Haberler

Milletvekili Kılınç ve Başkan Erim, Büyükşehir Yasasını Değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, İsabeyli belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim'in köy muhtarlarına verdiği kahvaltılı basın toplantısında Büyükşehir yasasını değerlendirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, İsabeyli belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim'in köy muhtarlarına verdiği kahvaltılı basın toplantısında Büyükşehir yasasını değerlendirdi.

Milletvekili Kılınç'ın yanısıra AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri Ahmet Eker ve Kadir Mutlu, İsabeyli'nin 5 mahalle muhtarı, köy muhtarları ve çok sayıda AK Partili yöneticinin de hazır bulunduğu toplantıda İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, Büyükşehir örneği olarak Kocaeli ilini göstererek yasa ile gelecek olan yatırım ve kazanımların çok büyük olacağını belirtti.

İsabeyli Belediyesinin, değişim kenti olduğunu söyleyerek, "2004 yılında belediye başkanı olduğum tarihte İsabeyli'nin bugünkü durumundan uzak, adeta bir köy görünümünde olduğu hepinizce malumdur. 2004 yılında İsabeyli halkından aldığımız güç ve destekle kolları sıvayarak bir köy havasındaki bu şirin beldeyi geçen süre içinde eğitim ve spor merkezi halinde getirdik. Zira beldemizde yükseköğrenimin yanında özel eğitim kurumlarının varlığı ile resmi spor müsabakalarının oynandığı spor tesisleri bunun en somut kanıtıdır" dedi.

"AK PARTİ'DEN KORKMAYIN"

İsabeyli'nin bugün geldiği noktada birçok ilçeyi kıskandıracak alt yapısı, modern mimari anlayışı, sosyal ve doğal dokusunu bozmadan yaşanabilir kent kimliğiyle AK belediyeciliğin Aydın'daki sembol ismi olduğunu ifade eden Erim; "2004 yılında iş başına geldiğimizde yolu, alt yapısı, içme suyu şebekesi, arıtma tesisleri, kavşakları olmayan İsabeyli'ye çok kısa sürede verdiğimiz hizmetlerle Aydın'da örnek belediyecilik anlayışını tesis ettik. Zira biz belediyeciliği Genel Başkanımız, Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da başlatarak Türkiye çapına yaydığı Ak Hizmet anlayışından alıyoruz. İsabeyli'de çaktığımız her çivi, biliyoruz ki Ak Belediyeciliğinin bu topraklarda kökleşmesini sağladığı gibi, millet iradesini en iyi şekilde temsil eden partimizin büyümesinden ve gelişmesinden rahatsız olanları da ürkütmeye başladı. Buradan AK Partinin büyümesinden ürkenlere bir çağrıda bulunmak istiyorum, 'Korkmayın, AK Parti şemsiyesinin altında sizlere de yer var. Korkmayın, 2014 yerel seçimlerinden sonra İstanbul'da, Ankara'da, Kayseri'de Kocaeli'de, Bursa ve Gaziantep'te ne yaptıysak Aydın'da da aynısını yapacağız. Hizmet aşkıyla yanan AK Partiden korkmayın.' Çünkü biz 2002 yılında çıktığımız memleket davasında milleti her şeyin üstünde tutup millete hizmetkarlık düsturunu sırtımıza geçirdik. İşte İsabeyli, dün neydi bugün ne oldu. Sizlere burada türlü türlü vaatlerde bulunacak değilim. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Size bir şey vaat etmem gerekiyorsa o da, Aydın ve Denizli ile yarışan, modern ve yaşanabilir bir Nazilli'dir" diye konuştu.

BAŞKAN ERİM, BAŞKAN ADAYLIĞINI İLAN ETTİ

Milletvekili Gültekin Kılınç, İl Başkanı Sadık Atay ve muhtarların önünde okuduğu basın açıklamasında Nazilli Belediye Başkanlığı aday adaylığını ilan etmeyen Başkan Kuvvet Erim, "TBMM Genel Kurulunda görüşülüp yasalaşan Büyükşehir yasası kapsamında Aydın'ımız da bu çok önemli fırsatı yakalama şansına erişmiştir. Artık Aydın'da büyükşehirler arasında adını yazdırmıştır. Öncelikle belirtmek isterim ki, Büyükşehir Yasasını ben çok olumlu buluyor ve destekliyorum. Bu yasayla Aydın'ımızın yıllardır alamadığı hizmet ve kalkınmışlık 2014 yılından sonra fazlasıyla yerine gelecektir. Allah kısmet ederse Aydın ve Nazilli 2014 yılında AK Belediyecilik anlayışı ve hizmetiyle tanışacak. Bu bağlamda, Genel Merkezimiz ve teşkilatımızın da uygun görmesi ve Nazilli'de yaşayanların desteği halinde Nazilli Belediye Başkanlığına aday olduğumu ilan ediyorum. 2004 ile 2009 yılları arasında yaptığım başkanlık dönemini çıraklık, 2009 ile 2014 yılları arasındaki başkanlık dönemimi de kalfalık dönemi olarak nitelendiriyorum. Şimdi sıra ustalık döneminde. Ona da Allah'ın izniyle Nazilli'de başlayacağız. Nazilli benim ustalık dönemimde hak ettiği hizmet ve kalkınmayı yakalayacaktır" şeklinde konuştu.

"BELEDİYE VE İL BAŞKANLARIMIZA BÜYÜKŞEHİR ANLATILDI"

AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç da; "3 hafta önce Aydın ve Türkiye genelindeki Büyükşehir olacak illerde görev yapan belediye başkanlarımız, il başkanımız, ilçe başkanlarımız ve milletvekillerimiz ile model olan Kocaeli'nde 2 gün süren bilgilendirme toplantısına katıldık. Büyükşehir Uygulaması adı altında Kocaeli'nin eski hali ve yeni halini görme şansını bulduk. Büyükşehir nedeniyle kapanacak olan beldelerimizde devlet desteği olarak gelen yardımlar zaten belediyelerimizin neredeyse personel maaşlarını karşılayamayacak düzeydeydi. Büyükşehir ile hem beldelerin mahalleye dönüşmesiyle gelecek hizmetler hem de köylerin mahalleye dönmesi ile gelecek hizmetler detaylıca anlatıldı. Türkiye genelinde kapanan belde belediye başkanlarından eğer kafasında soru işareti olan varsa veya bu uygulamaya karşı çıkabilecek belediye başkanlarımız varsa bu toplantı ile Büyükşehir'in ne kadar artısı olabileceğini görmüş oldu. Bu toplantı gerçekten de ülkemiz için çok yararlı oldu" dedi.

AK Parti, parti ayrımı gözetmeksizin 75 milyona hizmet eden bir parti olduğu ifade eden Kılınç; "AK Parti olarak hizmet etmeyi düstur edinmiş bir partiyiz. Büyükşehir olayı da bu noktada Türkiye'nin önünde büyük bir fırsat olarak duruyor. Bu noktada da 2014 yılına kadar beklenmemesi için Belediyelere coğrafyalarındaki yerlere hizmet etmeleri için imkan sunduk. Aydın'ın merkez ilçe belediyesi veya Nazilli ilçe belediyesi bizim Aksu köyüne hizmet verebilecek seçimlere kadar. Böyle bir fırsat getirdik. Şehrin belediye başkanlarından taleplerinizi takip edin. Köylere hizmet götürme birliği ve İl genel meclisi üyelerimizle yaptığınız girişimler sonucu aldığınız yatırımların dışında köylerinize ne hizmet yapılması gerekiyorsa Nazilli, Aydın Merkez ve Didim İlçe belediye başkanından isteyiniz. Bu benden size bir tüyo olsun. Bu desteklerin eskiden yapılması mümkün değildi ama vatandaşa hizmet anlayışıyla çalışan AK Parti hükümeti olarak yaşanan bu süreçte bunu mümkün kıldık" diye konuştu.

ANADİLDE SAVUNMAYI ANLATTI

Meclis çalışmalarının bu hafta çok yoğun geçtiğini hatırlatan Kılınç; "Muhalefetin kamuoyuna 'anadilde savunma hakkı' dediği halkımızı yanlış yönlendirdiği. Aslında insanların kendini en iyi ifade ettiği, edebildiği dilde savunma hakkını getirdiği yasa teklifi meclisten geçti ve Cumhurbaşkanına onayına sunulacak. İnşallah onaylanacak ve insanların kendini en iyi ifade edebildiği dilde ayrıca özel hayatın mahkumun iyi hali ile birlikte 'mahkumun özel hayatını sürdürebileceği' yasa da hizmete girebilecek. Bildiğiniz gibi Milletvekili olmadan önce Uğur grubunun CEO'luğunu yürütmekteydim. İşim gereği yurt dışına çıktığımızda özellikle Almanya'da Fuarlarda 3. nesil dediğimiz kuşakta Türkçe konuşanların azlığı dikkatimi çekmişti. Bu vatandaşımız ülkemize geldiğinde yaşadığı bir sorunda veya haksızlıkta Avukat tutmadan kendini savunması çok güçtü. Çünkü Türkçe'yi zor kullanıyor ama Almanca ve İngilizceyi çok iyi kullanabiliyor. Bu nedenle baktığımızda sadece muhalefetin dediği gibi Kürtçe değil, Almanca ve İngilizce başta olmak üzere vatandaşımızın mağdur olmaması için kendini en iyi ifade edebileceği dilde kendisini savunmasına imkan vermiş oluyoruz. Siz o insana sen Türk Vatandaşısın Türkçe savunacaksın dediğin zaman o kişinin savunma hakkına tecavüz etmiş olursun. Halkımızın menfaatine olan işlerde oy kaybını düşünmeksizin hizmet etmeye kendini adayan hizmet üreten bir partiyiz" dedi.

"KOCAELİ, TÜRKİYE'NİN YÜZDE 15 BÜTÇESİNİ OLUŞTURUYOR"

AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay ise; "3 hafta önce Kocaeli'ndeydik. 2008 yılında Kocaeli için özel bir kanun çıkarılmış Bütünşehir sınırları ile biz Büyükşehir modelini deneyelim deniliyor. Türkiye'de başka hiçbir ilde böyle bir model yok. 2008 yılından itibaren daha doğrusu 2009 seçimlerinden sonra şuanda geldiğimiz noktada yapılan yatırımlar ile akıl almaz işler, yatırımlar yapıldığını gördük. Kocaeli'nde de dönemin belediye, belde belediye başkanlarının şuanda Aydın'da olduğu gibi yazdan beri ana muhalefet ve yavru muhalefet partilerinin belde belediye, belediye ve milletvekillerinin yaptığı büyükşehir olunca şöyle olacak böyle olacak diyerek ortaya sunduğu tüm kötü senaryoları o günlerde de Kocaeli'nde sunmuşlar. Ama şuan gelinen nokta ortada ve büyükşehrin ne kadar faydalı olduğu gözle rahatlıkla görülebiliyor. Kocaeli şuanda yılda 30 bin göç alan ve aldığı göçe göre gerekli alt yapı ve imkanlar sunabilen imar yeri açabilen tüm yaşamla ilgili ihtiyaçları karşılayabilen bir belediye haline gelmiş. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye'nin yüzde 15 bütçesini Kocaeli sağlıyor hale gelmiş. İnşallah bizde tabii ki tarım ve hayvancılık alanında yaşanabilecek sorunları biliyoruz ve bu sorunları yaşamamak için çalışma yapıyoruz. Dağlarından yağ ovalarından bal akan yaşadığımız cennet gibi yer olan Aydın'ı kalkındırmayı düşünüyoruz. Aydın'ın önünde tek fırsat var o da büyükşehir. Bu Aydın'ın önüne konulmuş bir ödül. İnşallah bunu da 2 yıl sonra göreceğiz. Eğer biz büyükşehir ile Aydın'ın kurtuluşunu istiyorsak, Aydın'ın büyükşehir olması ile birlikte jotermaliyle, zeytiniyle, inciriyle, Afrodisias'ıyla, Kuşadası'yla Didim'iyle, turizmiyle, tarihiyle, Aydın'ın verimiyle Türkiye ekonomisinin yüzde 5'de olsa yüzde 10'da ekonomi kalkınmasını istiyorsak 2009 yerel seçimlerinde yüzde 75 sağ partilere, yüzde 25 ise sol partilere oy verildiği seçimdeki gibi bir hata yapmayalım. Türkiye'nin en düşük sol oyu ile bir il belediyesini Aydın'ı kaybettik. Bu çok büyük bir hatadır ve işin neticesi ortadadır. Ben soruyorum Aydın'da CHP'li sol anlayışlı biz kimsenin siyasi görüşüne karışmıyoruz ama burada bir tespit yaparak ne hizmet yapmıştır diye soruyorum. Hiçbir hizmet yapmamıştır. Biz burada devamlı verdikleri sözleri yerine getirmeyen, hizmetleri yapamayanlara bu görevi emaneten de olsa vermeyelim" dedi.

İSABEYLİ VE KOCAELİ TANITIMI İZLENDİ

Konuşmaların ardından Nazilli'ye bağlı köy muhtarları büyükşehir konuları ve köyleriyle ilgili sorularını Milletvekili Kılınç'a aktararak sorularına cevap aradılar. Yaklaşık 2 saat süren kahvaltılı bilgilendirme toplantısında İsabeyli Belediyesi'nin 9 yıllık faaliyetlerinin anlatıldığı tanıtım videosu ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni ve Büyükşehir konularını anlatan videolar izlendi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Gültekin Kılınç Bekir Kuvvet Erim İsabeyli Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title