Haberler

Milletvekili Ilıcalı, Muharrem İftarında Birlik Mesajı Verdi

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Muharrem ayı sebebiyle Erenler Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Erenler Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği muharrem ayı dolayısıyla Müceldili Konağı'nda iftar programı yaptı. İftar yemeğine Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum Erenler Alevi ve Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Kemal Demir ile çok sayıda davetli katıldı.

Dualarla birlikte yapılan iftarın ardından konuşma yapan AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "Bu hicri yeni yılda bu güzel mekanda bizi bir araya getiren dernek Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu gecenin bereketi ülkemizin ve tüm insanlığın üzerine olsun. Allah kabul etsin." dedi.

Konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yapan Ilıcalı, 15 Temmuz sürecindeki tabloya dikkat çekerek "15 Temmuz bir kara leke oldu tarihimiz için ama birbirimizi daha iyi anladık. Gördük ki farklı görüşler bir arada olabiliyor. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun ülkenin birlik beraberliği için, demokrasi için, tek vücut olduğumuzu gördük. Ülkesini seven siz güzel insanlarla; sünnisiyle, alevisiyle biraraya geldik. Bizim buna ihtiyacımız var. Birbirimizi anlamaya ihtiyacımız var, kardeşliğe birliğe beraberliğe ihtiyacımız var." diye belirtti.

"İbadet Hakkı, En Doğal Hakkınız"

Milletvekili Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından müjdesi verilen, Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği'nin yeni yapılacak binası için; " En doğal hakkınız ibadet hakkınız. Belediye Başkanımızın, Cemevi konusuna mutlak suretle bir çözüm getireceğine inanıyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili olarak diyorum ki en doğal hakkınız olan ibadet yeri, Cemevi için Belediye Başkanımız size desteği verecektir. Bundan daha doğal bir istek olabilir mi? Bunu burada Sayın Başkanımız teyit ettiği için mutluyum. Hükümet adına Mehmet Sekmen Başkanımız bu konuya destek veriyor. İsimler değişsede muhalefet ve iktidar hep var olacak ve ülkenin milletin bölünmez bütünlüğü için çaba sarfedilecek. Farklı görüşteki insanların isteklerini karşılanmaya devam edilecek. Ben büyük bir memnuniyet duyuyorum bunların yapıldığını gördüğümde. Valime, Büyükşehir Belediye Başkanıma ve diğer belediye başkanlarıma, sivil toplum kuruluşlarına ve sizlere çok güveniyorum." İfadelerini kullandı.

"Farklılıklarımızla Birlik Olacağız"

Milletvekili Ilıcalı, katıldığı iftar programından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Aşurenin içerisindeki farklı malzemeler gibi bizde beraber olacağız. Huzurumuzu bozmak isteyenlere gerekli dersi vereceğiz. Dünya'ya temel hak ve özgürlükler konusunda ders vereceğiz. Demokrasilerde bizi alt sınıflarda ve geride görenler şimdi bizim nasıl yüksek bir standartta olduğumuzu gördüler. Kimin sayesinde gördüler? Asil millet sayesinde; sağcısıyla, solcusuyla, alevisiyle, sünnisiyle hep beraber oluşturduğumuz bu güzel tablo sayesinde gördüler ." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ilıcalı AK Parti Erenler Erzurum Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title