk seyirciler atletizm müsabakalarının ücretsiz olduğu hallerde bile tribünlere gelmiyorlar. İnsanlar bu branşı tanıdıkça. atletizmi daha çok sevecekler. Ben sakatlanarak, 8 ay pistlerden uzak kaldım. Bu süre zarfı içerisinde beni arayan soran olmadı. Koştuğunuz sürece varsınız, koşmadığınız zamanlar kimse aramıyor. Şu anda siz bile koştuğum için buradasınız. Koşmadığınız sürece kimse size dönüp bile bakmıyor. Sakatlık dönemlerimde ailem ve antrenörüm bana çok destek oldu. Onlar benim her zaman yanımda" diye konuştu.

TÜRKAN'IN ANTRENÖRÜ ALİ ÇELİK : "TÜRKAN'IN AİLESİ ANKARA'DA OLSA BU

KIZIN BAŞARILARI 2'YE KATLANIRDI"

Türkan Erişmiş'in antrenörü Ali Çelik ise, 1996 yılından beri Türkan'ı çalıştırdığını belirterek, şöyle konuştu:"Türkan'ı bana 1996 yılında eski atlet Sermet Timurlenk Ağrı'da antrenörken göndermişti. Kendisi beni telefonla arayarak Türkan'ı yetiştirmem için rica etti. Türkan'ı Ankara'ya otobüsle gönderdiler ve o tarihten itibaren bu başarılı atlet benim himayemde çalışıyor. Türkan'ın Ankara'daki hayatı uzun yıllar yurtlarda ve pansiyonlarda geçti. Ancak geçen yıl bir eve taşınabildi ve ilk defa rahat yatabileceği bir yere sahip oldu. Türkan bu zorlu hayat mücadelesi içerisinde neredeyse katıldığı tüm yarışlarda ilk 3'e girdi. Türkan'ın ailesi Ankara'da olsa bu kızın başarıları 2'ye katlanırdı. Yine de çalışmalarını bu zorluklara rağmen tüm hızıyla sürdürüyor. Önümüzdeki ilk hedef Tayland'daki Üniversiad Oyunları'nın ardından Eylül ayındaki Dünya Atletizm Şampiyonası ve son olarak 2008'deki Olimpiyatlar. Bu şampiyonalarda altın madalyalar almak istiyoruz"

Türkan'a pek destek verilmediğini de vurgulayan antrenör Çelik, "Türkiye'deki ödül yönetmeliğine göre Avrupa'da ve Olimpiyatlarda ilk üçe girenlere Cumhuriyet altını veriliyor. Onun dışında fazla bir destek verilmiyor. Türkan'ı şu an sadece sporcusu olduğu Kasımpaşa spor kulübü destekliyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title