Haberler

Ajda Pekkan Gibi Olmak İstiyorum!

Güncelleme:

Bir dönemin top starlarından biri olan Reyhan Karaca, sahnelere geri dönüyor.

İlk albümü 'Başlangıç'la dikkatleri üzerine çeken ve 1997'de hazırladığı 'Sevdik Sevdalandık' albümü ile iddialı bir çıkış yapan Reyhan Karaca ; iki yıllık suskunluğunu bozdu.

Karaca, 90'lı yıllarda Emel Müftüoğlu'nun söylediği, sözü ve müziği Şehrazat'a ait 'Sevmek En Büyük Devlet' ve Zeki Güner'e ait 'Yüz Yıldır Yalnızım" adlı iki şarkıdan oluşan 'Yaz' adlı single'ının tanıtımını önceki gün Kavacık Göksu Evleri'ndeki Sarıev Stüdyo'da yaptı. Karaca; yeni single'ından İstanbul'da konser veren Madonna'ya kadar pek çok konuda GÜNAYDIN'a samimi açıklamalarda bulundu:

SOSYAL MEDYA SEVDİ

'Yaz' isimli single'ımı 5 Haziran'da çıkardık. Sosyal medyada çok ilgi gördü.

ŞARKIYI ZEVKLE OKUDUM

Albümde; daha önce Emel Müftüoğlu'nun 1994'te söylediği, Şehrazat'a ait; 'Sevmek En Büyük Devlet' şarkısını büyük bir zevkle yeniden okudum.

EMEL'DEN İZİN ALDIM

'Sevmek En Büyük Devlet' şarkısı, Şehrazat'ın şarkısı ama Emel'den de izin aldım. "Şarkıyı okumak istiyorum" dediğimde Emel'in de çok hoşuna gitti.

YENİ KLİP ÇEKECEĞİM İKİNCİ

şarkımız 'Yüz Yıldır Yalnızım' da son dönemlerde yaptığı şarkılarla beğeni kazanan Zeki Güner'e ait. Duygusal bir şarkı olmasına rağmen o da çok sevildi. Önce hareketli şarkıya sonra da sonbaharda bu parçaya klip çekeceğim.

ARTIK SINGLE YAPACAĞIM

Yaz süresince konserlere ağırlık vermek istiyorum. Sevenlerimle, hayranlarımla daha çok iç içe olmak istiyorum. Bundan sonra albüm yapmayacağım, önümüzdeki yıllarda single çıkaracağım.

İLK GÜNKÜ HEYECAN GİBİ

Şu an 23 yıl önceki heyecanı yaşıyorum. Türkiye'de bir şarkıcının yaşayabileceği en güzel şeyleri yaşadım. Eurovision'da, Aysel Gürel şarkısı 'İki Dakika'yla ülkemizi temsil ettim. 'Sevdik Sevdalandık'la müthiş bir satış rakamı yakaladım. Şarkının klibi MTV'den ödül aldı. Çok özel şeyler yaşadım.

BANA KISMET OLDU

'Sevdik Sevdalandık' şarkısı okumam için bana verildiğinde, prodüktörüm Mustafa Kekava; "Aslında sana istemeden kötü bir şey yapıyoruz. İleride anlarsın" dedi. O zaman anlamamıştım ama sonradan anladım. Çünkü o şarkı, o kadar zirvede bir şarkıydı ki, onun üzerine çıkmak çok zordu. Gerçi benim; 'daha güzel şarkılar yapmalıyım' gibi hırslarım hiç bir zaman olmadı. O dönem, birçok insan o şarkıyı okumak istedi ama bana kısmet oldu.

#Sayfa#

PSİKOPAT BİR SEKTÖR

Müzik sektörü psikopat bir sektör. Herkes ego savaşı içinde ama ben bu sektör içinde hiç salaklaşmadım, paniklemedim. Hatta Türkiye'nin en büyük starlarıyla çalışmış olmanın avantajını yaşıyorum.

EGOSUZ DAVRANIYORUM

Kafam karışmasın diye Türk müziği bile dinlemiyorum çünkü belli bir yerden sonra "Şarkılar birbirine mi benziyor?' endişesi yaşıyorsun. Sonuçta bir Reyhan Karaca ismi oluştu. Ona ihanet etmemeye çalışıyorum. Bu sektörde kimsenin egosunu görmeden, egosuz bir şekilde, özgün bir isim olmaya çalışıyorum.

TAM 12 KİLO VERDİM

Hayatım boyunca imaj çalışması yapmadım. Aynaya baktığımda kendimi nasıl görmek istiyorsam öyle davrandım. Ender Saraç sayesinde 12 kilo verdim. Kilo verdikten sonra yüzümü toparladım. Alp Mamak'ın tavsiyeleriyle vitamin enjeksiyonları yaptırdım. Beslenmeme çok dikkat ediyorum.

YAŞLILIK KORKUTUYOR

Ben estetiğe karşı değilim; sadece burun estetiğine karşıyım. Bence kadın da, erkek de bakımlı olmalıdır. Erkekleri botokslu görmek hoşuma gidiyor. Yaşlanmaktan korkuyorum ama bunu dert etmiyorum. Çünkü kendime iyi bakıyorum. İleride Ajda Pekkan gibi olacağım!

AŞK KAPIMI ÇALMADI ŞARKILARDAKİ

gibi ben de yalınızım. Tabi ki çok değerli dostlarım arkadaşlarım var ama aşk anlamında yalnızım. Kapılarımı açmama rağmen uzun zamandır bir aşk kapımı çalmadı. Önceden kafama takmıyordum, zaten vaktim de yoktu ama şimdi bir boşluk hissetmeye başladım artık. Ben de bir aşk istiyorum.

ARTIK AŞK İSTİYORUM

Reyhan Karaca: "Şarkılardaki gibi ben de uzun zamandır yalnızım. Kapılarımı açmama rağmen yıllardır aşk kapımı çalmadı. Önceden vaktim yoktu, kafama takmıyordum ama artık güzel bir aşk istiyorum..."

SESİMİ KAYBETM EKTEN ÇOK KORKTUM

Kardeşimi kaybettikten sonra toparlanmam biraz zor oldu. Hatta o ara yaptığım single'ı, yaşadığım olaylar sebebiyle pek duyuramadım. O dönem benim ruhum çok yandı, çok pişti. Şu anda soğuma evresinde. Yaşadığım şeyler beni çok olgunlaştırdı.

Zor dönemimde çektiğim acılar sesime ve sahnedeki tavırlarıma da yansıdı. O süreçte tekrar şan dersleri almaya başladım. Her şarkıcı gibi ben de bir gün şarkı söyleyemezsem diye çok korktum.

BİZİM DÜNYA STARIMIZ TARKAN!

Madonna'nın en büyük hayranlarından biriyim. Bence dünya çapında bir star. Çok yenilikçi, kendisine inanılmaz iyi bakıyor. İstanbul'daki konserinde muhteşem bir görsel şov izledik. Sahneyi çok iyi dolduruyor ve şarkıları tabii ki hep hit oluyor. Onun yolunda ilerlemeye çalışıyoruz. Bu yaşına rağmen hepimize örnek oluyor. Gerçi bizde de Ajda Pekkan var. Ajda'nın yeri doldurulamaz.

Türkiye'den dünya starı çıkmamasının sebebi bence tamamen siyasi ve sosyolojiktir. Coğrafi konumumuz da önemli. Biraz daha Asya'ya yakın olduğumuz için bizi ciddiye almıyorlar. İngilizce konuşabilmek, İngilizce şarkı söyleyebilmek çok önemli.

Bence Madonna'ya en yakın dünya starımız Tarkan. Karşılaştırma yapmıyorum ama bizim dünya starımız Tarkan.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Reyhan Karaca Ajda Pekkan İstanbul Madonna Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title