Haberler

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, İstanbul'da ebediyete uğurlandı

Güncelleme:

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde düzenlenen cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her nefis ölümü tadacaktır. Nasıl ki şu an musallada Mesut Bey'i ebediyete gönderiyorsak bizler için de aynı akıbet şüphesiz ki gerçekleşecektir" dedi.

Eski Anavatan Partisi Genel Başkanı, Rize Milletvekili ve 48. 53 ve 55. Dönem Başbakanı merhum Mesut Yılmaz, İstanbul'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede kanser hastalığı nedeniyle, 72 yaşında hayatını kaybetmişti.

BİRÇOK SİYASİ İSİM KATILDI

Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, oğlu Hasan Yılmaz ve kardeşi Turgut Yılmaz cenaze töreninde taziyeleri kabul etti. Mesut Yılmaz'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu polis tören kıtasının omuzlarında camiye getirildi. Musalla taşına konulan tabutun başına gelen Berna Yılmaz ellerini göğsünde birleştirerek dua etti.

Eski başbakan Mesut Yılmaz, Erdoğan'ın da katılımıyla son yolculuğuna uğurlanıyorBerna Yılmaz ellerini göğsünde birleştirerek dua etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tören için camiye geldi. Cenaze törenine birçok eski ve yeni siyasi de katıldı.

Mesut Yılmaz oğlu Yavuz Yılmaz'ın yanında toprağa verilecek.

Mesut Yılmaz son yolculuğuna uğurlanıyor (1)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MESUT BEY'İN MEKANI CENNET OLSUN

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tansı Çiller de katıldı. Erdoğan, konuşmasında ''Cenaze namazını ifa ile birlikte ebediyete uğurluyoruz. Rabbim taksiratını affetsin. Her nefis ölümü tadacaktır. Nasıl ki şu an musallada Mesut Bey'i ebediyete gönderiyorsak bizler için de aynı akibet şüphesiz ki gerçekleşecektir. Rabbim bizleri bu musallaya hazırlıklı olarak gelmeyi nasip etsin. Çok farklı bir dönemden geçiyoruz. İzmir açıklarında meydana gelen olay hepimiz için malum 1000'e yakın yaralımız, 50'ye yakın ölenimiz var. Nerede, nasıl olacak belli değil. Tüm mesele hazırlıklı olmak. Hiç ölmeyecek gibi dünyaya her an ölecek gibi ahirete hazırlıklı olmamız lazım. Rabbim yar, yardımcımız olsun. Mesut Bey'in de mekanı cennet olsun. Tüm ailesine başsağlığı diliyorum. Birlik, beraberliğimiz en büyük zenginliğimiz olacaktır. Milletimize başsağlığı diliyorum'' dedi.

Eski başbakan Mesut Yılmaz, Erdoğan'ın da katılımıyla son yolculuğuna uğurlanıyor

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Tören öncesi polis, cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bazı yollar trafiğe kapatılarak alternatif güzergahlar belirlendi.

Trafiğe kapatılan yollar ve alternatif güzergahlar ise şöyle:

  • Aksoy Sokağa araç girişi
  • Sırma Perde Sokaktan kapatılıp
  • Aksoy Sokak istikametine akım verilmeyecek
  • Karacaahmet Mezarlığı istikametinden
  • Nuhkuyusu Caddesi'ni takiben
  • Mahir İz caddesi istikametine giden akım
  • Mütevelli Çeşmesi Caddesi kavşağından kapatılıp akım
  • Mütevelli Çeşme Caddesi'ne verilecek
  • Kısıklı Caddesi'nden Shibuya Sokak istikametine trafik kapatılarak akım
  • Kısıklı Caddesi'ne verilecek
  • Kısıklı Caddesi'nden gelip Nuhkuyusu Caddesi'ni takiben
  • Mahir İz Caddesi'ne dönen kavşak trafiğe kapatılıp
  • Mahir İz Caddesi istikametine araç verilmeyecek
  • Trafik Nuhkuyusu Caddesi Karacaahmet Mezarlığı istikametine verilecek.

İstanbul Valiliği, alternatif güzergah olarak ise Mütevelli Çeşme Caddesi, Fahrettin Kerim Gökay Caddesi ve Tophanelioğlu Caddesi'ni belirledi.

Mesut Yılmaz son yolculuğuna uğurlanıyor (1)

Mesut Yılmaz son yolculuğuna uğurlanıyor (1)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mesut Yılmaz İstanbul Üsküdar Kısıklı Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title