Haberler

Maliye Bakanı Şimşek, Üç Yol Filminin Galasına Katıldı

Güncelleme:

Maliye Bakanı Şimşek, Batman Park AVM'de, Bosna'da yaşanan katliam sonrasını konu alan, Üç Yol filminin galasına katıldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'ın artık eskisi gibi kepenk kapatmalarla, yanlış algı uyandıracak faaliyetlerle gündeme gelmediğini söyledi.

Bakan Şimşek, Batman Park AVM'de Bosna'da yaşanan katliam sonrası yakınlarını arayan insanların dramatik öyküsünü konu alan "Üç Yol" filminin galasına katıldı.

Gala öncesinde konuşan Bakan Şimşek, "Üç Yol" filminin Balkanlar'dan Hasankeyf'e uzanan çok güzel bir öykü olduğunu söyledi.

Batman'ın böylesi gurur verici bir etkinlik ile gündeme gelmesinin sevindirici olduğunu ifade Bakan Şimşek, filmin yönetmeni, Batmanlı Faysal Soysal ile gurur duyduğunu belirtti.

Filmi göreceği için çok heyecanlı olduğunu kaydeden Bakan Şimşek, şöyle dedi:

"Batman artık eskisi gibi kepenk kapatmalarla, yanlış algı uyandıracak faaliyetlerle gündeme gelmiyor. Batman, artık muhteşem eserlerle, sanayisi ile gündeme geliyor. Bu film, anladığım kadarıyla bize bir vicdan muhasebesi yaptıracak. Çünkü Batı'nın tam ortasında hakikaten çok ciddi acılar yaşandı. Batı, neredeyse uzun süre buna kayıtsız kaldı. Bu film belki de vicdanlarımıza bir ayna tutacaktır. Bu film gerçekten Balkanlar'dan Hasankeyf'e uzanan çok güzel bir öykü."

-"Türk sinema sektörü çok gelişti"

Bakan Şimşek, 10 yıl önce bir yılda vizyona giren film sayısının 9-10 civarında olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Türk sinema sektörü çok gelişme gösterdi. 10 yıl önce bir yılda vizyona giren film sayısı 9-10 civarındaydı, şimdi 60-70 aralığına çıktı. Türkiye'de sadece ekonomi değil, sinema sektörü de çok gelişti. Bundan 10 yıl önce Türk filmlerine giden seyirci sayısı 2 milyon kişiydi, şimdi 20 milyona çıktı. Biz hükümet olarak böylesi bağımsız filmleri destekliyoruz. 1990 ile 2004 yılı arasında sinema sektörüne verilen destek 5.7 milyon lira. Son 7-8 yıl içerisinde verdiğimiz destek ise yaklaşık 123 milyon lira. Bu desteğin daha da artması lazım."

"Üç Yol" filminin yönetmeni Faysal Soysal da filmin 4 yıldır üzerinde çalıştığı bir proje olduğunu belirtti. Filmi Bosna Hersek'teki savaş sonrasında kayıp olan yaklaşık 30 bin insana adadığını kaydeden Soysal, şöyle dedi:

"Buradaki insanların güzel yönleri, ahlaki duruşları yavaş yavaş kaybolmaya yüz tutan kültürleri, adetleri, gelenekleri ve görenekleri, dünya bakışlarının, dünyaya kötülüğe karşı her zaman iyilik olan Hazreti Yusuf'un kıssasından hareketle bir sunum yapmak istedim. Hem Bosna savaşında kaybedilenler hem de memleketimde yakın tarihte sular altında kalacak olan Hasankeyf'e bir ağıt olarak bu filmi Batmanlılara hediye etmek istedim."

Filmi izledikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek, "Tek kelimeyle muhteşem olmuş. Hakikaten çok güzel ve etkileyici bir hikaye. Duygulandık. Bütün emeklere değmiş" dedi.

- "Üç Yol" filmi

Yönetmenliğini ve senaristliğini Faysal Soysal'ın üstlendiği, Rıza Akın, Nik Xhelilaj, Turgay Aydın, Kristina Krepela ve Alma Terzic'in rol aldığı "Üç Yol" filmi, Bosna'da yaşanan katliam sonrası yakınlarını arayan insanların dramatik öyküsünü konu alıyor.

Türkiye-Bosna ortak yapımı filmin konusu şöyle:

"Bünyamin çocukluğunda kıskançlığı nedeniyle kardeşinin ölümüne sebep olmuş ve bu travmadan yıllarca kurtulamamıştır. Ailesinden kaçma ve insanlara iyilik yapma üzerine kurulu bir hayat yaşayan Bünyamin, bir süredir Bosna'da toplu mezarlardan ceset çıkaran bir kuruluşta çalışmaktadır. Türkiye'ye dönmesine günler kala Mostar Köprüsü'nde intihar etmeye çalışan Zrinka ile tanışır. Genç kadın, savaş sırasında tüm yakınları kaybetmiş bir psikologdur. Bünyamin onu hayata geri döndürür ve Zrinka da onun psikolojik travmalarını çözmeye yardımcı olmaya başlar. İkisi arasında başlayan ve birbirlerine açıklamadıkları aşk, Bünyamin'i Hasankeyf'e dönüp ailesiyle yüzleşmeye iter. Bünyamin'den haber alamayan Zrinka da onu bulabilmek için Hasankeyf'e gittiğinde kendilerini ilginç gelişmeler içerisinde bulurlar."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mehmet Şimşek Saraybosna Hasankeyf Batman Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title