Haberler

MHP Milletvekili Adayı Ertürk Çimen'e Oltu ve Şenkaya'da Büyük Destek

Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili 2. sıra adayı Ertürk Çimen Oltu ve Şenkaya’da seçmenleriyle buluştu.

Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili 2. sıra adayı Ertürk Çimen Oltu ve Şenkaya'da seçmenleriyle buluştu. Ertürk Çimen'e Oltu'da ve Şenkaya'da vatandaş büyük ilgi gösterdi.

Oltu'da ve Şenkaya'da sorunlarını MHP'li Ertürk Çimen'e açık açık ifade eden seçmen vatandaşlar, '1 Kasım'da oyumuz MHP'nin. Çünkü PKK olsun, uzantısı HDP olsun ancak MHP bunlarla baş edebilir. Bayrağın, Vatanın bütünlüğü ancak MHP ile sağlanır. Çözüm süreci adı altında aldatmalara da artık karnımız tok' dediler.

HDP'NİN DE CHP NİN DE AKP NİN DE HEDEFİ MHP OLDU

MHP Milletvekili adayı Ertürk Çimen yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçimler öncesi bütün partilerin MHP'yi hedef haline getirdiklerini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye haksız ve mesnetsiz saldırılarda bulunulduğunu, bunların amacının MHP'yi saf dışı bırakıp ülkede karanlık güçlerin söz sahibi olmasını sağlamak olduğuna dikkat çeken Ertürk Çimen, 'Genel Başkanımız ve MHP liler olarak bizler, bize oy veren vatandaşlarımızın tek amacı ülkenin bütünlüğüdür. Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Millet sevdasıdır. MHP bu sevdanın peşindedir. Kürdüyle, Türküyle Türkiye tek bir millettir. MHP'de işte bunun teminatıdır. Hedef haline gelmemizin altında yatan gerçek bayrağa, millete, devlete gerçek manada sahipliğimizdir.' dedi.

ÖĞRENCİ, EMEKLİ, İŞÇİ, MEMUR, ÇİFTÇİ, ESNAF VE ENGELLİ HER KİM VARSA KUCAKLANACAK

Ertürk Çimen, Oltu'da, Şenkaya'da esnafın, çiftçinin, emeklinin, memurun ve kimsesiz vatandaşların maddi anlamda durumların hiç iç açıcı olmadığını söyledi.

'13 yıldır bu ilçelere hiç birşey yapılmamış. Sanayi yok, alt yapı yok, yollar bitik, üniversiteli gençler işsiz,TÜİK verilerinde açıklanan en fakir üç ilden biri olan Erzurum'da durumları aynı. Gençler kahve köşelerinde iş ve AŞ için göçe zorlanıyorlar' şeklinde konuşan Ertürk Çimen, şunları söyledi: 'AKP Türkiye'nin gelirini fakir fukaraya değil % 1 lik süper zenginlerin cebine akıttı. Türkiye kaynaklarının paylaşımı adaletli bir şekilde tabana yayılmadığı içinde sosyal rahatsızlıklar had safhaya ulaştı. Sıklıkla eleştirdiğimiz kadına şiddet, fuhuş ve terör gibi meselelerin ortaya çıkmasında bu durumun önemli bir katkısı var. İşte bu önemli gerçeği fark eden MHP, 1 Kasım genel seçimleri için hazırlamış olduğu bildirgesinde önceliği gelir dağılımındaki bu adaletsizliğin giderilmesine verdi. Fakir- fukara ve garip gurabaya öncelik verilen bu bildirgeyi özetlersek. Muhtaç ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayacakları harcama kartı "HİLALKART" imkanı sunulacak. Evi olmayan 250 lira kira yardımı yapılacak. Kamu arazileri yoksul vatandaşlara tahsis edilecek. Aylık 200 kilovatsaatin altında elektrik tüketen ailelere yüzde 75 indirim uygulanacak. Büyükşehirlerdeki Asgari ücretlilere, her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği sağlanacak.

Evlenecek ihtiyaç sahibi gençlere 10 bin lira tutarında faizsiz evlilik kredisi verilecek. Her öğrenciye öğrenim süresince başarılı olmak kaydıyla 10 bin liraya kadar yükseköğrenim kuponu verilip, yurt imkanı sağlanacak..

Hiçbir yaşlı aç, açıkta ve muhtaç durumda bırakılmayacak. 65 yaş aylığı 300 liraya yükseltilecek. Engellilere işe yerleştirmede öncelik tanınarak, engelli kotasının tamamına atama yapılacak. Engelli ve engelli yakını aylığı 400 liraya; ağır engelli aylığı ise 600 liraya çıkarılacak.

Gazi, şehit aileleri ve malülleri öncelikli olarak işe yerleştirilerek üretime katkıda bulunmaları ve topluma kazandırılmaları sağlanacak. Gazilere 3600 günde emekli olabilme hakkını verilecek. Ordu ve polis vazife malullerinin özlük hakları iyileştirilecek. Şeref aylığı 1400 liraya yükseltilecek ve geliri olsun olmasın muharip gazilerin hepsine aynı tutar ödenecek.

Kamuda çalışan taşeron işçiler, 4/C'liler, vekil, sözleşmeli ve geçici statüde çalışanlar kadroya alınacak. Geçici ve mevsimlik işçilerin mağduriyeti giderilecek. Kamu işçilerine naklen atanabilme imkanı verilecek. Öğretmen ihtiyacı olan hiçbir okul kalmayacak. Öğretmenler 3600 ek göstergeden yararlanacak, ayrıca ek ders ücretleri ile eğitim ve öğretim tazminatları yükseltilecek. Emniyet çalışanlarının çalışma şartları ve özlük hakları iyileştirilerek, polislerin ek göstergesi 3600 olacak.

Şoför esnafının yenilemek için alacağı ticari araçtan vergi alınmayacak. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafa vergisiz akaryakıt imkanı sunulacak. Esnaf ve sanatkarın emekli aylığından kesilen sosyal güvenlik destek primini kaldırılacak ve geçmiş hizmetlerine yönelik borçlanma hakkı tanınacak. Hepsinden de önemlisi çiftçinin canını yakan mazot 1 lira 75 kuruş, asgari ücret ise 1400 lira olacak. Emekliye ise her yıl 2800 TL ikramiye verilecek ve banka promosyonu alabilmesinin de önü açılacak. Uzun lafın kısası; MHP iktidarında Türkiye öğrenci, emekli, İşçi, memur, çiftçi, esnaf ve engelli her kim varsa kucaklanacak.'

ŞENKAYALI TERÖR MAĞDURU OLDU

Şenkaya'da terör nedeniyle esnafın iflas konumuna düştüğünü, Şenkayalının terörden dolayı güvenlik sıkıntısı yaşadığını dile getiren Ertürk Çimen, 'Şenkaya'da terörden dolayı hayat durma noktasında. İnsanlar güven problemi yaşıyorlar, can korkusu işin ve aşın önüne geçmiş durumda. Belediye hizmetleri noktasında da bakımsızlık almış başını gidiyor. İlçe harabe görünümünde' şeklinde konuştu.

Çimen, Milliyetçi Hareket Partisi'nin, PKK uzantısı HDP dışındaki her partiyle, 4 ilkesi saklı kalmak kaydıyla, iktidar kurmaya ve iktidar olmaya var olduğunu, bunu da şimdiden ilan ettiklerini sözlerine ekledi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Ertürk Çimen Şenkaya Oltu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu?
title