Haberler

Mersin'de "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Bu bir ikinci istiklal mücadelesi ruhudur. Sizlerdeki bu azim ve kararlılık olduğu müddetçe karşımıza kim gelirse gelsin, ister FETÖ'cüler, ister onların dış mihrakları, isterlerse de destekçileri gelsin. Ülkemizi bölemediler, bölemeyecekler." dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için Mersin'deki Cumhuriyet Alanı'ndaki mitinge katıldı.

Elvan, burada yaptığı konuşmada, tarihi bir güne tanıklık ettiklerini belirterek, Mersin'in bir bütün olarak asil duruşunun bu etkinlikle görüldüğünü söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden itibaren siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, basının ve vatandaşların darbeye karşı dik bir duruş sergilediğini vurgulayan Elvan, her kesimin bir bütün halinde "vatan" ve "bayrak" dediğini kaydetti.

Girişimle Türkiye'nin yok edilmeye çalışıldığına dikkati çeken Elvan, "Demokrasimizi, milli birliğimizi, beraberliğimizi yok etmeye çalıştılar ama sizler vatanınıza, milletinize, devletinize, ay yıldızlı bayrağınıza ve Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktınız. Allah sizlerden razı olsun." diye konuştu.

Elvan, 15 Temmuz'dan bu yana alanları ve iş yerlerini Türk bayrağıyla donatan herkesin, Kurtuluş Savaşı ruhunu, tüm Türkiye'ye yaşattıklarını belirterek, "Sizler 15 Temmuz'dan itibaren Kurtuluş Savaşı ruhuna sahip oldunuz, o ruhu yaşattınız. Bu bir ikinci istiklal mücadelesi ruhudur. Sizlerdeki bu azim ve kararlılık olduğu müddetçe karşımıza kim gelirse gelsin, ister FETÖ'cüler, ister onların dış mihrakları, isterlerse de destekçileri gelsin. Ülkemizi bölemediler, bölemeyecekler." ifadelerini kullandı.

Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne değinen Elvan, Cumhuriyet tarihinde ilk kez siyasi görüşü ne olursa olsun milyonlarca insanın demokrasi, cumhuriyet ve milli birlik için bir araya geldiğini vurguladı.

Elvan, devlet ve millet kaynaşmasının büyük bir örneğinin sergilendiğinin altını çizerek, "Devlet ve millet kaynaşması bugün doruk noktasına ulaştı. Devlet ve millet olarak el ele, birlikte, bu vatan, millet, ülke ve bayrak için her şeyimizi feda edebileceğimizi gösterdik. Bizim milletimiz, yüce ve aziz bir millettir; bizim milletimiz köklü bir tarihi ve geçmişi olan, şerefli bir millettir. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır." dedi.

FETÖ üyelerinin, milletin birlik ve beraberliğini bozamadığını söyleyen Elvan, şunları kaydetti:

"O haşhaşi başının, terörist başının, Pensilvanya'dan vermiş olduğu talimatla, güzide, şerefli ve onurlu kuruluşumuz Türk Silahlı Kuvvetlerimize sinsice girmiş olan bu Fetullahçı Terör Örgütü, milletimize ve kurumlarımıza saldırdı, MİT'e saldırdı, Genelkurmaya, Cumhurbaşkanlığımıza saldırdı. Hepimizin oylarıyla meclise gönderilen, milletin tecellisi olan, Türkiye Büyük Millet Meclisimize, milletvekillerimize saldırdılar, hükümetimize, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a saldırdılar. Bunlar, genç ve yaşlı demeden, bu millet için canını feda etmeye hazır olan kardeşlerimizi bombaladılar ama bizim insanımızın gönlünü ve kalbini bombalayamadılar, sokakların vicdanını bombalayamadılar. Bu milletin ne kadar güçlü bir imana sahip olduğunu, bu milletin vatanı ve milleti için her şeylerini feda edebileceklerini düşünemediler. Darbe girişimine karışmayan, TSK'daki onurlu ve şerefli subaylarımız, kalbi 'vatan' diye atan o şerefli emniyet mensuplarımız milletimizle, sivil toplum örgütlerimizle, basınımızla, siyasi partilerimizle birlikte bu darbecilere karşı dik bir duruş sergilediler. Ülkemizi, uçurumun eşiğinden, hep birlikte, sizlerin o büyük desteğiyle kurtardık."

Elvan, vatandaşların, teröristlere izin vermediğini belirterek, "Bu hainler, çete mensupları, satışmış ruhlar, komutanlarından, Başbakanlarından, Cumhurbaşkanlarından emir almadılar. O Pensilvanya'daki terörist başından emir aldılar. Bunlar, Allah'a ve peygambere iman etmeyip, o Pensilvanya'daki şeytanın sözlerine iman ettiler. Sözde bizi aldatmaya çalıştılar ama 15 Temmuz akşamı kimin ak, kimin kara olduğu ortaya çıktı. Darbeciler duvara çarptılar. Milletimiz gereken cevabı verdi." diye konuştu.

OHAL'in, FETÖ mensuplarının ülkeden tamamen kazınması için ilan edildiğini, hukuk çerçevesinde gereken en ağır cezanın verileceğini vurgulayan Elvan, "Emin olun, bunlara en ağır ceza neyse vereceğiz. Hiçbir kaygınız olmasın. Milletin üzerine bomba atana merhamet edilir mi? Edilmez. Milletin üzerine tankla, tüfekle, topla saldırana merhamet edilmez. Siz edilmez diyorsunuz, biz de asla etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Elvan, Türk milletinin demokrasi aşığı olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pensilvanya'daki haşhaşi başı, Türk milletine, Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize hakaret etti. O haşhaşi başı 'Türkiye Cumhuriyeti'nin hükumetini ortadan kaldırın. Ben bugüne kadar Batı'ya hizmet ettim, ne olur beni Türkiye'ye teslim etmeyin' diye yalvardı o köpek. Utanmadan, sıkılmadan kendisi itiraf etti. Kendisi, Türkiye dışında herkese çalışıp, hizmet etmiş ama yıllarca milletimiz içinde 'sevgi, hoşgörü' dediler. Halbuki o sevgi, hoşgörü dedikleri şey vatana, demokrasiye, Cumhuriyete, ay yıldızlı bayrağımıza ihanetmiş ama FETÖ'cü terörist başı yalvarıyor ama korkunun ecele faydası yoktur. Biz onu istiyoruz. Buradaki FETÖ'culara en ağır cezayı verelim mi? En ağır cezayı vereceğiz. O terörist başı, o haşhaşi başı da şunu bilmelidir ki, eninde sonunda ona da hesap soracağız." ifadelerini kullandı.

Vali Özdemir Çakacak ise 15 Temmuz'dan bu yana bayraklarıyla alanları dolduran vatandaşlara teşekkür ederek, "Sizin başınız dik oldukça, bu milletin başını hiç kimse eğemeyecektir. Allah hepinizden razı olsun. Sizler var oldukça, bu topraklarda ne FETÖ, ne PKK ne de DEAŞ, hiçbir terör örgütü barınamayacaktır." dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da darbe girişimiyle ülkenin bölünüp, parçalanmasının istendiğine vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ordunun içerindeki bu bir grubun dışında vatanını, milletini seven, bayrağına sahip çıkan, gerek ordudaki subaylarımız gerekse polislerimiz bu yanlış anlayışa 'dur' dedi. Ayağa kalktı, sizler de onlara çok büyük destek verdiniz. Sokakları, yolları, meydanları doldurdunuz. Tanklara, toplara 'dur' dediniz, şehit, gazi oldunuz ama bu millet, bu vatan ilahinaye kadar var olacak dediniz. İşin en kötü tarafı da bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen hainler, milletin arasına saf inançlı insanlarımızın arasına Allah, kitap, peygamber diyerek girdiler ve o emellerini, Türkiye'yi bir yerlere peşkeş çekmek için kullandılar ama herkesin bir hesabı vardı, cenabı Allah'ın hesabı hiç şaşmazdı ve şaşmadı. Onlar şu anda bir yere gittiler ama Allah'ın izniyle millet halen meydanlarda ve dimdik ayakta."

Etkinlikte AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan ve MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de birer konuşma yaptı.

Etkinliğe, Elvan, Çakacak ve Kocamaz'ın yanı sıra milletvekilleri, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, idari, mülki ve askeri erkan da katıldı.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla alanı dolduran binlerce vatandaş, konuşmaların ardından kurulan platform aracılığıyla İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni izledi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yıldız Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title