Haberler

Malazgirt Kardeşlik İftarına Katılım Yüksek Oldu

Malazgirt kardeşlik iftarına katılım yüksek oldu

MUŞ - Muş'un Malazgirt ilçesinin kardeş belediyesi Başakşehir Belediyesi ile birlikte organize edilen 'kardeşlik iftarına' katılım yüksek oldu.

Mazgirt'te Ramazan ayının ilk Cuma'sında kardeşlik iftarında yaklaşık bin 500 vatandaş birlikte iftar açmanın mutluluğunu yaşadı. Kardeş belediye İstanbul'un Başakşehir ve Malazgirt belediyesi organizasyonu ile düzenlenen iftara ev sahibi sıfatıyla Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı başta olmak üzere İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, Malazgirt Ak Parti İlçe Başkanı Kenan Deniz, MHP İlçe Başkanı Yıldırım Tutar, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, İlçe Müftüsü Bünyamin Gölcü, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tasavvuf müziği ile başlayan iftar programı, ardından Kur'anı Kerim tilaveti ile devam etti. Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, iftar sonrası yaptığı konuşmada kardeşlik iftarının önemine değindi. Başkan Vekili Kırlı, "Kardeş belediyemiz Başakşehir Belediyesi ile birlikte bu iftarı gerçekleştirdik. Bu gerçekleştirdiğimiz iftar programı Malazgirt tarihinde yapılmış en çok katılımlı iftarı olmuştur. Bugün burada, kardeşlik iftarımızda, sizlerle birlikte olabilmenin sevincini yaşıyoruz. Ramazan ayında yoğunlaşan ibadetler, özellikle oruç, zekat ve fıtır sadakası Müslümanları Yüce Allah'a daha çok yaklaştırmakta, mutlu ve huzurlu yapmakta, onları nefis terbiyesinde, sosyal dayanışma ve yardımlaşmada daha başarılı kılmaktadır. Bu nedenle Ramazan ayı Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona 11 ayın sultanı denilmiştir. Kardeşlik içinde, bu kardeşlik sofralarında bir araya geliyor, ekmeğimizi bölüşüyor, suyumuzu paylaşıyoruz. Malazgirt Belediyesi olarak bu Ramazan ayında özgürlük meydanında acılan kardeşlik sofrasında orucumuzu vatandaşlarımızla birlikte açıyoruz. Çok büyük bir katılım oldu. Ben başta kardeş belediyemiz Başakşehir Belediye Başkanı Sayın Mevlüt Uysal beye, bu güzel anlamlı organizasyonda emeği gecen ve katılma lütfunda bulunan tüm Malazgirtli kardeşlerime çok teşekkür ediyorum" dedi.

Programın organizasyonunda büyük emekleri olan Ak Parti Malazgirt İlçe Başkanı Kenan Deniz, tüm katılımcı kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Malazgirt tarihinde ilk defa böyle güzel ve büyük katılımlı bir iftar düzenleniyor. Bu meydanda toplanan binlerce kişi iftarını sabırsızlıkla bekliyor. Bu güzel ve anlamlı kardeşlik iftarını düzenleyen başka kardeş belediyemiz Başakşehir Belediyesine ve Malazgirt Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Halkımız ilk defa böyle güzel bir etkinlikle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Bu tür etkinlikler ilçemizde bu hafta itibarı ile her Cuma yapılacaktır" dedi.

Kardeşlik iftarı programına katılmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden MHP İlçe Başkanı Yıldırım Tutar ise, "Binlerce kardeşimizle iftar açmanın mutluluğunu yaşatan Başakşehir Belediye ve Malazgirt Belediyesi yetkililerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Başakşehir Belediyesi Malazgirt Kırlı Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title