Haberler

Manavgat Ilk Yüz Nakilli Uğur Acar'ın Yargılandığı Davaya Devam Edildi

Ilk yüz nakilli Uğur Acar'ın yargılandığı davaya devam edildi

TÜRKİYE'nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar ve 2 arkadaşının, 2 yıl önce yanarak yaşamını yitiren Ramazan Kaya'nın ölümüyle ilgili ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmada olay günü 112 ekibinden görevli doktor ve ambulans şoförüyle Manavgat Devlet Hastanesi'nde Ramazan Kaya'ya müdahale eden doktor tanık olarak dinlendi. Duruşma çıkışı Uğur Acar, "Adaletin yerini bulacağına eminim. Çünkü vicdanım rahat" dedi.

2 yıl önce meydana gelen olayda Türkiye'nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar, 2 arkadaşı ve Ramazan Kaya birlikte alkol aldıktan sonra Ramazan Kaya yönetimindeki otomobille yola çıktı. Bu sırada otomobil stop etti. İddiaya göre 'bu arabayı yakacağım' deyip otomobile benzin döken Ramazan Kaya, daha sonra sigara yakmak için çakmağı çakınca kendisi alev alarak yaşamını yitirdi.

7'NCİ DURUŞMA

Ramazan Kaya'nın ölümüyle ilgili Uğur Acar ve arkadaşları Numan Acar ve Hasan Yıldız hakkında ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın 7'nci duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuksuz sanık Uğur Acar, Ramazan Kaya'nın eşi Hatice Kaya ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada olay günü 112 sağlık ekibinde doktor olarak görev yapan Şahin Dal, ambulans şoförü Emin Sertkaya ve Ramazan Kaya'ya Manavgat Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleyi yapan Dr. Bilal Çetin tanık olarak dinlendi.

'İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ DERECE YANIK VARDI'

Dr. Şahin Dal, olay günü 112 acil sağlık ekibinde nöbetçi olduğunu ve 'yanık vakası' diye çıkış yaptıklarını anlatırken, olay yerinde yanan kişiyi aldıklarını ve araç içinde ilk müdahaleyi kendisinin yaptığını, şahsın vücudunun yarısından çoğunun ikinci ve üçüncü derece yanık vaziyette olduğunu, kendisiyle diyalog kurmadıklarını söyledi.

'ŞOKTAYDI, AĞRISI ÇOK FAZLAYDI'

Acil servis doktoru Bilal Çetin ise, hastanın geldiği gün kendisinin nöbetçi olduğunu belirterek, "Şahsın vücudunda ikinci ve üçüncü derecede ağır yaralanma yanıklar vardı. Şahıs şoktaydı, ağrısı çok fazlaydı ve sürekli olarak 'Beni kurtarın' diye bağırıyordu. Şahsı görünce hemen sevk edilmesi gerektiğini anlayarak ilk müdahalesinin ardından hemen Antalya'ya sevk ettim" dedi. Dr. Bilal Çetin, olay gecesi Uğur Acar'ı da hastanede şahsın yanında gördüğünü kaydetti.

Ramazan Kaya'yı götüren ambulans şoförü Emin Sertkaya da ifadesinde durumun aciliyeti nedeniyle hızlı gittiklerini, bu sırada şahsın alkolün de etkisiyle kendisine yönelik 'Ramazan yavaş git' dediğini aktardı.

Tarafların avukatları tanık ifadelerine karşı diyecekleri bir şey olmadığını belirterek, savcının mütalaa vermesini istedi.

Mahkeme heyeti, tanık ifadelerinde maktul Ramazan Kaya'nın alkollü olduğu şeklinde beyanlar olduğunu ancak ölümünden sonra düzenlenen otopsi raporunun vücudunda alkol tespit edilemediği yönünde olduğunu hatırlattı. Mahkeme heyeti, alkol alındıktan sonra insan kanından kaybolma süresinin ne kadar olduğu, alkolün insan vücudundan 2 gün içerisinde tamamen çıkıp çıkmayacağı konusunda rapor verilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'ne müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

'VİCDANIM RAHAT'

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Uğur Acar, "Adaletin yerini bulacağına eminim. Çünkü vicdanım rahat. İnşallah 13 Haziran'da adalet tecelli edecektir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Kaya Uğur Acar Manavgat Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title