Haberler

Maliye'nin Arazisi TÜRGEV'e Tahsis Edildi İddiası

Güncelleme:

Belediye tesisinden sonra Maliye arazisinin de Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetiminde bulunduğu TÜRGEV'e tahsis edildiği öne sürüldü.

Başbakan Erdoğan'ın çocuklarının yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) adının karıştığı yolsuzluk iddiaları tartışılmaya devam ediyor. TÜRGEV'e devredilen bir yeni arazi haberi de İstanbul Tuzla'dan geldi.

Maliye'nin İstanbul Tuzla, Aydınlı Mahallesi'nde bulunan Çamlıbel sitesi yanındaki 120 dönümlük arazisinin 57 dönümünün TÜRGEV'e tahsis edildiği öne sürüldü.

HER GÜN YENİ BİR İDDİA ORTAYA ÇIKIYOR

Bakan çocuklarının da adının karıştığı rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında her gün yeni bir iddia ortaya çıkıyor. Vakfa yapılan arazi ayrıcalıklarından birini Cumhuriyet kamuoyuna duyurmuştu. Bu çerçevede vakfın İstanbul'daki 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nın bulunduğu askeri arazi üzerinde eğitim amaçlı tesisler yapılması talebi Maliye Bakanlığı'ndan onay almıştı. Bu araziyle ilgili tartışmalar sürerken bir diğer tahsis haberi İstanbul Ümraniye Belediyesi'nden gelmişti.

BELEDİYENİN SOSYAL TESİSİ

Belediyeye ait Yeşil Vadi Konakları'nda yer alan sosyal tesislerin 2013 yılında Erdoğan'ın çocuklarının vakfı TÜRGEV'e verildiği gazetelere yansımıştı. Tüm bu arazi kıyaklarına ilişkin ne TÜRGEV'den, ne de ilgili bakanlıklardan bugüne kadar tek bir açıklama gelmedi. Ancak dün TÜRGEV'e bir arazi kıyağı daha yapıldığının haberi geldi.

MALİYE BAKANLIĞI'NA AİT ARAZİ

İddiaya göre İstanbul, Tuzla'da bulunan Aydınlı Mahallesi'ndeki Çamlıbelde Sitesi yanında bulunan Maliye Bakanlığı'na ait 3562 numaralı parselde bulunan 120 dönüm arazinin 57 dönümü TÜRGEV'e tahsis edildi.

İDDİANIN SAHİBİ CHP'Lİ VEKİL

İddianın sahibi CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt. Öğüt, 17 Aralık sürecinin, çok önemli gelişmeleri gün yüzüne çıkardığını belirtirken şöyle konuştu: "Cemaatin eğitimde güçlendiğini gören iktidar, yurtlara öncelik vermeye başladı. Bunu da ihale verdiği iş adamlarından finanse etti. Ayrıca, bugünlerde görüyoruz ki devlet kendi elindeki birtakım arsaları da sessizce TÜRGEV'e devretmiş. Bunların ne fiyatını biliyoruz, ne ihaleye çıkıp çıkmadığını biliyoruz.

Başka vakıflar da bu şekilde araziler almak istese aynı şartları haiz olacaklar mı, belli değil. Bu kadar kıymetli olan alanlar, masumane bir yurt yapılması adına devrediliyor. Ama arkasından klasik AKP tavrı girerek imar değişiklikleriyle buraların ranta açılacağına inanıyorum."

CHP'Lİ VEKİL BAŞBAKANLIĞA SORU ÖNERGESİ SUNDU

Öğüt Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde arazinin hangi gerekçelerle TÜRGEV'e tahsis edildiğinin, karşılığında ne kadar bedel alındığının yanıtını istedi. (Kaynak: Cumhuriyet)

KILIÇDAROĞLU: İHALE KARŞILIĞI RÜŞVET TOPLAMA MERKEZİ

Sözcü gazetesine konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticileri arasında olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) “İhale karşılığı rüşvetin toplandığı bir merkez” olduğunu öne sürdü.

"99 MİLYON 999 BİN 990 DOLARA CEVAP GELMEDİ"

CHP Grup toplantısında “Erdoğan’ın oğlu Bilal’in yöneticisi olduğu TÜRGEV’in, bir devlet bankasında hesabı var mı? Bu hesaba 26 Nisan’da 99 milyon 999 bin 990 dolar para yattı mı?” diye sorduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, bir cevap alamadığını söyledi.

"VAKFA AKTARILAN PARALARI ERDOĞAN YAKINDAN İZLİYOR"

Kemal Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vakfa aktarılan bütün paraları Başbakan Erdoğan yakından izliyor, finansını bizzat kendisi sağlıyor. Bunu topluma hayır-hasanet işi olarak sunuyor. Haram parayla, hayır işi yapılmaz. Bu paraların neden toplandığını da çok iyi biliyoruz. Yeni bir yapı oluşturmak istiyorlar. Bilal Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle zaman zaman bir araya geliyor. Sormak gerekiyor, ne işi var Bilal Erdoğan’ın kamu görevlileriyle. Neden bir araya geliyorlar bunlar. Eğitim alanında yeni paralel bir yapı oluşturmak istiyorlar."

"YENİ AÇIKLAMALAR YAPACAĞIZ, BAŞBAKAN BİZİ İZLESİN"

Dosyaların ortayla çıkmaması için devletin tüm kurumlarıyla oynandığını savunan Kılıçdaroğlu, durumun kapatılmayacak kadar büyük olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı, “Yakında yeni açıklamalarımız olacak. Başbakan, bizi izlemeye devam etsin…" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Maliye Bakanlığı Bilal Erdoğan İstanbul Güncel - Operasyon Güncel Haberler

500

Yorumlar (48)

Ali Kayacıali3@hotmail.com:

Arkadaşlar yorumları inceleyince gerçekten üzülüyorum .Ne gam çekiyorsunuz yav ne olacak denizden bir kova su almayla deniz bitermi.100 kova su alsan bitermi bitmezz.3 dönemdir oy veriyoruz adamlar 13 yıldır bizi yönetiyorlar ülke sayelerinde çok şey kazandı.Lütfen bu kadar hizmet karşılığında kendilerinede bişey düşsün.Sorun etmeyin işinize gücünüze bakın yeyin için eğlenin yaşamaya bakın.Hepsi bu.çok da sorunsa oy vermeyin evinizde oturun.3 -5 oyla akp nin oyu düşşşşşşşşşmeeeeez.

4
46
yanıtYanıtla
)ali3@hotmail.com:

tamam 3-5 değil 11 oy olsun.

yanıt0
yanıt0
nottatlg_jack@hotmail.com:

41 olsun ulan :)

yanıt0
yanıt0
ERDALerdal74568@hotmail.com:

BURDAN NİHAT HATİPOĞLU HOCAMA BİR SORUM OLUCAKTI... HOCAM ÇALARKEN BİSMİLLAH DİYİNCE GÜNAHLARIMIZ AF OLURMU....

43
6
yanıtYanıtla
İFTİRA; TABİ TABİ...erec53@hotmail.com:

o kadar türgev ve bilal erdoğanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet haberi çıktı daha bitanesini koca ülkenin başbakanı bunlar yalan iftira aha da belgesi diyemedi.ama hala benim müslüman kardeşlerim bu adamlara inanıyorlar.atv nin ssatışıyla ilgili ses kayıtı herşeyi net bir şekilde ortaya koyuyor.adamlar hem yolsuzluk yapıyo hemde millete sövüyo...

43
3
yanıtYanıtla
S.B.saffet_b@yahoo.de:

Ama onların Allahı var ..........besmeleleri var........Müslümanlar ya .....dindarlar ya ......... hırsızlık helaldir, hırsızı korumak helal dir diye hadis i şerif var ya ...... :-)))

yanıt0
yanıt0
adaletseyitkalander@yahoo.com:

Babası utanmadan oy oranı yüzde49.50.51 olarak açıkladı DİNİ ALLAHI OLAN SİZE OY VERMEZ

40
6
yanıtYanıtla
MARAŞLInr-33@hotmail.com:

akkoyunların hırsızlığı nekadarda güzel ortaya çıkıyor böyle yaşasın adalet

41
4
yanıtYanıtla
İ.T.ismettalipoglu@gmail.com:

MADEM O KADAR AK'SINIZ TÜRGEV'İ TÜM VARLIKLARI İLE BERABER VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE DEVREDİNDE GÖRELİM.

40
3
yanıtYanıtla
HIRSIZ VARmetin-as@hotmail.com:

HIRRRRRRRRRRRRSSSSSSIIIIIIIIIIIZZZZZZZZZZZZZZ VVVVVVVVVVVVAARRRRRRRRR DİYE HAYKIRASI GELİYO İNSANIN BİRDE BUNLARI 850 TL ÜCRET ALIPTA KOCA AY AÇ GEZENLER SAVUNUYO ONA YANIYOM BEN

39
3
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title